Докато сме на тема за почистване на електроники, я кажете каква е разликата между, етиловия алкохол и изопропиловия алкохол ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с дистанционно управление
Свий
X
-
Да дам резултат. В Неделя почистих със спирт. Вече две вечери работи идеално. Остава въпроса защо контактния спрей не си върши работата, за която е направен. ittso благодаря за насоките. drukman цената на дистанционните се върти 15+ лева. В Петък имах ходене до София града голяма, та прескочих до един склад на онлайн магазин, където имаха DVBC тунер за 24 кинта. Повлякох един, сега естествено имам друг дерт, два ТВ не го намират на тунера си, другия изход е HDMI, ама нали се сещате как 20 годишен телевизор има такъв. Та сега почесвам главата между кабел HDMI към чинчове, или конвертор със същите функции. Конвертора не ме кефи, защото и той иска захранване, за една телевизия отидоха 100 контакта и още толкова кабели. Сега се пускам из града да търся кабел, ако не ще скоча до Трявна, някакъв пич ги прави/ продава, хем да се разходя малко, пък ми е на 20 километра.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
И да довърша темата. След чистенето със спирт всичко е идеално. Новия приемник го курдисах на другия ветеран, взех конвертор HDMI към чинчове. Светнаха ме да използвам USB порта на приемника за захранване на конвертора, та не съм заел още един контакт, бонус имам и още канали.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Дори и в Тему продават резервни гумички, че дали не бяха и с лепило.
Коментар
-
Така и така сте вдигнали темата. Дистанционното работи. Но прави пак магарии от време на време. Забелязах връзка с метеорологичната обстановка, ТВ-то е на терасата, дистанционното и то там си седи. Та като валя дъжд 2-3 дни миналата седмица пак имаше пазарлъци, може би от влагата. Ама колко пък да е влажно посред лято и като не беше валяло един месец. Сега няма ядове. Падането на температурите също сякаш малко му притъпиха реакциитеFord Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Виждаш резултат - "дистанционното не работи". Обаче "дистанционното" има два компонента - приемник и предавател. Сигурен ли си, че спира да работи предавателя?
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеВиждаш резултат - "дистанционното не работи". Обаче "дистанционното" има два компонента - приемник и предавател. Сигурен ли си, че спира да работи предавателя?
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Така де, но не си пояснил, че проблемът еднозначно е в предавателя.
А това с телефона е интересно защото не малко от съвременните имат фитри за IR и с тях не се вижда кога свети светодиода.
Огледай за лоши спойки. Ако няма такива, а дистанционното има керамиччен резонатор (правоъгълен чарк в пластмасов корпус, жълт, син или зелен, с два плоски извода) го смени на онче-бонче.
Виж дали платката не е спукана.
Ако не, в сервиз или ново.
Коментар
-
Аз скъпи телефони не ползвам, и без това ми е само за разговори и някоя снимка по Вайбър. Та е 5 годишна Моторола. За сега нямам толкова мерак да го обследвам, надявам се телевизора да го изпревари, ама работи неговата корейска семка. Взех си нов приемник за 24 пари, ама нещо явно софтуера му е много индийски/ китайски, не ме много кефи картината. За сега е на другата антика. Като се прибера от терасата ще се почеша кой да назнача за постоянно. Взе да захладнява вечер, та ще е скороFord Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар