Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спешно имам нужда от съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спешно имам нужда от съвет

Когато двигателя е разглобен състоянието на всички части може да се определи еднозначно. Не знам защо си играете на разглобяване и сглобяване по метода "ако стане" и на диагностика чрез гадаене. Крив блок не може да се използва с каквато и да е гарнитура, а подаването на буталата над блока много лесно се мери с индикаторен часовник на стойка, който се занулява на лицето на блока и после се мери на челото на буталото. Причина за чукане е повлякло бутало и много други неща. Шумовете от газоразпределението са с честота два пъти по- малка от тази на коляновия вал.
    Не забравяйте, докато е разглобен, да проверите и чалната повърхност на коляновия вал, под ремъчното колело, понеже на тези двигатели често се поврежда там, а после трудно се оправя.

Коментар

Без да подценявам инженерния гений на българина, ама това са глупости. Все си мисля, че група немски инженери са го измислили повече от нас.
      Такива ремонти са оправдани при скъпи и редки двигатели, за които частите са кът. Ама да налееш повече пари от колкото струва колата, не е особено разумно.

Коментар

Не е, ама имАл-дал.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Във форума някой продаваше цял 1.9тди с всичко да запали.
          Николай Георгиев 0+
          тел.0887357722

Коментар

оказва за сега от блока че е с пет десети пропаднал между 2 и 3 цилиндър.
            Пет десети или пет стотни, защото пет десети са половин милиметър ако е толкова тоя блок го пиши бегал...
            А ако се опитваш с гарнитури да го оправиш, ще издуха наново
            Ако го шлайфаш половин милиметър, после ти трябва много дебела гарнитура, прекалено дебела гарнитура също не е хубаво да има....
            Крив блок + вече шлайфана глава 100% прегряван двигател..

Търсете читав двигател и си оправете охлаждането.

Ще хвърлиш един куп пари, и този двигател ще е шлайфан от всякъде...
            Последно редактирано от Traqn Savov; 06-03-16, 22:46.
            Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X