Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смарт TV изход за звук
Свий
X
-
За съжаление единственото нормално работещо решение е видео сигнала от HDMI да мине през ресивър и озвучаването да го поеме той.
Има протокол на HDMI и през него с едно дистанционно могат да се управляват няколко устройства.
Нарича се CEC, слямслюнъците на същото нещо викат Anynet+.
Естествено и тел и ресивъра трябва да го подържат!
Накратко резултата финално е, че с волумето от дистанционното на телевизора всъщност регулираш усилването на ресивера.
И не би трябвало да е задължително ресивъра да е също Самсунг.
Лошото е, че не е евтино решение да смениш стария усилвател с ресивър.
Дори втора ръка и става малко към копче да пришиеш балтон.
Еле па ако требва да мине и голяма резолюция, демек 4К и нагоре.
Друго решение, което аз лично приложих преди седмица заради същия казус баш със слямслюнк:
Външен саундбар с оптичен вход.
Купих Creative Stage v2, звук разкошен но за съжаление регулация на усилването само с дистанционното на саундбара, тоест втора фафла.
Компромисен вариант е универсално ДУ за двата дивайса, има и такива.
Исрината е, че тия шибани телевизори наистина имат звук на ВЕФ и ако не се ползва за гледане на турски сериали или реклами просто не стават за употреба във фабричен вид.
Просто им трябва външно аудио!
Враг усраине
Коментар
-
Не обиждай ВЕФ. Телевизорите са много по-злеПървоначално публикуван от Esper Преглед на мнениеИсрината е, че тия шибани телевизори наистина имат звук на ВЕФ
При мен се реши въпроса по бабинския начин /или дедовския/ ...две външни колони, български ОТМ1-12. Директно вързани към телевизора, на мястото на оригиналните подобия на говорители.
Ама телевизора е прост като мен, та свършихме работа лесно
Панайот Бърдарски
0887 60 77 22
Коментар
-
То вЕрно, че ВЕФ-а вероятно би извадил по-добро аудио от тия простотии - извинявам се!
Иначе ако се отвори и се чопли се отварят нови хоризонти.
Обаче с гаранция и цифров изход няма безкрайно много възможности.
Едната е скъпа и брутал решение ако е само за да се докара нормално аудио от модерен телевизор.
Другото е по-евтино но с още една фафла заради волумео.
В унисон с времето - трЕве да ни оскубат на макс!
П.С: Недовършено напълно заради хвърчащите кабели ама това ще остане:
Последно редактирано от Esper; 23-03-23, 09:50.Враг усраине
Коментар
-
Да, разбрах.
В същата стая, където е телевизора за който говоря е абсолютно същата ситуация.
Стара хай-фай уредба със стерео амп без ДУ.
Затова реших да не карам звука към нея по никакъв начин.
Затова саунд бара над телевизора + допълнителна фафла.
Предпочитам това пред алтернативата да сменям целият амп с ресивър и всички усложнения, които идват от целият този онанизъм.
Още повече, че целият "проект" ми излезе +140лв а звука стана повече от добър.
Та е баланс някакъв, поне за мен!
-
Здравейте, да дам и своите 10 стотинки по темата... Ако телевизора е с такова дистанционно "LG Magic remote "
тогава може да се ползва функцията да се управлява външен усилвател/ресийвър с оптичен вход /разбира се с вграден ДАК/ със същото. Сигнала се взема от опитичния изход на ТВ и усилването се управлява от дистанционното, мисля, че поддържа повечето известни марки. Разбира се минава през смяна на съществуващия усилвател с подходящ ресийвър с оптичен вход. Втора употреба има читави на цени под 200 лв. Според мен това е решението с най-добър резултат от към качествен звук.
Друг вариант, който ми идва наум е да се добави такова устройство Logitech 980-000912 Bluetooth Audio Receiver който да се върже на един от линейните входове на съществуващия усилвател, а с телевизора през Блутут като външно аудио устройство.
Коментар
-
Ако второ ДУ е голям проблем може да се ползва и такова - прави 2 (или повече) в 1:
Програмира се и този модел управлява до 8 устройства.
Ефектът е също както управление през HDMI с 1 дистанционно за всичко.
Като бонус - подсветка на бутоните, нещо което фафлата на моят слямслюнък няма.
Но също е частно решение.
Скъпо и вече не се произвежда.
Към момента Ибей или разните ебалници.
Иначе модела е Harmony 650 на Logitech естествено.
И работи САМО с IrDA устройства.
П.С: Сега погледнах - стотина лева 2 ръка.
Мисля не е зле за възможностите си.Враг усраине
Коментар
-
А проба с друг ТВ ? Проба с другите отметки по менюто? Важно беше да се уточни и "сигнала", а именно вграден сат. тунер с CI на Булсата.
"Приставката" - оптика/аналог - каква е? Най евтините поддържат само PCM и дали регулиране на силата е поддържана функция не е ясно.
В събота ще дам повече инфо от работеща конфигурация.
Коментар
-
Работещата конфигурация е следната - сателитен приемник (или каквото и да е по хдми) - евтин оптика/аналог конвертор - аналогов усилвател. По този начин ТВ се ползва като монитор, усилването на звука се регулира от ДУ на хдми устройството и на тв говорители и на оптичният изход. Всякакви други комбинации - ютуб от ТВ, ефирна или сателитна от ТВ не ргулират силата на звука на опт. изход. RAW и PCM опциите имат значение за преобразуването на вх./изх,сигнал (стерео, долби, 5.1 и т.н.) както и имат отношение и към евтините приставки , т.к. повечето работят само по PCM.
Това е, съжалявам за подвеждането - т.е. ако ТВ има опции за регулиране на оптика, скарт, слушалки - всичко е ОК, ако ли не както във вашия случай трябва да се търси решение с приставка optical,BT,hdmi с ДУ и регулиране на усилването -> 2 ДУ или ЛГ у-тел с оптика -> 1 ДУ или отново приемник на Булсата или друг по HDMI и включена опция HMICEC -.> 1 ДУ на приемника или извод от тонколоните на ТВ, но качеството на звука и гаранцията ще пострада -> 1 ДУ. Успех.
-
-
Щеш ли да ти докарам моя да го направиш?Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеМоже конкретният байчо да не може, не може да не може!
В съвремените TV масово се използват стъпала клас "D". Ако може се взема сигнал от входа. Ако "не може", тоест сигналът е цифров се взема от изхода. Цялата сложна доработка иска филтър за носещата на стъпалото и кондензатор за премахване на офсета. За разкош може да се сложи и някой активен филтър с ОУ.
А цифровия сигнал също може да се изведе и като цифров и като аналогов, но няма смисъл да се навлиза в подробности в тема за общи приказки...
Не можело. Байчовски тъпизми...
Коментар
-
За щене... Ами не особено. Избягвам да се занимавам с подобен вид техника. Нито ми е интересна, нито имам достатъчно свободно време за подобни занимания.
Коментар
-
Мисля си, че телата на които казват soundbar са най-бюджетното решение за слушане на цифров звук и то с регулиране на усилването.
Трябва обаче HDMI.
И регулирането става с ДУ на телевизора, не е нужно дори това на самият саудбар.
С постановката по-долу, взета е от мануала на някакво LG.
Моят Creative има същата функционалност ма не съм тествал.
Изглежда всеки саундбар го може стига да има HDMI ARC.
Талавизора също.
Враг усраине
Коментар
-
Саундбара на LG не е евтин-цената е сравнима с тази на TV и звука изобщо не е качествен сравнено със съществуващото озвучаване дори и без бас бокс. След ремонта сина ми не му намира място и е на терасата.
Мисля си, че производителите умишлено правят звука от TV грозен по кофти от този на телефон, за да продават саунд барове.
-
На този тип озвучителни системи аз гледам до към 100 лв.
Не цената на нова в магазина за която съм съгласен, че е неоправдано висока.
Естествено, че няма да бъде с параметрите на Hi-Fi уредба дори от там но говорим за несъпоставими неща.
Все пак за умерена цена се получава нормален звук в неангажиращ обем и минимум странични устройства.
Иначе и аз подозирам същата причина за толкова недодялан звук при повечето телевизори.
Съвсем целенасочено, не че може тъпнята да е дебела 20 санта и от тоя обем да се получи саунд както от тонколона.
Но съм чувал по-добър звук от лаптоп, който не е по-обемен и явно съвсем умишлено претупват нещата просто за да се ползва външно озвучаване.
-
-
Предимството на това устройствоПървоначално публикуван от yamikto Преглед на мнение...
Друг вариант, който ми идва наум е да се добави такова устройство Logitech 980-000912 Bluetooth Audio Receiver който да се върже на един от линейните входове на съществуващия усилвател, а с телевизора през Блутут като външно аудио устройство.
е, че съществуващия усилвател с колоните може да се ползва като Bluetooth колонка, т.е. да се пуска музика и от телефон, таблет и/или компютър, освен от телевизора.
Коментар
-
Купувах го отдавна, мисля през Ибей, но може да се разтърсиш примерно тук: https://bluetooth-adapter.pazaruvaj....12-p233164267/ Работи стабилно и качеството е добро. Ползвам го вече две години.
Коментар
-
Преди 3-4 месеца купих един ням компютър NUC ....всичко много хубаво малък,нов но звука излиза само през HDMI ....какво ли не пробвах да извадя качествен звук ....през разни адаптери.нищо не ми хареса....ту звука кофти,ту претрепва картината ,ту има брум ....все нещо е компромис.
Вчера минах през една голяма верига която продава втора употреба техника и излезе някакъв безрамков професионален монитор със всичко необходимо като входове и изходи...ми креатива засвири като креатив.
Около 300 лв излезе употребяван ...то почти толкова пари съм дал за разни адаптери и експерименти...но каквото такова.
Управлява се звука от всякъде ,монитор, дистанционно,компютър ...креатив и т.н
Картината прекрасна ...
Пиша това че с идеята без пари да се направи нещо ,та накрая го платих два пъти правилното решение.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар