Искам да сменя фирмуера на рутера си, защото имам сериозни проблеми с връзката - рутера губи връзка с интернет и се налага да го рестартирам за да се оправи. Порчетох, че проблема, стига да не е хардуерен, се решава с инсталирането на OPEN WRT, или по-приятелски настроената му версия Gargoyle. Някой може ли да ми даде малко по-ясни напътствия за тази операция и коя точно версия на фирмуера е подходяща за моя рутер. Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Инсталиране на OPENWRT или Gargoyle на WR740N v4.2
Свий
X
-
От: Инсталиране на OPENWRT или Gargoyle на WR740N v4.2
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеИскам да сменя фирмуера на рутера си, защото имам сериозни проблеми с връзката - рутера губи връзка с интернет и се налага да го рестартирам за да се оправи. Порчетох, че проблема, стига да не е хардуерен, се решава с инсталирането на OPEN WRT, или по-приятелски настроената му версия Gargoyle. Някой може ли да ми даде малко по-ясни напътствия за тази операция и коя точно версия на фирмуера е подходяща за моя рутер. Благодаря!
Рутера му е TP-LINK (един от най кофти моделите
Според сайта за OpenWRT версията ти не се флашва с OpenWRT - http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr740n
Отделно както каза колегата по-горе при флашване има голяма вероятност рутера ти да иде на боклука... А ако тръгнеш да флашваш твоя с неподходяща версия това ще стане 99%...
Иначе флашването е лесно, сваляш подходящия OpenWRT, отиваш е TOOLS --> Firmware Update избираш файла, даваш UPDATE и се молиш на енергото да не ти спрат тока
Най добре си смени рутера с някои то тези:
TP-LINK WR842ND
TP-LINK WR841ND
TP-LINK WR1043ND
А ако ще им слагаш OpenWRT, предварително си провери каква версия взимаш (пак от сайта по-горе), щото не всяка версия поддържа OpenWRT...
В твоя случай май-единствения вариант е да си префлашнеш рутера с "заводския" фирмуер от сайта на TP-LINK
Коментар
-
Това със заводския го направих но без резултат.
Иначе засега мисля да сложа -DD-WRT
Рутера си го знам, че е кофти, но го купувах само заради един телефон, дето не щеше да се връзва на adhoc , а сега съм накачулил още неща и малко вижда зор. Може би ще го сменя ако продължи да прави проблеми.
За OpenWRT питах основно за разработката Gargoyle - уж с някакъв по приятелски интерфейс се води, но в сайта им нещата са разделени по архитектура - откъде да знам моят рутер с каква архитектура е и дали няма да стане на тухла.Александър
Коментар
-
Имаше доста читав къстъм фирм правен от един агент от hardwarebg обаче гледам страницата му е down. Това е линка. Съветвам те да изчакаш да изгрее страницата или да му пишеш съобщение.When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!
Коментар
-
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеТова със заводския го направих но без резултат.
Иначе засега мисля да сложа -DD-WRT
Рутера си го знам, че е кофти, но го купувах само заради един телефон, дето не щеше да се връзва на adhoc , а сега съм накачулил още неща и малко вижда зор. Може би ще го сменя ако продължи да прави проблеми.
За OpenWRT питах основно за разработката Gargoyle - уж с някакъв по приятелски интерфейс се води, но в сайта им нещата са разделени по архитектура - откъде да знам моят рутер с каква архитектура е и дали няма да стане на тухла.gargoyle_1.5.11-ar71xx-generic-tl-wr740n-v4-squashfs-factory.bin gargoyle_1.5.11-ar71xx-generic-tl-wr740n-v4-squashfs-sysupgrade.bin
ама шанса да си счупиш рутера е мого голям...WR740N v4.x Firmware - Webflash image for first installation factory-to-ddwrt.bin 2013-04-25 3,75 MB WR740N v4.x Webrevert - Back to stock wr740nv4_webrevert.rar 2013-04-24 3,36 MB WR740N v4.x Firmware - Webflash image tl-wr740nv4-webflash.bin 2013-04-25 3,75 MB
Коментар
-
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеЯсно. А с DD-WRT шанса за фал по-малък ли е ?
Коментар
-
DD-WRT не работи читаво на ТП-линк. Всичките са с atheros чипове, а DDWRT-то е правено за broadcom (в последствие е адаптирано). От личен опит 841N (D - е сваляема антена за 10лв. отгоре на цената) с ddwrt, почва да върти мак адресите на трите интерфейса (ВАН,ЛАН и Ви-фи) забиваше редовно 2-3 пъти седмично. Върнах заводския. Общо за 5 години има 3-4 забивания (без да броя периода с ддврт).
Иначе за ДДВРТ рутер с бродком (Линксъкс) си струва, ама последните държат висока цена, а качеството им е доста зле.
Като съвет, смени захранването (от 12В 0,8А сложи на 1А) второ викни си доставчика да провери кабела, доста често повреден кабел е причината да прекъсва връзката, а на комп да работи безпроблемно. Виж колко рутера имаш в района, пусни му временно WDS и виж на кои канали излъчват, сложи на свободен или дето има най-малко, не го оставяй на автоматичен.
И накрая може да си вземеш и 841N поне
п.с. Линксис, старите поне не могат да се счупят при ъпдейт (или поне трудно) 30х30х30 (държип ресет 30сек, 30 сек без ток, 30сек след включване, после пускаш ресета) и се трие фирмуеъра и иска префлашване.После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз
Коментар
-
Имам 740н в4.
Работи известно време, след което започна да умира ЛАН-а като пусне да се тегли торент на десктопа. Има пинг до рутера, но няма нет. По въздух обаче имам пинг и до рутера и до нета. Рестартирам, оправя се за малко и после пак умира нета по ЛАН-а.
Качих му дд-врт и спря да ми прави тези мизерии.
Коментар
-
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеИскам да сменя фирмуера на рутера си, защото имам сериозни проблеми с връзката - рутера губи връзка с интернет и се налага да го рестартирам за да се оправи...
Коментар
-
740N v.2 няма оправия на този проблем освен с ddwrt.740N v.4 се оправя и със най новия стоков "фирм".Като цяло проблема е ,че когато WAN приема IP-тата и DNS-ите под DHCP понякога забравя да прехвърли като хората DNS-ите към LAN .Лудак
Коментар
-
Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение740N v.2 няма оправия на този проблем освен с ddwrt.740N v.4 се оправя и със най новия стоков "фирм".Като цяло проблема е ,че когато WAN приема IP-тата и DNS-ите под DHCP понякога забравя да прехвърли като хората DNS-ите към LAN .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар