Вчера се наложи да запалим камиончето и ядец на таблото най в ляво свети една жълта лампа със стилизирано заключено катинарче и няма палене . Мотора е 2.2 HDI или както там го водят с много електроника което автоматично запраща моите познания за дизеловите горивни системи на бунището на историята . Когато учих и писах дипломна работа дизелови горивни уредби във "Вилхелм Пик" в далечната 1988 година тези системи не бяха още и на чертожната дъска . Всички познати авто жичкаджии и електронкаджии които имам са запразнили кой в Турция кой в Испания . Номера който е минавал до време с откачане клема на акумолатора също не стана . Вързах му на яки кабели акумолатора от мотокара 200 ампера върти яко и пак нищо . Как ли не си играх с дистанционното на алармата нищо не става а в ключа няма система за разпознаване . Някакви идеи как да угасим тая лампа и да запалим тоя кютук ? Ако има някакво значение камиончето е самосвалче и дойде от Англия миналото лято . Тука по оригиналната електро инсталация нищо не е пипано . Направихме му само задължителната профилактика със смяна на масла ; ремъци и филтри . Тоя номер го направи и преди няколко дена но се оправи със сваляне на клема на акумолатора .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с паленето на Ситроен Джъмпер
Свий
X
-
От: Проблем с паленето на Ситроен Джъмпер
Може да опитате сваляне на корите при контактния ключ и почистване на пръстен около контактния ключ.В ключа има чип, които при мушкане в контакта изключва защитата и пали.Няма невъзможни работи.Тел.0888344659
Коментар
-
Да, катинарчето почти със сигурност означава че не разпознава чипа в ключа. Което значи или тръгнал си чип (малко вероятно), или нещо по антената/приемника на имобилайзера, или нешо в самия имобилайзер, или нарушена връзка с компютъра. Ама си уцелил кофти момент. Иначе на Симеон съвсем близо до работата ми има ключар, дето прави всякакви ключове и препрограмира почти всякакви имобилайзери.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
2,8 hdi. Светеше по същия начин. Има бутон който изключва работата на двигателя при удар. Сам се бе активирал, по непонятни причини. След натискането му всичко бе о.к.„Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“
Коментар
-
-
Преди години имахме около 130 бр Берлинго и Джъмпер и често си го правеха този проблем, особено тези след 2005 г.В началото като се извади ключа и се вкара отново обикновено го разпознаваше.Поне аз не съм виждал ключ който да няма система за разпознаване.Наблюденията ми са за над 300 бр. нови Ситроени 2001-2010 г.Всеки който започнеше да прави този проблем му се игнорираше имобилайзера. Рани ремонти и препрограмирания обикновено имаха краткосрочен ефект.
Коментар
-
Станьо , има голяма вероятност системата да е загубила синхронизация.Трябва да се изпълни следната процедура:
1.Даваш контакт (без опит за стартиране)
2.Натискаш бутона за заключване за 10 секунди (минимум)
3.Изключваш от контакт
4.Вадиш ключа от контактния ключ и излизаш от колата
*палиш си цигара
Синхронизацията е завършена
5.За потвърждение на синхронизацията изпълни заключване и отключване с дистанционното.
Старт.
Успех!
пп Ако има повече от едно дистанционно , то трябва с всяко едно да се извърши процедурата по синхронизиране.
Весело посрещане и изпращанеЧовешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
-
Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнениеСтаньо , има голяма вероятност системата да е загубила синхронизация.Трябва да се изпълни следната процедура:
1.Даваш контакт (без опит за стартиране)
2.Натискаш бутона за заключване за 10 секунди (минимум)
3.Изключваш от контакт
4.Вадиш ключа от контактния ключ и излизаш от колата
*палиш си цигара
Синхронизацията е завършена
5.За потвърждение на синхронизацията изпълни заключване и отключване с дистанционното.
Старт.
Успех!
пп Ако има повече от едно дистанционно , то трябва с всяко едно да се извърши процедурата по синхронизиране.
Весело посрещане и изпращанеБез цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от kompirovski Преглед на мнениеScenic rx4
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар