Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на камион-старт от 0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на камион-старт от 0

Така, нещата могат да отидат към покупка на 2-ра ръка товарен автомобил за нуждите на фирмата.
    На кратко изискванията:
    -хладилен фургон с агрегат (най добре да е комбиниран на ток и дизел, за темперетури главно -5+15)
    размери на фургона - възможно по-голям (да е висок над 2.20)
    -полезен товар около и над 10т - това май означава 22-26 тона макс тегло на камиона
    -дизел
    -падащ борд
    -височина на касата от земята - около 1.20- поне толкова ми се струва рампата, което почти автоматично налага машината да е с гуми 22.5'' - поне тези камиони пасват идеално. Евентуално може да се направи компромис с 19.5''
    -окачване - задно на въздух, предното как дойде (пак заради рампата- ако е на въздух ще може да се регулира)
    -наличие на "буге" - след ровене в нета разбрах че това е спускаема паразитна ос - нз колко е нож с 2 остриета
    -Лайк съм и не са ми понятни много неща като "централно мазане" (предполагам система за гресиране на ходовата част), ретардер (предполагам е хидромеханична спирачка на силовото предаване), динамична спирачка (онова с електромагнитите на кардана- има ли друго име), моторна спирачка (това вече знам какво е - затваряне на изп. колектори и мисля че е хубаво да има)
    -АБС според мен ще е мн добре да го има
    -Печка - екстра е, ама т.к. ще се ползвана къси разстояния в рамките на града май е хубаво да грее водата
    -климатик за кабината - по-малка екстра от печката с водна риза.
    -теглич - екстра

Та огледах обявите в нета. Като гледам е добре да се огранича на нещо до към 600к км (нямам си на представа колко са критичните от където вече говорим за таралясник).

Цена - в БГ за около 50к лв без ддс мисля че ще може да се вземе нещо читаво, но с повече търсене. Обявите на софавто на цени 20-24к Евра нещо не ме блазнят - камионите са минали през кърпачи или само корекция на външен вид - това по снимки де.
    Възраст - май е добре да не е по-старо от 1997г

Марка - ми гледах и без да класирам ще изброя:
    -Ивеко 180/240/260
    -Рено Премиум
    -Даф 75
    -Ман 19.ххх
    -Мерцедес 18хх
    -Скания
    -Волво 10/12
    Ако забравям нещо ме посетете.

Как са автоматичните трансмисии - гледах едно такова рено?
    -Притеснения -Комънрейлските системи и главно при МБ.
    Мисля си че е по добре да е с по-обикновено ЕДЦ с редова помпа.

Въпроси
    - на кои марки да наблена? МБ са добри ама са и по скъпи, не си знаят километрите и са на по-високи цени.
    -как е Ивекото (240, 260 -серия) - гледам в германия има изгодни обяви за такова
    -коя от посочените марки е с най-достъпна поддръжка и ниски експлоатационни разходи?
    -Километражите манипулират ли се така лесно, както при колите (нали уж били пломбирани)
    -от къде е по-добре да се купи - автокъща в БГ, внос от зап. Европа(пак автокъща ама и моя милост да ма'а гащи из европата), от човек в БГ, от човек в ЕС?
    -Какво трябва да се гледа при избор и оглед - на коли лесно намирам кусури, но явно при товарните има и доста други критерии.
    -На колко км се обслужват подобни камиони (360 кс +/-)

Благодаря предварително.
    http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
    Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

До: Покупка на камион-старт от 0

Здравей колега, работя в фирма с доста богат автопарк, споделям ти мненията който съм чувал от шофиорите ни.Имаме Актроси на 2г и никой не иска да ги кара, за тези две години и вече ги е набило ръждата, и возят като каруци(мнение на всички), но са произведени в Турция.Има и Скании 124/400 на 11-12г и са много по комфортни и надежни. Има и няколко Щаера които са много добри според мен.За мен Сканията е много добър компромис.

Коментар

Башта ми работи в транспортна фирма имат всякакви камиони тои е началник транспорт(тои купува всички части и знае за какво става въпрос).На Ивекото много им се разбива предницата и сле 4 годишна екслатациа увисват яката.Реното не много добро за него не може да кажа много.Бих ти препоръчал Мерцедес автоматик много са добри и Ман са на едно ниво.
      [SIZE=4][COLOR=red]Искам България чиста[/COLOR][/SIZE]

Коментар

За 4 г експлоатация какви километри говорим- за ивекото става въпрос. Скъпи ли са им частите? При мен смятам към 15-20к км годишно.
        Това гледам - казват има проблем със мотора на хладилния агрегат. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...de&tabNumber=1
        Другото е това, ама агрегата му е само на ток май http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...e&pageNumber=1
        Това пъ е на добри пари ама много дрипаво, гледам и вратите са загнили http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...e&pageNumber=1

Значи, фургона трябва да е над 7 м дълъг.
        Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

По един куп причини всичките не са камиони, освен Скания, Ман, ДАФ и Волво. Макар че откак и на тях слагат скоростни кутии Рено, работата не е цъфнала и вързала. Мерцедес не го и поглеждай, особено Актрос, ще плачеш силно.
          Преди години имах същия въпрос като твоя. Тогава отидох в конференцията Грузовики на ауто.ру, и за два дни темата беше изяснена напълно. Там повечето народ не са случайни шофьори, а собственици на транспортни фирми с по много камиони.

Коментар

Здравей колега. Аз работя в Рено Тръкс България. По въпросите ти виждам, че не си много наясно с материята, затова ако искаш и разполагаш с време, намини към моя офис на Самоковско шосе 99 и ще си поговориме.

Техниката която търсиш е доста специфична и има сериозен риск да си купиш нещо с което ще имаш доста сериозни проблеми.

Това което мога да ти обещая е, че няма да те убеждавам да си купуваш Рено, а ще ти помогна и ще ти разясня материята.

Печка обиновенно значи - суха печка. Тя е за да топли кабината през нощта когато шофьора спи в нея.

Абе нмого са нещата. Звънни ми или мини насам

Калин 0885 69 69 09

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              По един куп причини всичките не са камиони, освен Скания, Ман, ДАФ и Волво. Макар че откак и на тях слагат скоростни кутии Рено, работата не е цъфнала и вързала. Мерцедес не го и поглеждай, особено Актрос, ще плачеш силно.
              Преди години имах същия въпрос като твоя. Тогава отидох в конференцията Грузовики на ауто.ру, и за два дни темата беше изяснена напълно. Там повечето народ не са случайни шофьори, а собственици на транспортни фирми с по много камиони.
              Стефане, бъркаш нещата. Скоростните кутии на всички изредени от тебе марки с изключение на Сканията са Зет Еф. Включително и ск. кутии на Рено, Ивеко и т.н. Единственно в случаите когато са пълен автоматик са Алиссон.

Когато са автоматизирани също са Зет ЕФ.

Коментар

Колега ,при 15-20000 км годишно да поддържаш камион със всичките му разходи на година и първоначалната инвестиция -икономически по- евтино ще ти излезе да си наемеш по договор.

Коментар

Да. Само един камион и с много тонкилометри на месец не е песен. Ползата започва от три еднакви, които не спират и нямат празни курсове.
                  Само че икономическата обосновка е отделна история. Там трябва да включиш и типовите маршрути. В Добруджа можеш да търкаляш къв да е Камаз. Ако в курсовете има две планини, не може и да мислиш за по-малко от 600 кс, а това е друг мотор.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                    Колега ,при 15-20000 км годишно да поддържаш камион със всичките му разходи на година и първоначалната инвестиция -икономически по- евтино ще ти излезе да си наемеш по договор.
                    Мислим го и това. Ама и под наем не е толкова изгодно. Там шофьора ти е само шофьор и не можеш да го ползваш за други дейности - в смисъл ако поради и някаква причина трябва да се помогнев товаро-разтоварните работи, шофьора на наемания камион няма интерес да ги ускори, защото се плаща за час ползване на камиона.
                    Не можеш да разчиташ постоянно на под наем. Спецификата на работата е такава, че не можеш да си направиш постоянен план за заетост на техниката.
                    километрите са относителни- това ги смятах градско, а най вероятно биха станали повече. Сега никой не засича пробег на ден. А ще трябва.
                    Преди време ползвахме бус под наем за 1 година и нещо и на края си го купихме (собственика беше познат и наема беше доста изгоден) Не сгрешихме, че го взехме.
                    Проблема е че това сега си е Сериозен разход, без финансова подкрепа от банка няма да мине, а и идеята е за нещо като лизинг. Но това не е в моята компетенция.
                    Бе сложно е, от където и да се гледа, при условие, че с машината ще си подпомагаш основната дейност.

Коментар

Някакво развитие има - харесах 1 Скания 94 много ми легна на сърцето, въпреки че има какво да се желае - няма легло и теглич - все пак е 260кс и полезен товар ~12т от 26т общо.
                      Гледах и разни други по-евтини но не ми харесаха - последно беше 1 МВ 2531, който всякяк го гледах, но нямяше какво да ми хареса.
                      Тези дни ще гледам една 18тонна с голямя кабина и 500кс - цената и е приемлива, остава и всичко да и работи

Коментар

Аз съм пристрастен камиона е VOLVO FH 12 огледай се за такъв камион вложените пари се изплащат Ако ти трябва съвет при оглед аз съм на среща

Коментар

Най добрия камион на света е Скания.За тирове говорим
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Ще оспамиме темата най добрия е изплатенияСканията има тясна кабина и е много назад в това отношение за комфорт на водача от кабината на Волвото.Ако трябва да изброявам +-ще отнеме време но важно е и вкуса на купувача който се променя или не защото му е все тая нали друг ще го кара.Мнението ми е от опит
                            И за край,но това е новият FH 16 и само ще се дразним
                            http://apps.volvotrucks.com/launch/l...asp?lama=bg-bg

Коментар

Първоначално публикуван от buldog Преглед на мнение
                              Аз съм пристрастен камиона е VOLVO FH 12 огледай се за такъв камион вложените пари се изплащат Ако ти трябва съвет при оглед аз съм на среща
                              Съгласен! Гледах и FM12- наистина е мн удобно, но офертата ми беше скъпа. (висока цена за 18т камион с единична кабина и фургон без портални врати)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X