Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зил 131 превоз на дърва като цена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зил 131 превоз на дърва като цена

Аз когато работих тази дейност съм вземал по следния начин който ми се струва справедлив:
    Ако горивито струва 20 лева го умножавам по 3,една част за гориво, една част за машината, и една част за мен.
    Общо 60 лева.Това е само за транспортиране,без товаро-разтоварване.Клиента се грижеше за намиране на товарачи.
    Всичко е въпрос на договаряне,може да се работи на кубик може на километър всякак.

Коментар

Копираш от друг превозвач, така е най лесно, по принцип всичко е на собстевна преценка. С Урала винаги съм карал по-скъп курс, защото терена е кофти и върви много гориво - брамброиш само на 1-2ра и така цялото било докато изкочи на равно. Неможеш да търсиш от друг регион за подвоз информация - всичко е относително, според обстановката. Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от иво хр Преглед на мнение
        ...Колко според вас е нормално да струва един курс 10 кубика дърва на 6 км растояние ,...
        Само от тебе зависи! Ето я и сметката, според мненията на специалистите:
        Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
        ...Купуваш си ЗиЛ 131 - 6000лв. ...
        Първоначално публикуван от иво хр Преглед на мнение
        Хааааа добре ,става въпрос за 80 курса дърва сериозно.Искат ми по 150 лв на курс ,..
        На тебе ти искат за 80 курса по 150 лв. = 12000 лв. Като си купиш ЗИЛ-а и си превозиш сам дървата, ще спестиш половината пари. После, ако искаш си караш зил, или го продаваш. Така хем ще имаш дърва, хем пари - направо си е далавера.
        а ти остава и удоволствието, което, както пише сесоа:
        Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
        ... Удоволствието е безценно, за всичко друго има мастъркард
        а накрая той е добавил и още нещо, в случай, че тази работа не те кефи.
        Така, че отговорът е "само от тебе зависи!"
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Товарка разтоварка 2лв пространствен кубик подвоз между 6 и 8 лв на кубик на километър ,горското не може да продава дърва от склад защото всичко минава на търгове и след това фирмите продават добитата дървесина цената я увеличи държавата не фирмите
          Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

При нас в Русе може всеки да иде в горското и да си купи дърва. Продават се от сечището и товаренето и превоза са за сметка на купувача. Цената от 30лв беше миналата година към края на април месец.
            Между акацията и букова дървесина има доста голяма разлика. Акацията един кубих тежи около 500-600кг. А Бука е към 800кг. Това е и разликата в цената.

Коментар

При вас бука е 30лв,а в нашия край е от 60 до 80 лв. куб...И аз като му взема курса,и му излиза от 90 до 110 лева кубика,ако и не минава тази цена(зависи от къде е).При нас повечето е смърч,бял и черен бор.Има го и друго в нашия край повечето колеги Камаз със кран букови дърва не слагат повече от 15куб. защото разхода става страшен и излизаме на 0,но си наваксваме със смърча. Забавих да допълня че тази цена не е от горското стопанство ами частни фирми.

Коментар

колега,имал сьм пет такива камиона и ги познавам поече от мен. зил 131 харчи от 70 до 110литра на 100км. зависи от условията вьв които се кара. вьпреки малкото километри може да изгори доста.но не е само гориво.има и поддрьжка на тоя камион.гумите са му скьпи,лесно се износват и трудно се намират.според мен това е нормална цена,която ти искат за превоза,като се включва товароразтоварването.

Коментар

И за мен е нормална цена колега,хайде девятки за камаза под път и върху път но,тези гуми чувам че са доста скъпи.Поздрави.

Коментар

казано на ухо,вьв последно време и деветките са кьт.добре че миналата година си купих 12бр. та сега нямам ядове. има колеги които тьрсят но няма./говорим разбира се за втора употреба читави/.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X