Здравейте. Поради умората от работа с мотофреза, не че работя повече от 20-30 часа годишно ми идва идеята за покупка на китайски малогабаритен трактор. Спирам се точно на китайски защото мой съсед възрастен човек преди години си купи трактор китайче от магазин марка ДФН 180. Сега го продава за 2500лв. С браздир и плуг. И взе да ми се върти в главата дали е добра идеята да го взема за домашната ми селска работа. Та въпросът ми е имали някой мнение за точно такъв китаец. 18к.с. е машинката с двуцилиндров дизел само със заден задвижващ мост относно надеждност, ремонтно пригодност и друга полезна информация. Като да уточня че имам около 3дка обработваема площ но при наличен трактор съм сигурен че и съседите ще ме потърсят. Благодаря ви предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мнение за китайски трактор
Свий
X
-
Тия чайници май не сме ги коментирали тука у форума... Значи в края на миналия век на мойто село имаше 5-6 такива, сега може и да са останали един или два. Мой познат го ползваше за транспорт и прикачна косачка за люцерна. Имаше и самоделна пръскачка, универсална сеялка /сял ми е царевица с нея/ и разните там окопвачки самоделки. Една есен идва да оре двора, сутринта разхвърлях оборска тор и той после не може да дръпне плугчето - само буксува и дращи отгоре, та викнах комшията с кобилата Милка, хаха. Същото място сме го орали с японец - малко по-добре и още по-добре е с Владимирец.
Та ако ще го ползваш за твоя двор, си мисля че ще е по-добре от фрезата, но ако ще ходиш по комшиите да ореш само ще се излагаш. Зависи де, за транспортна услуга сигур ще е екстра.
-
Пред оборска тор, особено ако е прясна никакъв гумен трактор не върви, блокажи, двойно нищо не помага.
-
Факт. И аз го знам отдавна, както че и прясна не се хвърля.
При мен при еднакви условия китаецът е най-зле спрямо японец и Владко. Най най-добре е Булгарче /влизал е в съседния двор, на една мрежа сме/, даже по-добре и от ЮМЗ. И кобилата Милка, разбира се, там няма грешка.
-
-
В началото на демокрацията една от последните силни поръчки на ЗММ София беше точно няколко агрегатни завода за производството на тези малогабаритни тракторчета в Китай . След има няма една година наводниха света . До ден днешен нямат равни в тая ниша .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Щтракни няколко снимки, на трактора и инвентара. За двор може и да става, но ако ти се занимава да вършиш услуги на хората по дворовете, може би е по-добре да вземеш второупотребен японец 4х4. със същите габариторазмери като китаеца. Но качеството обаче си е качество...-Чем занимаетесь по жизни?
-Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.
- 1 like
Коментар
-
Ако комшията го е пазил, поддържал редовно, двигателя ако е с водна помпа, може и да си заслужава покупката. Ако е каран редовно каквото има за счупване се е счупило. Китайците са бегачи, даже екстремно бързи за размерите си. Успех в избора.
Коментар
-
Здравейте. След доста търсене и консултаций се реших и взех тази машина.
Митсубиши D1550
трактора е 4х4 и японска фреза към него 1.20м
15к.с. три цилиндров мотор. Пробвах вече с фрезоване и се справя много добре. Според Вас какъв плуг да му търся и дали е възможно поставяне на конус за цепене на дърва на силоотводния вал. Виждал съм на по голями трактори но дали на малкия трактор си струва и да не се получи повреда в трактора.
Имам и друга въпрос че. Дайте мнение за комбинирана машина миг/маг на Дел 160А еко контрол за любителски домашни цели. Досега ползвах техен инвертор 160А и съм много доволен но за вилата искам да си взема комбиниран.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Suzuki liana Преглед на мнениеДайте мнение за комбинирана машина миг/маг на Дел 160А еко контрол за любителски домашни цели.
0осем9осем7шест0осем7едно
Миро
Коментар
-
Ха сега честито на Сузукито за МицубишитоНа колко часа е машинката? За домашна работа и по малко за из село е екстра. Силата му е във фрезоването, да си наясно. Плугче двойка може, но зависи от почвите и въобще агрометеоусловията за да има що годе качествена обработка. Слагай тежести по колелетата, че си много лек така. Има някои теми напред дето сме давали акъл покрай тез япончета, не е лошо да ги погледнеш. Един селски ми ора дворчето с Янмар 14, 4х2 и долу горе става, но той е опитен механизатор. И въпреки това, май два пъти се беше обръщал с фрезата. Гумите също, тия с големите лопати ги беше махнал и беше сложил някакви чешки ли руски, но това вече са подробности. Успех желая!
Коментар
-
Китайците не са лоши. То и по принцип няма лоши машинки ами трябва да се настроят добре :Д
Относно скоростта - има някои хора пътуваме от едно село до друго (и разликата от 10 и 20 км/ч си двойна :д) и това е едно от предимствата на китайците.
Другото е простотата и достъпността - за лесното поддържане е ключово
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар