Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавка в маслото за скоростни кутии?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: Добавка в маслото за скоростни кутии?

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Теча намаля на половина,но не спряТо оставаше и да спре де.
    Колата още вьрви и тия дни ще я покарам аз да я видя как включва.
    Минало е доста време, нещо ново да споделиш и коя е тази добавка
    Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

От: До: Добавка в маслото за скоростни кутии?

Веднага ти казвам - колата от месеци е на боклука,до последно си вьрвеше нормално и си включваше нормално като само на задна риташе яко.Шибнах и едно шише от това долу у огромна разлика нямаше,а и трудно се хваща кога тече и кога не.Течеше като стои на място поне 2 дни и не се кара,ако ме мотам с нея всеки ден тече на половината.

http://www.lubegard.com/~/C-112/LUBE...uid+Protectant

До последно обаче кутията си беше добре,леко ми се струва,че намаля теча,но се искаше много каране за да я засека точно,а тя ми беше като склад няколко месеца та...............ба ли га,лошо поне не видях от тая добавка.От стоене колата започна да прекьсва,задьни инжекциона,скапа се регулатора на горивото и един ден просто ми писна да прекьсва,закарахме я на механика ни и се прибрахме с другата,той какво е свалял от нея идея нямам,останалото е на джьнка.

Това или каквото и да е друго на кола която ще се кара няма да сипя.На нещо което се ползва за пьрувания до Мексико и в което очилата не си дьржа за да знам,че като спре няма какво да забравя в него като го изоставя на улицата...............и олио Калиакра мога да му сложа.

Говорим за 88 Мерцедес редови шестак М103 с кутия четворка 722.3 с нищо електронно по нея.На новите как би им повлияла една такава добавка ще ми е интересно но няма да рискувам ако ще да се напикае на паркинга вьн.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

От: Добавка в маслото за скоростни кутии?

Колеги когато имате теч от скоростната кутия,най-добре си сменете семерингите .
        За намаляване на шума и удължаване на живота.какъвто е въпроса на темата,препоръчвам
        добавките на Дура люб за трансмисионни масла.
        Слагал съм на Джип УАЗ,на Лада НИВА,така утихва шума все едно не са същите Джипки.
        Преди 3-4м. сложих добавката на Дура люб за двигател в маслото на един нисан терано,
        след като минах 1 000 км стана много пъргав.Иска да къса БМВ-тата,на сфетофар на къси разтояния

Коментар

Кьде я намери тая тема?

То е добре да се сменят семерингите,но на кола която е 800 долара да и сменям семеринги за 1000 някак си не ми излиза сметката.Това горе работи,не ги спира на 100%,но спокойно може да се кара дьлго време без проблем.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Прав си и аз пробвах и работи

Коментар

Любопитно четиво:

Добавките
              Както видяхме, маслото трябва да изпълнява предназначението си и при наличие на замърсители, като вода, прах, продукти на горенето и на други химични реакции. Голяма част от попадналите в него едри частици се улавят в масления филтър, но по-малките остават в маслото, постепенно влошават качеството му, стават предпоставка за износване и в крайна сметка се превръщат в една от причините за неговата смяна.
              Добавките в маслата играят съществена роля за осигуряване на стабилността им при високи температури, противодействат на замърсяването с вода, гориво и вредни киселинни продукти на горенето. Те включват метални и полимерни дисперсанти (от англ. disperce - разпръсквам, разсейвам), антикорозионни и антиокислителни, противоизносни и противозадирни съставки, подобрители на вискозитета и добавки за предотвратяване на формирането на кристали при ниски температури, деемулгиращи и антипенни компоненти. Добавките са скъпи субстанции със специфично предназначение, които се прибавят в точно определено количество за постигане на определен баланс с изключителна важност - дори и малките отклонения могат да променят значително експлоатационните качества на маслото. Количествата и съотношението се определят от производителите след интензивни лабораторни експерименти и динамометрични тестове на двигателите. Точният вид и количество на веществата, които формират присадките, са известни само на производителите, затова няма случай, в който фирмите за масла да препоръчват или адмирират използването на допълнителни добавки - напротив, те смятат, че се нарушава споменатият баланс на внимателно композираните съставки и в крайна сметка могат да се получат нежелани химични реакции и съединения.
              Рекламен плакат
              За да се предотврати триенето на метал в метал, там където е възможно това да се случи за кратко, се използват съединения на цинк с фосфор - те оформят тънък граничен слой, позволяващ дори кратковременно принудително триене на частите без катастрофални последици. Действието им се основава върху химичното взаимодействие на продуктите от тяхното разпадане с триещите се метални повърхности. Противоизносните и противозадирни добавки обаче не функционират пълноценно при студен двигател, което е една от основните причини за изключително интензивното износване на двигателя при студен старт. Освен това с течение на времето добавките губят свойствата си, което също е една от основните причини за необходимостта от смяна на маслото.
              Абразивното износване, причинено от присъствието в маслото на различни твърди частици и продукти на окисляването, се избягва с помощта на филтрите, а действието на по-малките частици се елиминира чрез противоизносни модификатори. Опасността идва главно от възможността частиците да започнат да се слепват и да увеличават размерите си, при което се получават утайки, лакови отлагания и нагар. Така наречените детергенти (почистващи) и дисперсанти (хомогенизатори) се поставят в маслото, за да „неутрализират" тези частици, позволявайки им да циркулират свободно в маслото. Молекулите на добавките са изградени от две основни части - дълги въглеводородни опашки и полярни глави. Опашката поддържа дисперсантите разтворени в маслото, а полярната глава привлича частиците замърсители.
              Още една съществена задача на моторното масло е намаляването на отлаганията и предотвратяването на корозивните процеси. Корозивното износване се причинява от киселинни продукти на горенето, смоли и други съединения, които попадат върху буталните пръстени, а специалните добавки се грижат за тяхното неутрализиране.
              Рекламен плакат
              Премахването на оловните антидетонатори в бензините и намаляването на нивата на сярата изключително много улесни работата на маслата, но стабилността им си остава ключов въпрос и в голяма степен се определя от склонността към окисляване, на което по принцип се противодейства с антикорозионни добавки, които разрушават веригите на свободните радикали и прекисите, участващи в окислителния процес.
              Химиците решават проблемите с противоречивите изисквания към условията на смазване при ниски и високи температури с добавянето на подобрители на вискозитета - полимери с дълги молекулни вериги и молекулно тегло между 10 000 и 1 000 000. Тези молекули притежават способността да се „издуват" с увеличаване на температурата, запазвайки вискозитета на маслото на достатъчно високо ниво при
              високи температури.
              Наред със споменатите добавки се използват и антипенните, които пречат на маслото да се „разбълбуква", когато коляновият вал и мотовилките го разплискват и загребват от картера. Появата на въздушни мехури значително би влошила ефективната работа на мазилната система. Деемулгиращите добавки пък помагат за отделянето на случайно навлязла вода в системата.
              Както казахме, проектирането на целия този комплекс от субстанции е много сложен процес и включва доста теоретична и практическа работа, състояща се в множество лабораторни и динамометрични тестове. Поради това, както споменахме, производителите на масла обикновено работят в тясно сътрудничество с автомобилните компании. Същевременно фирмите, които произвеждат добавки, никак не са много.

Коментар

От: До: Доавка в маслото за скоростни кутий?

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                Duralube

Дюралюб - Българския филиал

Хайде пробвай и после ще кажеш какъв е резултата
                Какъв е резултата ?

Коментар

Ползвал съм една добавка на уинс.Намалява триенето, шума и запушва малки течове.Мнението ми е, че при повишен шум в лагерите от вече започнало износване, ефект има.Но при добре износени лагери съпроводени и с тракане на лагерите на първичния вал нищо не помага.Освен смяна на лагерите в кутията.
                  Всеки трети е шести

Коментар

За любителите на добавките в маслото - освен познатия MoS2 на Лики Моли (или Лубро Моли)
                    напоследък има много добри отзиви за това :

За следваща смяна на маслото съм си приготвил МоС2 да сложа (нямам течове пу пу пу ) - пък да видим.

Коментар

Аз съм третирал двигателя с въпросната присадка Кератек и за мен няма никаква промяна-ни утихване усетих,ни друга промяна-явно нямам чак толкова добри сензори като някои колегиНо и вреда няма,освен лека за портфейла...

Коментар

Малко на неправилното място ми е поста мисля. Пост #39 - добавките са за двигателно масло.

За скоростни кутии (автомат) съм добавил Lubeguard Platinum- няколко модификации са.

krassitch, аз не очаквам за полети колата при такива добавки, по-скоро да намали износването и да увелимчи ресурса на агрегата.
                        МоС 2 и Сератек знаеш какво правят след като си слагал, освен това ... евентуално спомага за снижаване на разхода ... уж. При мен утихването на мотора се получи при използването хубаво масло в мотра ...и на добавка в бензина - пак масло. НО на точно определен вид и в точно определени пропорции (1:500)!!! Ако те интересува - може на лични, че е леко извън темата.

Коментар

Добавка с MoS2 сложих и в скоростна мех. кутия,с надеждата евентуално да намали триенето и да улесни вкючването на задна предавка(нещо заяжда малко) и ефект не забелязах също...Добавка се слага на изправен двигател или скоростите като една превенция,а дали има и какъв ефект малко трудно човек би могъл да засече.Трябва да се направят много тестове в контролирана среда(ще излезе много скъпо) и просто няма кой и защо би ги направил.Карам обикновено по един и същ маршрут,но условията непрекъснато се изменят,налага се да изпреварвам различно количество автомобили и тирове,сложих енергоефективни гуми и други подобрения и не може да се хване ако въобще има някаква икономия от какво точно е дошла-от присадката,или от нещо друго.Засичал съм многократно заради спорта разход и съм получавал и разлики от 0,4-0,5/100 дизел,което е в рамките на статистическата грешка и някой път може да съм понастъпил малко повече.А и при дозареждането може да не съм донапълнил оптимално.Остава една надежда,че евентуално ще има смисъл.Същото си мислят и жените,ползващи някакви кремове срещу бръчки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X