Обява

Свий
Няма добавени обяви.

има ли електроди под 2мм

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: има ли електроди под 2мм

благодаря ви забързите отговори колеги като си идав неделя в пловдив ша видя дали има и ще взема един да пробвам

Коментар

Първоначално публикуван от nikolai_nikolov_871030 Преглед на мнение
      здравейте колеги извинявам се ако това което питам е писано преди но не можах да намеря нищо въпроса ми е има ли електроди под 2мм интересуват ме обикновени , хром никелови и чугунени ? Най добре ще е ако има такова чудо къде в пловдив може да се намери ако някой знае
      Електроди ф1.6 за черни стомани , както и за "неръждавейка" ( аустенито-феритни) има както на Бьолер , така и на Кастолин , Есаб и всички мощни и самоуважаващи се фирми от бранша. Само за чугун не съм виждал толкова тънки , но както някой каза : "Сигурно има" .
      ... аз обаче питам : За какво ти са ?
      Не питаш за някакъв конкретен детайл , а така - за спорта . Ако е второто , трябва да знаеш следното : Това не са електроди за обучение на заварчици ! По-скоро си имат специфично приложение .
      Един колегиален съвет от мен : Понеже явно искаш да тренираш , поразрови се в темите в този раздел и виж съветите за начинаещи заварчици . След това си намери рутилови електроди ф2.5 , както и 3.2 и започни на планки от черна стомана . ... ако връзваш коня пред каруцата , надали ще имаш успех . Това е занаят , който се хваща стъпка по стъпка .
      Последно редактирано от Vlado_Ts; 19-03-10, 12:09.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Един колегиален съвет от мен : Понеже явно искаш да тренираш , поразрови се в темите в този раздел и виж съветите за начинаещи заварчици . След това си намери рутилови електроди ф2.5 , като и 3.2 и започни на планки от черна стомана . ... ако връзваш коня пред каруцата , надали ще имаш успех . Тома е занаят , който се хваща стъпка по стъпка .
        Точно. И аз се метнах на TIG-а направо на алуминия, ама не би. А ти ми гледаше сеира през форума.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от nikolai_nikolov_871030 Преглед на мнение
          здравейте колеги извинявам се ако това което питам е писано преди но не можах да намеря нищо въпроса ми е има ли електроди под 2мм интересуват ме обикновени , хром никелови и чугунени ? Най добре ще е ако има такова чудо къде в пловдив може да се намери ако някой знае

Малко късен отговор, но дано е полезен:ок 68.81 и ок 68.82 с голямо съдържание на хром, ползват се при съединяване на разнородни стомани, стомана с хромникел, и чугунени сплави. В Пловдив има магазин на 'Камартон" те са представителите на ЕСАВ за България. А ако не го намериш и все още ти трябват обади се ще ти пратя от Русе
          0887022633 П.Петков

Коментар

Първоначално публикуван от ironart Преглед на мнение
            Малко късен отговор, но дано е полезен:ок 68.81 и ок 68.82 с голямо съдържание на хром, ползват се при съединяване на разнородни стомани, стомана с хромникел, и чугунени сплави..........
            Само малка отметка.Хубави електроди но не и за чугун.
            Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

На последък ползвам само 2.5 за черно, нещо им свикнах и не ми се занимава с други размери, иначе с 2мм съм правил гърне за Москвич, но после имаше и пясък в очите . С 3.25 за чугун заварях едни колекторни тръби, ама си иска чалъм и верно електрода става червен . С 1.6 не съм пробвал ще вършат работа само за някои неща , за универсална употреба едва ли .
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Зависи от чугуна, а за голяма якост на чугунова заварка:ок92.18 и ок92.58, за всички чугунени сплави без бял чугун( той е единствения който не може да се заварява)
                не знам дали ще ни разрешат да кача снимки, на най-новото издание на ЕСАБ, за елекроди и телове.

Коментар

благодаря на всички за отговорите попринцип смея да твърдя че бая съм се научил да заварявам вече има няма 5 години заварявам и все пак има още много да уча в този занаят но досега само черни метали съм заварявал и имам мерак да се пробвам на хром никел но в наличност имам доста тънък и ще ми трябват тънки лелектроди за да видя за какво иде реч иначе за в момента ми трбват наистина само за спорта

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X