Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с паленето сутрин Форд Ескорт 1.8 д.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с паленето сутрин Форд Ескорт 1.8 д.

Най-добрият Форд е продаденият,имам товарен бус двойна кабина 2,5 турбо,внос от Италия,със един акумулатор.При температури под 5гр без спрей няма палене,въобще не пробвам,пръскам и чак тогава въртя.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Форд,циганин и коза в къщи не ща! Те сигурно затова ги монтират на Ягуар фордовите мотори,щото нищо не става от тях,нали.Цялата истина,колеги е,че кърпен чувал брашно не държи.А в повечето случаи така се процедира-"малко да го сръчкаме,колкото да тръгне".Друг е вече въпросът,дали е финансово оправдано качествен ремонт спрямо останалото от колата "Форд".
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнение
        Колега да не те отчайвам, ама май наистина са си така. Преди години и аз имах един Ескорт 1.8Д, 95 на 70хил. км, същата история.
        Зима лете все пали на 3-4 секунда. По същото време имах и едно Пунто (и сега го имам де - жена ми) и избеснявах. Пунтото, зиме лете все на четвърт оборот, а Форда на 4-та секунда. Няколко пъти му развивах злобата с ходене по диагностики, препоръчани техници и др. гурута, консумативи, регулировки, центровки, добавки и т.н, и в крайна сметка само загуба на време и пари. Накрая се примирих и така и го продадох на на един приятел баща му. Човекът все още си го кара и си пали пак на 3-4сек, но винаги

Коментар

Компресия 25 е перфектна, НОВ АКУМУЛАТОР ~800 стартов ток!
          Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
            Компресия 25 е перфектна, НОВ АКУМУЛАТОР ~800 стартов ток!
            Компресия 25 е на границата, а за Форда, с умрялото му въртене на стартера ........ на помощ идва "дългия" стартер.
            Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
              Компресия 25 е на границата, а за Форда, с умрялото му въртене на стартера ........ на помощ идва "дългия" стартер.
              Да използвам мнението на колегата. Стартера на тези фордове май беше с редуктор и един приятел като си ремонтира уж работещия стартер нещата много се промениха.

Коментар

Тази пролет подкарах една фиеста 1,8 Д, която стоя около година със свален двигател, в размисли да го сменям ли или да ремонтирам този. Накрая разума надделя взех нови сегменти и биелни лагери, смених разпръсквачи, шлайфах глава, смяна гумички и (без да съм мислил че причината е в него) смених и стартера с такъв от мондео 1,8 ТД (струва ми се че върти една идея по - енергично), защото неговия стартер при едно обслужване нещо му окъсахме жиците, въртеше 3-4 сек. и спираше. Та преди ремонта колата палеше след 10 секунди въртене лятото, зимата трябваше да я напече слънцето и тогава с дърпане . Сега на 2 рата секунда вече трака и това с откачен обогатител (щото не работи коректно ми се струва).

ПП Компресията на студен мотор ли я мериха или топъл?
                Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

Коментар

Тези дни ще погледнат стартера,ако и от него не се оправи така ще си кара докато не спре да работи ,акумулатора е нов със 740 стартов ток.
                  Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
                  0885544754 Светослав Стоянов

Коментар

Вместо да се вторачвате във стартовия ток, пробвайте с наистина голям акумулатор (75Ач поне), нови кабели на стартера и масло 5W-нещо си - много иначе калпави дизели започват да сътрудничат при тази комбинация.

Коментар

Ако акумулатора е добър, остава ти стартера. А маслото мисля си е най-добре 10/40.
                      Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

ще имате много поздрави, ама мойта баничарка тази сутрин си запали съвсем нормално с 2-3 секунди въртене... Или 4С не е достатъчно студено или всичко ми е наред
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Проблема е решен ,сега пали както ми се иска на мен. Свалиха ми стартера и го почистиха,смазаха всичко и сега пали супер. Преди въртеше едно провлачено ,все едно пада акумулатора ,сега е както трябва.

Коментар

Карам служебен 1.8 TDCI,почти от чисто нов,зимата под нулата пали наистина трудно,от 120 000 пробег нагоре става все по зле с всяка измината зима !
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              Карам служебен 1.8 TDCI,почти от чисто нов,зимата под нулата пали наистина трудно,от 120 000 пробег нагоре става все по зле с всяка измината зима !
                              Не се притеснявай, така ще е. Майсторите казват - Форд и циганин зимата не работят.

Коментар

То ако слушаме всички майстори трябва пеша да ходим. На мен ми казаха : японска кола не купувай никога, само немско. Добре ,че ги послушах и си взех Нисан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X