Обява

Свий
Няма добавени обяви.

t 40

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• t 40

здравеите колеги и аз да попитам някои сменял лие осножни и биални лагери на трактор т 40 и вазможнолие бес да се цепи двигателя да кажа какьв е проблема кото е студен двигателя ка4ва 4 атмосвери масло а като загрее пада на една а на малки обороти на половин атмосвера и за това искам да сменя лагерите ако коляножия вал е добре надявам се да ме посаветвата какво да предприема

От: t 40

Възможно е от старо масло да се получи това. На мене ми се е случвало подобен случаи на трактора на село. За 3 години имаше към 20 моточаса и си мислех че е няма нужда да сменям маслото, обаче един ден като загря и падна както при тебе. Почнах да питам от какво може да е. Казаха ми да сменя маслото ако е старо. Така се оправи. Вече като направи най-много 2 години и го сменям, че да нямам ядове.

Коментар

Сипи му по-гъсто масло.

Коментар

Да,колегите над мен са прави,аз му сипвам към 11 кила 10мд,в студа малко трудничко,докато го поразбие маслото,зор върти,но нямам ядове,вече 3 години от както съм го взел.
        Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Виж си клапана за слив на маслената помпа,на повечето руски дараци е изнесен под центробежният филтър и е шибърен тип,трябва да се движи гладко без задръжки,не натягай.Другият вариянт е разхлабена сонда на маслената помпа,симптомите са същите на студен мотор вдига,като стопли налягането пада.Провери тези неща преди да предприемеш смяна на лагери,95% съм убеден,че не са за смяна.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

тази сонда е в картера така ли а маслото сам го сменял сега с м10 д а този клапан за слиж на маслото каде се намира по то4но

Коментар

Не съм се занимавал точно със Т-40,но вариянтите са три:във основата на центробежният маслен филтър,някъде отстрани по блока и евентуално на маслената помпа.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от furi Преглед на мнение
                здравеите колеги и аз да попитам някои сменял лие осножни и биални лагери на трактор т 40 и вазможнолие бес да се цепи двигателя да кажа какьв е проблема кото е студен двигателя ка4ва 4 атмосвери масло а като загрее пада на една а на малки обороти на половин атмосвера и за това искам да сменя лагерите ако коляножия вал е добре надявам се да ме посаветвата какво да предприема
                Това може да е и износена маслена помпа.
                Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X