Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Актуални цени на газовете и другите консумативи в заваряването .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Актуални цени на газовете и другите консумативи в заваряването .

Това от вчера . Като гледам вече сметка да режеш с газ и кислород при тия цени на кислорода няма . Со 2 то е скочило два пъти . Като гледам само каргона е на почти същата цена . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250429_185810_450.jpg
Прегледи:100
Размер:399.8 КБ
ID:6997390 На някой ако му се намира излишна такава половинка бутилка търся още поне една . Няма значение дали са и минали четиридесетте години от датата на производство . Давам разумна сума пари съгласен съм и на бартер за нещо . Въпрос на време е да изпадне по скраповете . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250429_161740_994.jpg
Прегледи:96
Размер:394.3 КБ
ID:6997391
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Не мога нещо да ги разбера тези мерки - кубични метри ли са, килограмиили нещо друго.
    RAV 4
    F650GS

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Со 2 е в килограми ; кислорода и каргона в кубични метри . Това е защото Со 2 е втечнен газ а каргона и кислорода сгъстени . Това при нормални температури и налягания . Кислорода се втечнява при - 183 градуса по целзий. Това е постижимо и нужно само в лабораторни условия . Въглеродния диоксид преминава в течно състояние при 5.1 бара или около 51 атмосфери за това в бутилките е на около 55 атмосфери . Съответно и мерните единици са най подходящите за състоянието на газа в условията в който го купуваш .
      .
      Последно редактирано от sek.1; Вчера, 04:40.

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    ...Като гледам вече сметка да режеш с газ и кислород при тия цени на кислорода няма...
    Всички мои приятели и бивши работодатели преминаха на плазми където може. Казват, че държат резачите само за разни полеви ремонти...
    Вчера си купих една ролка 0.8мм. 5кг. 308LSi за 163лв. не помня точно, че ми прилоша като плащах. Красотата на парапетите изисква жертви.

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Аз вече поне 3 - 4 години режа каквото се наложи с плазмен резак 130 ампера . С кислород си спомням че колегите режеха основно като бутилката кислород беше под 10 лева . При нас кислорода е основно за нагряване при ремонтни работи и спояване с месинг и производните му припои . Според ортака харчим по малко от две бутилки кислород на година . Иначе имам и 2 бутилки ацетилен бойна готовност . Гледам че колегите от Топлофикация още го ползват газо - пламъчното заваряване като основен метод . Аз последно помня че с оксижен правихме на село на един от братовчедите парната инсталация с черни парнаджийски тръби 1991 година .

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 1 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X