Какво масло се слага в бутален компресор за въздух? Макс. налягане - 12бара. Аз знам какво се слага, но в България го няма.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Компресорно масло
Свий
X
-
От: Компресорно масло
На времето в компресорите SKODA PKD12 (но макс.налягане 8 бара) слагаха двигателно.
То и разхода му беше около литър на машиносмяна де, и като забрави компресориста да долее, някоя мотовилка се покаже да си търси маслото.
Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
-
При така дадените сведения, слага се моторно. То има всички качества да обслужва коляно-мотовилков механизъм и бутало с максимално налягане 50-80 бара и вероятно може да се намери по-евтино от специалното-масло-за-компресори, което се различава сигурно по липсата на някои добавки спрямо моторното.
Коментар
-
За дишане сме взели безмаслени. Моторното не е вариант даже и за нови компресори, заради пластинчатите клапани. Не уплътняват добре и губим дебит. А със времето и нагар натрупват. Компресорното има способността да се самоочиства.I get High by going Down
Коментар
-
На старите български серия УК сипвам двигателно 15 W 40 там където не са толкова стиснати 10 W 40 и проблеми няма . На времето им сипвахме М 10 Д . Пластинчатите клапани се чупят без значение какво е маслото . От както ги режа от лента на банциг много рядко ми се чупят . Миналия месец ми се счупи клапанче на компресор който съм го правил поне преди 10 години като отворих плочите на практика по работната площ нагар нямаше .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Всеки божий ден пълни два ресивера загуби по магистралата също не е като да няма . Имат доста машини които искат доста въздух . Спре ли им компресора спират и те . За тия години два пъти ми е чупил лагер на биела и едно клапанче . Работи с Тексако 15 W 40 . Работеше на 10 атмосфери но го смъкнах на 8 защото реално по машините повече от 5 не ползват .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Сипва се компресорно масло за бутални компресори. Има със спецификация 100 и 150, първото е рядко и се ползва ако компресора се съхранява навън зимата. В зависимост от марката се намира за 15-25 лв. Мога и линкове да посоча, но ще е реклама, където продават компресори продават и масло.
Коментар
-
IP VERETUM OIL 32
207
литра
6,36
без ДДС
1 579,82
с ДДС
20
литра
7,18
без ДДС
172,32
с ДДС
-
-
-
DIN 51506 VD-LIP
IP VERETUM OIL 46
207
литра
5,63
без ДДС
1 398,49
с ДДС
20
литра
6,25
без ДДС
150,00
с ДДС
-
-
-
DIN 51506 VD-L
МАСЛА ЗА ВЪЗДУШНИ КОМПРЕСОРИ СИНТЕТИЧНИ НА PAO (PolyAlphaОlefin) БАЗА
6610
IP VERETUM SINT 32
202
литра
11,95
без ДДС
2 896,68
с ДДС
20
литра
13,15
без ДДС
315,60
Здравеи,ако не си намерил..-30%от тая цена,имам ги налични маслото е италианско Italiana Petroli tel.0885088035 Todorov
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар