Това от вчера . Като гледам вече сметка да режеш с газ и кислород при тия цени на кислорода няма . Со 2 то е скочило два пъти . Като гледам само каргона е на почти същата цена .
На някой ако му се намира излишна такава половинка бутилка търся още поне една . Няма значение дали са и минали четиридесетте години от датата на производство . Давам разумна сума пари съгласен съм и на бартер за нещо . Въпрос на време е да изпадне по скраповете .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Актуални цени на газовете и другите консумативи в заваряването .
Свий
X
-
Не мога нещо да ги разбера тези мерки - кубични метри ли са, килограмиили нещо друго.RAV 4
F650GS
-
Со 2 е в килограми ; кислорода и каргона в кубични метри . Това е защото Со 2 е втечнен газ а каргона и кислорода сгъстени . Това при нормални температури и налягания . Кислорода се втечнява при - 183 градуса по целзий. Това е постижимо и нужно само в лабораторни условия . Въглеродния диоксид преминава в течно състояние при 5.1 бара или около 51 атмосфери за това в бутилките е на около 55 атмосфери . Съответно и мерните единици са най подходящите за състоянието на газа в условията в който го купуваш .
.Последно редактирано от sek.1; Вчера, 04:40.
-
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение...Като гледам вече сметка да режеш с газ и кислород при тия цени на кислорода няма...
Вчера си купих една ролка 0.8мм. 5кг. 308LSi за 163лв. не помня точно, че ми прилоша като плащах.Красотата на парапетите изисква жертви.
Коментар
-
Аз вече поне 3 - 4 години режа каквото се наложи с плазмен резак 130 ампера . С кислород си спомням че колегите режеха основно като бутилката кислород беше под 10 лева . При нас кислорода е основно за нагряване при ремонтни работи и спояване с месинг и производните му припои . Според ортака харчим по малко от две бутилки кислород на година . Иначе имам и 2 бутилки ацетилен бойна готовност . Гледам че колегите от Топлофикация още го ползват газо - пламъчното заваряване като основен метод . Аз последно помня че с оксижен правихме на село на един от братовчедите парната инсталация с черни парнаджийски тръби 1991 година .
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 1 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар