Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Лаптоп

Вчера, както си преглеждам форума, лаптопа изгасна, буквално, все едно му дръпна някой шалтера... Пуснах го пак, тръгна си, цяла нощ си работеше без проблем, изгасих си го по обичайната процедура, затворих капака..... Сутринта си работеше без проблем и както си работеше, пак туш........ Предположих, че прегрява, понеже вентилатора, не спира да върти, а преди имаше "цикли"/ако мога така да го нарека.../ Ту духаше силно, ту духаше слабо, сега ще му изхвръкнат перките, дет' се в'ка...... Като го пипнеш, се усеща, че е доста горещо.....
    От прах, не е чистен, май откак е купен, но му сменяха дъното, че даде фира, сменяха си го от Гигабит, понеже си беше в гаранция...
    Обадих се на приятелче, който разбира, вика провери температурите, свали си Елада 32 или Еверест/бил предната версия на Елада/ и провери около колко градуса, се въртят, процесора, видеокартата, чипсет и дъното..
    Свалих програмата, цъкам на "Датчик", ама програмката, дава, че нямал някакъв драйвер, те това от снимката дава, де... Куца работа
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Kuca programa.jpg
Прегледи:1
Размер:130.4 КБ
ID:5996461

А в полето "Датчик" дава/ по точно нищо не дава де.../

Име:kuca programa 2.jpg
Размер:122.9 КБ
ID:5996462

Аверчето, вика, можело самият лаптоп, да нямал такива датчици....... То по телефона, нищо не стаа, де
    Помня, на настолният Боец, май някъде по Биоса, даваше такива стойности, та ако дава, да ги видя от там???
    Та да го карам да му "духнат" праха или е някъде другаде проблема..???
    P.P Сега съм го сложил на поставка за принудително охлаждане, с още един вентилатор...
    Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 27-12-12, 16:13.
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

От: Проблем с Лаптоп

Я първо да го духнат, пък тогас ще го мислим.

Коментар

Аз имам същият проблем на едно HP. Гасне самичък. Чува се един "форсаж" на вентилатора и после гасне. Стартирам го принудително. Давах го на две места..и никой нищо не може да каже..
      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
        Аз имам същият проблем на едно HP. Гасне самичък. Чува се един "форсаж" на вентилатора и после гасне. Стартирам го принудително. Давах го на две места..и никой нищо не може да каже..
        Аааа, сакън, сакън.. Хич да не става така, че вече ми писна да го оправям, то 'кво ли не беше....

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Я първо да го духнат, пък тогас ще го мислим.
        Ами май, така ще стане
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

В повечето случаи се дължи на прегряване от натрупана мръсотия (прах, косми и пр.) или разбита перка / лагер на вентила.
          Както каза по горе Пенчо - това е процедурата: разглобяване, почистване/смазване и обратно в работен режим. Лошият момент е ако е тръгнал графичният контролер, но там симптомите са малко по-други. А колкото до програмата - ползвай последният излязъл EVEREST UE и ще имаш всички датчици !

Име:temp.jpg
Размер:146.3 КБ
ID:5437601

ПП.. И можеш спокойно да си инсталираш НЕ подписани цифрови драйвери от доказан софтуер, нямаш грижи с това.
          ''Максималния размер на вашето изображение (за подпис) е 500 на 80 пиксела или 2.0!!! Кб (което е по-малко).''??? ... УникалнаТА НЕдомислица!

Коментар

Утре с лаптопа - при мене..

Коментар

Марката сигурно е DELL !
              Не само че имат проблем с охлаждането,ами и чупят перчиците на вентилаторчето!
              Много хора пищят , но успех колега!
              / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Къде го държиш лаптопа? Най-вероятно се е образувала дебела гъба от прах и не успява да насмогне, за това гасне.. Отваряй и чисти, ама да го отвориш, че да не се набият боклуците отново вътре..Хубаво е да си преинсталираш и Уин-а, че като гледам с доста неща го товариш..

Коментар

В зависимост в каква среда работи лаптопа, е добре да се прави периодично почистване. Тук вече периода зависи от средата на работа, ама поне веднъж в годината , нещо като с въздушните филтри на колата .

Някои са по-сложни от към почистване, други и сам можеш да ги обдухаш. На жената Асуса има едно капаче и общо взето е лесен за почистване.
                  И е добре да не го мъчиш докато не се почисти, поне да се знае, че няма да бумне нещо хардуерно по него, ако не е това, вече се търси соф-бъгове, нещо по биос . А колкото до статистика на температури и т.н., би трябвало в менюто на биоса да има PC health нещо такова, там вече има някои температури, волтражи и т.н.

Успех , дано да е само за почистване.
                  Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                  И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                  вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
                    Марката сигурно е DELL !
                    Не само че имат проблем с охлаждането,ами и чупят перчиците на вентилаторчето!
                    Много хора пищят , но успех колега!
                    Перчици счупени от нищо, до сега не съм видял на дел, а и на другите. Сега ако някои го е отварял да го почиства и е счупил нещо е друг въпрос. От само себе си перка някак как да се счупи. Дори да навреш нещо в охладителя, тои няма такава сила и мощност, че да счупи пластмасовото перо...

Към колегата с Gigabyte-a. Носи го първо да го почистят(не продухат а почистят, с духане нищо не става). Разглобява се, почиства се всичко от прах, сменят се термо пасти и термо лепенки (ако се налага)... И лаптоп се чисти всяка година, иначе обикновено след втората вече е тръгнал към боклука... (с разпоени от топлината чипове)

Аз имам същият проблем на едно HP
                    Това в началото при пускане ли се чува или като работи... Ако е в началото, лошо... Ако е по време на работа, върви към смяна на охлаждане...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                      Перчици счупени от нищо, до сега не съм видял на дел, а и на другите. Сега ако някои го е отварял да го почиства и е счупил нещо е друг въпрос. От само себе си перка някак как да се счупи. Дори да навреш нещо в охладителя, тои няма такава сила и мощност, че да счупи пластмасовото перо...
                      И аз не бях виждал допреди 2-месеца, но за жалост видях 2-бр. и то точно DELL!
                      И ако единия бяха го продухвали на компресор /признаха си/ ,то другия не беше пипан,а всички перчици бяха долу! Моделите бяха от 2010-2011г. ,а и го споделям само като информация!
                      / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
                        И аз не бях виждал допреди 2-месеца, но за жалост видях 2-бр. и то точно DELL!
                        И ако единия бяха го продухвали на компресор /признаха си/ ,то другия не беше пипан,а всички перчици бяха долу! Моделите бяха от 2010-2011г. ,а и го споделям само като информация!
                        Перчиците(дори и китайските) са си 1 мм пластмаса. Е как се чупи това без външна намеса? Още повече всичките? От топлина, от прекалено бързо въртене на ротора? А за да се счупят перчиците има много варианти, дори без оставяне на следи... Точно за един Делл inspiron ще ти дам пример. Та един клиент се ядосал на хлапето и както лаптопа си работил, затваря дисплея (със сила) хваща лаптопа и 2 пъти бам,бам във бюрото. Резултата, заминало дъно + заминал твърд диск - никакви следи по корпуса... Охлаждането беше като ново...

Коментар

Така като гледам снимките нещо ти товари процесора бая ...... с каква антивирусна си ?
                          2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                          2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                          2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                            Утре с лаптопа - при мене..
                            Тамън виках това да направя, ама пусто заминах към Якоруда, сега съм го сложил на охлаждаща стойка и проблем няма... След 7ми съм при теб

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                            Къде го държиш лаптопа? Най-вероятно се е образувала дебела гъба от прах и не успява да насмогне, за това гасне.. Отваряй и чисти, ама да го отвориш, че да не се набият боклуците отново вътре..Хубаво е да си преинсталираш и Уин-а, че като гледам с доста неща го товариш..
                            Моментно натоварване, по принцип не се товари толкова, варира... Wina, съм го слагал аз, на няма и година е...

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
                            Така като гледам снимките нещо ти товари процесора бая ...... с каква антивирусна си ?
                            С никаква, просто на снимката съм го хванал понатоварен..
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

С никаква, просто на снимката съм го хванал понатоварен.. [/QUOTE]

Единия от проблемите е от тук...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X