Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"специални" електроди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: "специални" електроди

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
    и заварявали всичко ,обаче като ми каза цената от 9лв/бройка ми се зави свят.някой чувал ли е за такива и начина на работа с различни метали?
    Електроди които да заваряват всичко няма.Ако беше така фирмите производители на електроди нямаше да правят един каталог дебел като тухла с различни електроди,а само един вид.

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Народната технология за правене на чугунени електроди е проста. Върху обикновен Вежен се навива плътно медна жица. Само не я натягай много, да не изпопада обмазката.
    Много лош вариянт.Може би имаше в предвид меден тел в/у Базичен електрод но не и в/у Вежен.И въпреки това по-добре е чугунен електрод.

Първоначално публикуван от panjeto71 Преглед на мнение
    Я даваи с СО-то,с много въглерод и нямаш ядове.
    Пак лош вариянт,това че някои по-нисковъглеродни чугуни се заваряват с ЦО не значи че с всички е така.А колко проблеми се докарват от това в последствие......

Тука в Плевен освен Емона и вежен други май няма.
    емоната се върти около 20-25лв.
    а професионалистите от ТАСИ бачкат с есаб,бьохлер и ОК на метални кутии.
    Точно в Плевен е единия от официалните доставчици на словенските електроди(jelezarna jesenice).EVB50;Emona са тяхна марка.Чугунените им са (E Ni Fe).В Ст.Заг.ги продават и на бройка около 2 лв.бройката в зависимост от диаметъра.
    П.С. За това електродите на какъв ток и на каква полярност да се карат си пише на всяка кутия.Има такива които работят на (-) и такива на (+),такива на прав и такива на променлив ток.Чугунените не правят изключение.Не трябва да се слагат под общ знаменател.
    Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Като казах за всичко ,нямах предвид всички метали а само гадните поне вуйчо ми така вика,че са му казали алуминии,мед и още нещо-ама все пак цената е зашеметителна 10лв/бройка-
      Имаш ли някакви координати или телефони на тея в Плевен,защто поне аз не съм попадал или чувал за тях.

Коментар

Тука в Плевен освен Емона и вежен други май няма.
        емоната се върти около 20-25лв.
        а професионалистите от ТАСИ бачкат с есаб,бьохлер и ОК на метални кутии.
        В elektrik90 не продават само машини ,гледам че в сайта има и електроди! Отиди и питай там! Аз съм с прекрасни впечатления от тях, купувах от сайта някой неща говорихме си по Скайп с техен представител доста компетентен беше човека по ВИГ заваряването ако са така и за РЕДЗ вярвам че ще ти помогнат!
        Преди доста време може би преди около три години, ми се наложи да заварявам руски котел на един приятел и от една такава специализирана фирма ми предложиха чугунени електроди не избиращи прав или променлив ток, казаха че с и обикновена трансформаторен електрожен работят перфектно но аз разполагах с руски инвертор и наистина се оказа че електродите са супер макар че бяха страшно скъпи но пък си заслужаваха парите!
        По принцип е вярно това което казаха колегите -чугуна е много капризен и чугун към стомана не се заварява но в днешното техническо развито време всичко може да се очаква като резултат !
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Като казах за всичко ,нямах предвид всички метали а само гадните поне вуйчо ми така вика,че са му казали алуминии,мед и още нещо-ама все пак цената е зашеметителна 10лв/бройка-
          Имаш ли някакви координати или телефони на тея в Плевен,защто поне аз не съм попадал или чувал за тях.
          Относно материалите:алуминий не се заварява нито с мед нито със стомана,просто не се сплавяват.
          А за координати ще се разровя утре.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            ...и чугун към стомана не се заварява но в днешното техническо развито време всичко може да се очаква като резултат !
            Защо пък точно тези двете да не се заваряват?Напротив и даже по-лесно чугун към стомана отколкото чугун към чугун.Те са си едно и също нещо но с различно съдържание на въглерод.

Коментар

Когато се заварява чугун със стоманени електроди, се работи на обратна полярност. Също така, се използват стоманени електроди с ниско съдържание на въглерод и Стефан е прав като казва Вежен.
              Но този метод със стоманени електроди е най ненадежден.

Коментар

ами аз когато да си купувам електрожен първо ходих при тях и по спомен останах с впечатлението,че нямат електроди,но ще проверя.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                  Защо пък точно тези двете да не се заваряват?Напротив и даже по-лесно чугун към стомана отколкото чугун към чугун.Те са си едно и също нещо но с различно съдържание на въглерод.
                  Колега, те се заваряват, ама въпроса е колко ще държи заварката.

Коментар

Може и така да е !Но стоманени челюсти заварени към корпус на менгеме рано или късно се откъртват !Е вярно в повечето случай са заварени с каквито електроди са под ръка но поне аз не съм виждал „вечно” заварени челюсти на менгеме наистина ще е добре ако тук се намери марката на електродите които ще свършат тази работа!
                    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      ... и Стефан е прав като казва Вежен.
                      Ами направете проба с Вежен и като се нацепи ще ме разберете.
                      При завряване с вежен по повърхноста на шева се натрупва въглерод ,образува се високовъглеродна стомана която при бързото изстиване се закалява.Целта при чугуна е шева да е мек за да поема температурните разширения.А закалената стомана въобще не е мека.
                      Има даже един стар метод за разпознаване на детайл дали е чугун или стомана.Капва се капка с вежен и ако после с пилата не можеш да я изпилиш ,със сигурност е чугун.

Коментар

Колега, те се заваряват, ама въпроса е колко ще държи заварката.
                        Държи толкова здраво че се чупи чугунения детайл а не заварката.

Коментар

Държи толкова здраво че се чупи чугунения детайл а не заварката.
                          Точно.
                          Вежена в комбинация с медна тел е евтин вариант. Когато не разполагаш с желязно-никелови, или медно-никелови електроди и се касае за прост, не-натоварен детаил.

Коментар

Съжалявам че се заражда спор,а за него има друга тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=55910, но мисля че останах неразбран.Под предвид че се чупи детайла имах в предвид че е достатъчно здраво.Даже по-здраво от самия основен материал.
                            А за вежена нямам какво повече да кажа.Страдал съм много от такива прецакани детайли ,защото не мога да отказвам.Ходили хората някъде заварили им го по начини които се предават от ухо на ухо,а писаното как трябва да се прави никой не го поглежда.

Коментар

Съжалявам че се заражда спор...
                              Ами кажи каквото знаеш по въпроса. Това което аз знам е, че когато нямаме друго и трябва да заваряваме със стоманени електроди, трябва да изберем елетрода с по ниско съдържание на въглерод. Обикновенно рутиловия електрод е с по ниско съдържание. Не случайно някои наричат базичния електрод "стоманен".

Коментар

Ами кажи каквото знаеш по въпроса. Това което аз знам е, че когато нямаме друго и трябва да заваряваме със стоманени електроди, трябва да изберем елетрода с по ниско съдържание на въглерод. Обикновенно рутиловия електрод е с по ниско съдържание. Не случайно някои наричат базичния електрод "стоманен".
                                Да наричат базичния "стоманен" въпреки че и Вежена е стоманен .Цялата работа е че не се гледа тела а обмазката.Тя в случая е причината да не се ползва вежен за чугун.
                                По конкретно мога да напиша утре че стана късничко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X