Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Валцоване-къде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Валцоване-къде?

Здравейте колеги,трябва да валцувам цветен метал около 50-60кг на пръти,който след обработката да е с дебелина на получената ламарина 1.75мм.Широчината и дължината за мен са без значение,но сигурно ще зависят от възможностите на валцовачната машина.Дайте съвети.Благодаря предварително.

От: Валцуване-къде

Първоначално публикуван от military extreme Преглед на мнение
    Здравейте колеги,трябва да валцувам цветен метал около 50-60кг на пръти,който след обработката да е с дебелина на получената ламарина 1.75мм.Широчината и дължината за мен са без значение,но сигурно ще зависят от възможностите на валцовачната машина.Дайте съвети.Благодаря предварително.
    По въпроса от темата : За съжаление , никъде

Търси от някъде готови листа ламарина . ... макар че ако дебелината непременно трябва да е точно 1,75 мм .... в Бг "мисията е невъзможна" .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Не само дебелината е проблем състава също,който е точно определен и ще се отлива в леярна и за това не става с готова ламарина.

Коментар

Геометричните подробности (диаметър и дължина на изходния м-л, както и вида на материала (не го казвай ако е злато) ще могат да помогнат. Имам нещо конкретно предвид.
        LZ1AIV

Коментар

Диаметъра и дължината на изходния материал ще отлея в зависимост от възможностите на валцовачната машина.Състава е мед цинк и малко никел.

Коментар

От: Валцоване-къде?

КЦМ . Преди имаха валци но сега не знам.
            Трябва да се пита.

Коментар

Колко широки и колко дълги искаш да са листите.
              В Русенския универсситет има лаборатория, кадето не само ще ти ги валцоват, но и ще ти отлеят материала. Имат доста добра лаборатория.
              Само че валците са до около 50-60 см ширина. Ако това те устройва.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                Колко широки и колко дълги искаш да са листите.
                В Русенския универсситет има лаборатория, кадето не само ще ти ги валцоват, но и ще ти отлеят материала. Имат доста добра лаборатория.
                Само че валците са до около 50-60 см ширина. Ако това те устройва.
                Устройва ме,за кой университет по-точно става въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от military extreme Преглед на мнение
                  Диаметъра и дължината на изходния материал ще отлея в зависимост от възможностите на валцовачната машина.Състава е мед цинк и малко никел.
                  Сигурен ли си че това подлежи на валцоване? Щото май не всякакъв месинг подлежи.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В Русе имаме само един университет. Преди 4-5 години ходих там за да ми ремонтират нафова помпа и останах доста очавован. Даскала пред мене я ремонтира и ми обяснява кое как се прави. По-кусно ходих да ми нарязват шпонки за едни шайби. Никаде в града нямаше човек който да ми ги направи. Отидох във университета и започнах да питам дали може да го нарави някой. Почнаха да ме препращат от даскал на даскал, всеки бил зает и имали много работа. Накрая попаднах на един който го ми свърши работата.
                    Предполагам че все ще излезе даскал да го направи. Та и за някой неща правят съвместни работи с фирми по различни проекти.
                    В Този университет съм виждал всевъзможна техника.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Сигурен ли си че това подлежи на валцоване? Щото май не всякакъв месинг подлежи.
                      Не, не съм сигурен защото ще го правя за първи път,но на теория би трябвало да стане.

Коментар

В КОЦМ /Бакърена фабрика/ пита ли? Там мисля, че могат и да го отлеят. И не на пръти, а на блок.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          В КОЦМ /Бакърена фабрика/ пита ли? Там мисля, че могат и да го отлеят. И не на пръти, а на блок.
                          Не съм питал,а Бакърена фабрика това не беше ли някакъв квартал или самата фабрика се казва така.

Коментар

Пенчо, ти ме сбърка. КОЦМ-то е на Гара Искър, а Бакърена фабрика е по диаметъра на София и от "пе-шейсе" години е само "топоним".
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Пенчо, ти ме сбърка. КОЦМ-то е на Гара Искър, а Бакърена фабрика е по диаметъра на София и от "пе-шейсе" години е само "топоним".
                              Знам ли? Последно съм минавал преди десетина години от там. Имаше я фабриката. Може и КЦМ да е било?
                              Абе старост-нерадост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X