Здравейте. Някой има ли лични положителни или негативни впечатления от такава добавка? Колата ми е фиат браво 1,4 бензин-газ 2007. Имам разход 2 литра на 10 хиляди. Това е ако магистралното е под 60%. Карам ли повече магистрално и около 4000 оборота, разхода ще по-голям. Тествано е с бардал, мотул, селения, по спецификация за мотора. Имам омасляване на топъл и студен двигател между гарнитурата на капака на клапаните и изпускателния колектор. За съжаление, смяната на гарнитурата е трудоемка, защото фиат са закачили ангренажното колело за капака. Самата гарнитура не е гумена, а прилича на клингерит, поне по снимки. На капака няма жлеб или не се вижда. Маслото започна да го пипа около 500 км след смяната. Има чернилка по ауспуха като бръкна с пръст, но изчезва като си разтрия пръста.
Това са инструкциите за Антикокс добавката:

Това са инструкциите за Антикокс добавката:
- Загрейте двигателя, но не до работна температура ( около 60°C );
- Изгасете, отвийте и отстранете свещите за запалване ( дюзите );
- Откачете датчика за регулиране на запалването и комутатора;
- Изтискайте по една туба по стените на всеки цилиндър;
- Завийте свещите ( дюзите ) обратно на ръка;
- Изчакайте поне 20 минути;
- Отвийте свещите ( дюзите ) отново;
- Закрийте отворите на свещите ( дюзите ) с кърпа, така че пръските да не попаднат върху боята на автомобила;
- Завъртете ключа на стартера за няколко секунди;
- Завийте свещите ( дюзите ) на местата им;
- Запалете двигателя и осигурете работата му на повишени обороти ( около 1500 - 2000 об./мин.) за 15 минути;
- За това време остатъка от размекнатите отлагания ще бъдат изхвърлени през системата за отработени газове;
- След употреба не е наложителна смяната на двигателното масло;
Коментар