Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с дистанционно управление

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Докато сме на тема за почистване на електроники, я кажете каква е разликата между, етиловия алкохол и изопропиловия алкохол ?
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

• chrichri
      chrichri коментира
      Редактиране на коментар
      Единият може да се пие, другия-не.

Да дам резултат. В Неделя почистих със спирт. Вече две вечери работи идеално. Остава въпроса защо контактния спрей не си върши работата, за която е направен. ittso благодаря за насоките. drukman цената на дистанционните се върти 15+ лева. В Петък имах ходене до София града голяма, та прескочих до един склад на онлайн магазин, където имаха DVBC тунер за 24 кинта. Повлякох един, сега естествено имам друг дерт, два ТВ не го намират на тунера си, другия изход е HDMI, ама нали се сещате как 20 годишен телевизор има такъв. Та сега почесвам главата между кабел HDMI към чинчове, или конвертор със същите функции. Конвертора не ме кефи, защото и той иска захранване, за една телевизия отидоха 100 контакта и още толкова кабели. Сега се пускам из града да търся кабел, ако не ще скоча до Трявна, някакъв пич ги прави/ продава, хем да се разходя малко, пък ми е на 20 километра.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

И да довърша темата. След чистенето със спирт всичко е идеално. Новия приемник го курдисах на другия ветеран, взех конвертор HDMI към чинчове. Светнаха ме да използвам USB порта на приемника за захранване на конвертора, та не съм заел още един контакт, бонус имам и още канали.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

По магазините за електроника продават ремонтни комплекти за дистанционно. Представляват графитени гумички с тубичка лепило. Износените се изрязват и се лепят новите, струват 5 - 10 лв, а идват с доста гумички. Ползвал съм подобен с добър резултат.

Коментар

До сега не ми се е случвало да има проблем с гумичките, а все 20+ годишни съм разглобявал. Обаче залято с нещо лепнещо редовно. Но е добра информация, може да се наложи. Вече всичко се продава 2-3 години и айде друг модел.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Някога дистанционните ги лекувах със станиола който е вътре в кутията от цигари. Режеш кръгчета, и с хелметекс на бутоните. Става перфектно.

Коментар

Дори и в Тему продават резервни гумички, че дали не бяха и с лепило.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Така и така сте вдигнали темата. Дистанционното работи. Но прави пак магарии от време на време. Забелязах връзка с метеорологичната обстановка, ТВ-то е на терасата, дистанционното и то там си седи. Та като валя дъжд 2-3 дни миналата седмица пак имаше пазарлъци, може би от влагата. Ама колко пък да е влажно посред лято и като не беше валяло един месец. Сега няма ядове. Падането на температурите също сякаш малко му притъпиха реакциите
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

Виждаш резултат - "дистанционното не работи". Обаче "дистанционното" има два компонента - приемник и предавател. Сигурен ли си, че спира да работи предавателя?

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Виждаш резултат - "дистанционното не работи". Обаче "дистанционното" има два компонента - приемник и предавател. Сигурен ли си, че спира да работи предавателя?
                    На 99%, проверявам реакциите на дистанционното при натискане на бутон чрез камерата на телефона. Иска си натискане да светне "предвателя" му(диод, лампа или каквото е там). Като му е ден "стреля" с леко докосване.
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

Така де, но не си пояснил, че проблемът еднозначно е в предавателя.

А това с телефона е интересно защото не малко от съвременните имат фитри за IR и с тях не се вижда кога свети светодиода.

Огледай за лоши спойки. Ако няма такива, а дистанционното има керамиччен резонатор (правоъгълен чарк в пластмасов корпус, жълт, син или зелен, с два плоски извода) го смени на онче-бонче.
                      Виж дали платката не е спукана.
                      Ако не, в сервиз или ново.

И коментаторите...

Коментар

Аз скъпи телефони не ползвам, и без това ми е само за разговори и някоя снимка по Вайбър. Та е 5 годишна Моторола. За сега нямам толкова мерак да го обследвам, надявам се телевизора да го изпревари, ама работи неговата корейска семка. Взех си нов приемник за 24 пари, ама нещо явно софтуера му е много индийски/ китайски, не ме много кефи картината. За сега е на другата антика. Като се прибера от терасата ще се почеша кой да назнача за постоянно. Взе да захладнява вечер, та ще е скоро
                        Ford Maverick II 2.3 XLT
                        Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X