Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем със запалване на бензинов ДВГ - Нисан Микра К11

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем със запалване на бензинов ДВГ - Нисан Микра К11

За първи път в мойта практика срещам следния проблем - когато колата е студена и запали, ако работи само 2-3 минути и след това се загаси повече не може да запали докато не престои поне едно денонощие.Ако колата след запалване се покара или поработи на място за 10-15 минути, малко да позагрее, след това си пали без проблеми.Проблема с непаленето се явява само при студен автомобил и припалване или загасяне на колата, след като мотора е работил много кратко време, примерно 2-3 минути.Във исию-то няма запаметени дефекти.Свещите са NGK BKR5E-11 на около 12-13 хиляди километра.Помпата работи коректно и вдига необходимото налягане, гориво има.Кабелите са добри, без пробиви.За сега се съмнявам в свещите и датчика на коляновия вал, който днеска ще премеря.
    Колата е Микра К11 1.3 бензин, произведена 99-та година.
    Моля, само ако някой е срещал този проблем или наистина знае от къде да започна да ровя, да пише.Няма да е полезно просто да се пишат някакви неща, просто за да се каже нещо.
    Всеки трети е шести

От: Странен проблем със запалване на бензинов ДВГ

Делко!

Коментар

...в комбинация с кондез и моментно замърсяване на свещите?
      На бутане пали ли?

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
        ...в комбинация с кондез и моментно замърсяване на свещите?
        На бутане пали ли?
        Точно за това си мисля и аз.
        Не пали ни на бутане, ни на дърпане.Обаче днес няма как да я довлека, утре ще организирам ровенето и проверката на датчика за положение/обороти на коляновия вал.
        Всеки трети е шести

Коментар

А някой, все пак проверявал ли е, дали има искра, когато не ще да пали?
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Предпоследния път като реши да не пали, проверих - имаше, сложих лулата завъртях за пореден път и тя реши, че ще пали.Последния е от вчера.
            Всеки трети е шести

Коментар

Сваляш дросела, отстрани има един ламаринен капак. Внимателно го сваляш. Вътре има една платка, на две от кръчетата има студена спойка. После пишеш в тефтера, че имаш да черпиш бира като се видим. Работата е два часа.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от ПрофесионалистА Преглед на мнение
                Предпоследния път като реши да не пали, проверих - имаше, сложих лулата завъртях за пореден път и тя реши, че ще пали.Последния е от вчера.
                Може да са течащи дюзи, оттам - давене.

Тва дето Джамбазов го разказва е редовно при К11, но поне аз съм виждал друга проява - динамиката се влошава и разходът става фантастичен.

Коментар

Правя го, после правя един месец нарочни тестове, симулирайки условията при които не пали.Ако всичко е тип-топ, лятото като дойда на апартамента в Царево ми идваш на гости на месо и пиенйе или аз като минавам през Бургас се отбивам да се разладиме с бира.
                  Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Може да са течащи дюзи, оттам - давене.

Тва дето Джамбазов го разказва е редовно при К11, но поне аз съм виждал друга проява - динамиката се влошава и разходът става фантастичен.
                    Динамиката си е същата като преди 3 години и разхода също - 7 до 9 градско и 6,5 извънградско.
                    Ще карам нещата по ред:
                    - свещи/конденз, зацапване/
                    - датчик/ци
                    - Джамбазов
                    - Ясен
                    Всеки трети е шести

Коментар

/конденз, зацапване/
                      - датчик/ци
                      Тези почти всичките са в делкото.

Коментар

Оказа се, че този път колата е изгаснала отново студена, но този път в движение и след това няма вече палене.Проверих за искра - такава няма.Додърпахме я, между другите неща свалих дросела и проверих за студена спойка, както препоръча Джамбазов.Мота ми се нещо и главата, че имаше някакво реле отговорно за запалването, май при бушоните под волана, ма дали е така за тоя нисан, ще се провери.Днес ако има време ще продължи търсенето на искрата на живота.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Сваляй делкото и виж къде е избила бобината.
                          Вижда се къде искрата е "била" към маса. Сменяш бобината, ако намериш .... иначе цяло делко.

Ами аз за това питах има ли искра .....

Една такава стоя пред сервиза 3 месеца ...... за бобина.
                          Намериха в UK.
                          Последно редактирано от CarTest™; 14-03-13, 08:37.
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Отиде ми бирата...

Нали имаше искра. Действай по това което Румен каза, замери и дали има захранване до бобината.
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Точно за това си мисля и аз.
                              Не пали ни на бутане, ни на дърпане.Обаче днес няма как да я довлека, утре ще организирам ровенето и проверката на датчика за положение/обороти на коляновия вал.
                              Пропуснал съм малко от развитието на въпроса. Щом не пали на дърпане, не е от конденз и зацапване. Свещите се изчистват за секунди, ако двигателят се развърти. В проблемната комбинация нещо друго е повредено.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X