Дистанционно на цифров тунер за кабелна ТВ. Взе нещо да "хваща" трудно, едната батерия малко протекла. Разглобих го, почистих всичко - платката с контактен спрей, гумата с бутоните с обезмаслител и после с контактния. Тръгна перфектно, с леко натискане на бутоните. На другия ден пак старата история. Вчера му бях извадил батериите,че го разнасях да си търся друго, ама няма. Снощи слагам батериите и пак работи перфектно. След час-два с батериите в него пак греда. Какъв му е проблема?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с дистанционно управление
Свий
X
-
Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение...След час-два с батериите в него пак греда. Какъв му е проблема?
2. Изхвърли в кофата за смет контактния спрей.
3. Никога повече не купувай и не използвай контактен спрей.
- 2 likes
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеПогледни IR светодиода на дистанционното през камерата на телефона да не би да "стреля" постоянно.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение1. Изчисти хубаво всичко което си омазал с контактен спрей.
2. Изхвърли в кофата за смет контактния спрей.
3. Никога повече не купувай и не използвай контактен спрей.
2. и 3. Защо?
Същата процедура я направих по същото време на дистанционното на дърт телевизор, там ядове никакви. Правил съм го и на други дистанционни. Миналата година пак такова дистанционно се пазареше, пак не стана с него номера. От кабеларката ми изровиха това, но след като протече батерията се влоши, а не е като да се е разтекла много, леко на контактната пружина. Смених батериите но не работеше добре, затова и го чистих. Платката беше добре омазана с кола/ кафе или не знам какво още.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение...2. и 3. Защо?
А "3" е защото хората все още вярват че има пенкилери които магически лекуват всякакви контанктни проблеми. И мажат, ама мажат, ама така омазват...И като не стане тръсват джаджата на някой с технически познания да им бърше... творенията...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеЗащото колкото и да ни се иска, пенкилери които лекуват главоболие, кашлица, стават за полиране на мебели и смазват скърцащи панти няма, и няма да има. Независимо какво твърдят търговците.
А "3" е защото хората все още вярват че има пенкилери които магически лекуват всякакви контанктни проблеми. И мажат, ама мажат, ама така омазват...И като не стане тръсват джаджата на някой с технически познания да им бърше... творенията...
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
В случая не е така, при нас си купуваш приемника. Моя е много стар и вече няма дистанционни. Искам да закърпя това дистанционно, телевизорите на които се ползва за 20 годишни и утре може да ги няма. Не искам да купя нови, тези ми вършат работа. Не хвърлям работеща техника.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеА 1. ?
Ако джаджите са пред мен и ги правя в нормалните ми работни условия, знам с какво. Ама като не те знам ти с какво разполагаш...
Аз бих опитал да измия платката със спирт. Като втора опция, вода и малко сапун (не меглио и производните му). След това обилно измиване с вода, и задължително подсушаване със сгъстен въздух. Ако не разполагаш със сгъстен въздух по-добре не я мий с вода, че шансът да стане по-зле е голям.
Гумянака на клавиатурата бих измил отново с вода и сапун. Не бих използваш разтворители, та били те и "уж безобидни" като спирт.
Коментар
-
И за да ме разбереш по-добре:
Въпреки нелошата колекция от контакт клинъри, ги използвам рядко, и само в краен случай.
Възможно е да имам и още пръскалки, ама това беше на сгода за снимка.
Някаква част от показаните съдържат различна химия и работят по различен начин. Съответно и крайният резултат е различен.
Например, тоя горе, вдясно, според мен е или 1:1 или почти с брейк клинърите (обезмаслителите).
Та токова за пенкилерите...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар