Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване с кола на лизинг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пътуване с кола на лизинг

ходя няколко пъти до Гърция и досега никога не са ми искали нищо освен лична карта,до Македония и Сърбия засега не са искали да видят пълномощното а само зелената карта,но все някога има първи път.

Коментар

Пътуваме постоянно до Русия, с лизингов бус отдаден на фирма от МотоПфое. България-Румъния не гледа никой нищо обикновенно. На границата с Украйна изискват пълномощно, въпреки, че последен път и там никой нищо не искаше. Логично е за да свържат все пак нещата - в малкият талон е вписан като собственик МотоПфое, в паспорта четат съвсем други имена. Изрично ако се пътува извън европейски съюз да се впише това в пълномощното, защото стандартните които се издават по дефолт са за Европейски Съюз. Никога не съм превеждал пълномощно, понякога се мръщят ,че не са длъжни да знаят нито български нито английски но след доводи че: данните в личният паспорт и данни в пълномощното са на латиница и съвпадат, това обикновенно им е достатъчно. Отделно, че веднъж минавайки с дадена кола, тя вече им е в базата данни и втори път е лесно. Копие от голямият талон за мен е важен, поне и затова, че ме спираха след излизане от Джурджу пътна полиция на стандартен пост за да платя такса за автомобил над 3.5 тона. След показване на голямият талон с максимални килограми и проява на инат, се спестяват излишни Евро. Само в голямият има данни за обем на двигателя, товароносимост и общо тегло.
      Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Цялата фирма сме с лизингови коли, и аз и колегите сме обикаляли доста по почивки.

В границите на ЕС - пълномощно от лизингодателя към управителя на фирмата, и второ пълномощно от управителя към мен. И двете на български език. Ако някой граничен полицай повдигне въпроса - българският е измежду официалните езици в ЕС, така че проблема си е дълбоко и лично негов - да учи чужди езици В интерес на истината не са ми искали никога пълномощно (Гърция, Румъния), нито пък някой от колегите се е оплаквал от такива проблеми в Западна Европа.

За Турция - горните 2 пълномощни, преведени и легализирани на турски език. 1 ден и 28 лева (по 14 на документ) в която и да е преводаческа фирма.
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Пропускаш, че легализация означава заверка в МвНР + заверка в Турското посолство. Само превода не стига.
          ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
          СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

За Турция-собственика на колата с паспорта, талона и зелената карта отива за проверка на автомобила на друго гише в салона, където проверяват на компютър и ако няма задължение и произшествия в Турция удрят входен печат за колата /провери дали са ти го ударили, защото на излизане може да имаш проблеми/. Ако колата не е на името на шофьора, а е лизингова или на фирма се иска нотариално заверено пълномощтно преведено на турски и заверено в турското консулство.След това се минава багаж контрол. Лично аз понякога го търсих, за да удари печат в паспорта, общо взето не проверяват багажа много, особено като разберат че отиваш на почивка. Накрая на изхода има пост който проверява дали всички печати са ударени и ако има пропуск те връща. Минавал съм от турска страна и за 5 мин. От българска става малко по- бавно, но не чакаш много - 15 - 30 мин максимум.

Коментар

Първоначално публикуван от gtsvg Преглед на мнение
              Ако колата се води на фирма на всякъде искат големия талон!!!
              ми поне от моя опит с няколко коли няма такова нещо. карам(е) коли на лизинг от 2002 г по чужбина доста, досега никой никъде големият талон не го е искал

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                Цялата фирма сме с лизингови коли, и аз и колегите сме обикаляли доста по почивки.

В границите на ЕС - пълномощно от лизингодателя към управителя на фирмата, и второ пълномощно от управителя към мен. И двете на български език. Ако някой граничен полицай повдигне въпроса - българският е измежду официалните езици в ЕС, така че проблема си е дълбоко и лично негов - да учи чужди езици В интерес на истината не са ми искали никога пълномощно (Гърция, Румъния), нито пък някой от колегите се е оплаквал от такива проблеми в Западна Европа.

За Турция - горните 2 пълномощни, преведени и легализирани на турски език. 1 ден и 28 лева (по 14 на документ) в която и да е преводаческа фирма.
                колеги, може би това е ново. до турция сме пътували доста с лизингови коли, но вярно, че за последно преди около година. никой не ни е питал за пълномощно, камо ли преведено на турски. влизал (излизал) съм през всичките кпп-та. единственият проблем е, че на малко търново от турска страна си говорят само и единствено турски и не щат да ти помогнат, ако не вдяваш езика на бившата метрополия. иначе другаде се опитват да ти помогнат с чужди езици чат пат

Коментар

Може да не са ви искали, но аз миналата година се обаждах в турското посолство и те ми казаха, че се иска преведено и легализирано пълномощно на турски в случай, че автомобилът не е твой или е собственост на фирма (съотв. на лизинг).
                  ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                  СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

А въпросната легализация само в консулството ли става, или приемат и такава, направена от фирма за преводи?

Коментар

в сряда като си взимах колата /на лизинг/ ми казаха, че пълномощно за ЕС не се изисква, но е хубаво да го имаш в случай, че стане ПТП - в противен случай може да не изплатят щетата...
                      За извън ЕС трябва пълномощно /главно за да излезеш от БГ/ - те го правят на БГ и EN и ще е доста неприятно, ако комшиите го искат на турски, че и със заверен превод
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Когато излизах за първи път в Турция с лизингов автомобил си правих труда да превеждам пълномощното и да го заверявам в турското консулство. Никой не ми го поиска. Оттогава съм излизал много пъти и не се е налагало да показвам пълномощно. Има една подробност, че в талона като ползвател съм записан аз. Сигурно затова не ми искат пълномощното.
                        В същото време преди няколко години излизахме пак за Турция, група с няколко автомобила и единият беше собствен на ЕООД-то на човек от групата, който го и управляваше. Въпреки, че шофьорът беше собственик на капитала в ЕООД-то го върнаха да си направи пълномощно от името на фирмата на негово име.
                        Извод - неведоми са мислите на митническия и граничен контрол.
                        ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                        LZ1YBB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X