Обява

Свий
Няма добавени обяви.

питане за хидравлика-юмз

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: питане за хидравлика-юмз

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
    С хидравлика се управлява като лека кола.
    petroffbg явно има здрави ръце. Аз това не мога да го мръдна.
    Когато работи-да,пък и аз съм си якичък.
    Основната функция на орбитрола(дозатор-помпа) е да праща опеделени кубици масло към работният цилиндър при въртене,или иначе казано орбитрола е една малка помпа,която може да работи независимо от помпата за високо налягане.Когато машината работи и има налягане,със орбитрола само задаваш порцията масло към изпълнителният механизъм,а когато не работи,трябва через въртене на волана да вкараш тази порция масло принудително.Затова на место е почти невъзможно да се завива,при движение обаче волана поолеква и завиването е възможно.Говоря за изправна и обезвъздушена система...

P.S.Воланът е по-лек от тези на машини следящ тип(хидроусилвател на волана и червяк) при изгасени машини,примерно МТЗ-80,ТК,ЮМЗ,ЗИЛ,Т-150.
    Последно редактирано от petroffbg; 05-03-18, 21:07.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Напълно вярно е това. На болгара при дърпане с блокирал двигател управление има. Да кофти е ,бавно е ,но завива. А Т150-то на място както си стои изгасено като му въртя волана с повече /доста повече/ сила започа да завива и то стабилно - на тласъци по 5 см чупене в кръста. Пре спокойно за 1 минута мога да му навъртя пълен завой при изгасен двигател. Всичко опира до системата.

Коментар

А като е станало въпрос за обезвъздушаването,има ли някаква специална процедура?При мен до колкото разбрах се обезвъздуши само,имах проблеми с дифтунките на орбитрола смених ги,след като запалих пак се обезвъздуши сама системата и не съм я закачал.Само долях масло до средата на съда,защото бучнатата щека от лада в него хич не ми вдъхваше доверие като ориентир.

Коментар

А като е станало въпрос за обезвъздушаването,има ли някаква специална процедура?При мен до колкото разбрах се обезвъздуши само,имах проблеми с дифтунките на орбитрола смених ги,след като запалих пак се обезвъздуши сама системата и не съм я закачал.Само долях масло до средата на съда,защото бучнатата щека от лада в него хич не ми вдъхваше доверие като ориентир.

Коментар

Ако орбитрола е със четири извода,системата се обезвъздушава сама,само се изисква съдът със маслото да е по-високо разположен от помпата за високо налягане.Съществува една по-стара система,при която дозатор-помпата е със два извода и е свързана със бутален разпределител със шест извода.Там задължително се пълни дозатора принудително и се обзвъздушава,за да може да премества буталото във разпределителя,който от своя страна пък разпределя маслото от помпата към изпълнителното устройство.По споменатият начин работи и на загасен мотор.Такова изпълнение има на комбайн Нива.Ей го:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20180305_223512.jpg
Прегледи:1
Размер:386.1 КБ
ID:5783396
            Последно редактирано от petroffbg; 05-03-18, 21:37.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Добре че не се спрях на комбайн нива за донор ебаси сложнотията.Не можах да си обясня двата възела със съчмените клапани за какво служат,явно са за нещо,което на комбайната и трябва,а на трактора не.

Коментар

Първоначално публикуван от Kirilpm Преглед на мнение
                Добре че не се спрях на комбайн нива за донор ебаси сложнотията.Не можах да си обясня двата възела със съчмените клапани за какво служат,явно са за нещо,което на комбайната и трябва,а на трактора не.
                Тази схема е от "Енисей",подобен комбайн на Нива,принципно клапана е един,не знам тук защо са два,а и снимката не е излязла все още цялата,сега видях,горният е осигуряващ свръх налягане.Не е проблем да се подкара на каквато и да е било машина,но при наличието на четиризводна дозатор-помпа(орбитрол),не си залужава.

P.S.Клапаните са шибърни.

Коментар

Малко стара тема, но е за орбитроли. Та питането е за таз живинка.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:DSC08089.JPG Прегледи:0 Размер:255.4 КБ ID:7006578

Орбитрол от вторични, цилиндър пак от там Производител няма между щуцерите има нщо което вероятно е знака на компанията и отдолу само US PAT и числа .Били са на нещо си, най-вероятно пътно строителна машина. Най-отгоре на снимката щуцера е именован "АUХ" на втори ред в дясно е "IN" в ляво "OUT" под тях "L" и "R" ужким всичко е ясно Захранвам ги с помпа А25Х с ремъчно задвижване и МЯУ пищи и си плюе ремъка. АUХ-а съм го приел че е нещо спомагателно и съм го затапил, ако го отворя от там си тече масло на пълна мощ и помпата не плаче. Дайте идеи ред за търсене на проблема, да отварям ли, сервиз ли да търся или схеми вътре кое как е ........
                  П.П. Не съм го демонтирал лично, доставен ми е от продавалника от този който казва че го е демонтирал
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

"При орбитролите с 5 портa (P, T, L, R + AUX) AUX портът се използва като Power Beyond — подава маслена линия „през“ уреда към допълнителни хидравлични функции след кормилното управление. Така системата запазва приоритет за управлението, а останалия дебит се ползва за други агрегати"

Това го изплю един от изкуствените мозъци.

Коментар

• дядо владо
                      дядо владо коментира
                      Редактиране на коментар
                      Мерси, утре ще си поръчам хидравлично маркучЕ да включа орбитрола към една помпа от падащ борд и ще пробвам какво ще се получи, може би вътре в тази инжъклама има клапан и той не пуска налягането през "OUT" докато не достигне удобна за работата на системата стойност .....знам ли 🙄

• Паджеровод
                      Паджеровод коментира
                      Редактиране на коментар
                      Вероятно ще го играе нещо като редуцир вентил.

Поразглобих малко и немога да си обясня как действа това Нормално изглежда така

Име:DSC08094.JPG
Прегледи:181
Размер:262.9 КБ
ID:7006929

Под него е входа на високото налягане, това със зеленото живее в това с червеното, жълтото е като буталце или демпфер ( няма идея )

Име:DSC08093.JPG
Прегледи:194
Размер:243.1 КБ
ID:7006928

Име:DSC08090.JPG
Прегледи:184
Размер:219.5 КБ
ID:7006930
                    цялото това е болт, а дали е така от конструктивни съображение ( по-лесно произвдство) или там има регулировка незнам , отделно върха е поразмазан, там където влиза няма следи от такова усилие ......

Коментар

Прилича на двупосочен регулиращ вентил. Високото налягане което подаваш от помпата действа срещу дебелата пружина. След като достигне налягането необходимо за управлението пуска нататък както пишеше горе. Тънката пружина обира пулсациите от механизмите назад. Но размазания връх трябва да се оправи ако работи срещу отвор в чашката.

Коментар

• Паджеровод
                        Паджеровод коментира
                        Редактиране на коментар
                        Да бе, две зъбни помпи като тази, която казваш че ползваш по горе за пробата с орбитрола

• дядо владо
                        дядо владо коментира
                        Редактиране на коментар
                        Мерси, заработи си кафе при всяко идване при мен ☕ но за сега - не. А25 е на тракторЕто, и за да си облекча живота в момента правя тестовете с помпа от падащ борд ( трябва наляганията да са сходни) и резултата е .....нъцки

• td120
                        td120 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Дядо Владо,дали пък по № на патента няма се намери нещо кат принципно устройство (някои са доволно описателни).
                        Дайте там номера и снимак на логото,ако има възможност.

ТД 120 ето снимки

Име:DSC08101.JPG
Прегледи:146
Размер:224.1 КБ
ID:7007194 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08099.JPG
Прегледи:136
Размер:302.7 КБ
ID:7007195

на долния ред 4.232.708

Коментар

https://ppubs.uspto.gov/api/pdf/down...EiLCJleHAiOjB9

Коментар

• дядо владо
                          дядо владо коментира
                          Редактиране на коментар
                          Казва ми че не съм оторизиран 😆

• td120
                          td120 коментира
                          Редактиране на коментар
                          https://patentimages.storage.googlea.../US4232708.pdf

Мда ...преди час пущаше,ся не ще. Еми точка gov...дядо,чакай посещение или хабер от енни льобезни костюмари...

• дядо владо
                          дядо владо коментира
                          Редактиране на коментар
                          Е сега е супер, след понеделник ще го прегледам, сега копаньие и промиваньие че канализацията ми се е запушила и трябва да се бора с "златоперки" които не им се движи по каналния ред 😵

Туй било дръто лого и манифактура на "Ross Gear" (TRW)

Принципното устройство го е дал Паджеровод по-горе.

стр.349 долу за свръзване (FMC) .

https://patentimages.storage.googlea.../US3895888.pdf

Най-близкото по констр. рез част е HYSTER 324976 (няма помощен,AUX извод) . Е*аси цените обаче...

https://i.ebayimg.com/images/g/DfkAA...44/s-l1600.jpg
                        Прикачени файлове

Коментар

Разпознава те като руски агент. Аз как съм оторизиран?
                          Я виж сега в прикачения pdf
                          Прикачени файлове

Коментар

• дядо владо
                            дядо владо коментира
                            Редактиране на коментар
                            Така е перфектно .....виж по-нагоре

• дядо владо
                            дядо владо коментира
                            Редактиране на коментар
                            Оторизиран си щоТ си от старата номенклатура 😂🥂🤣

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X