Обява

Свий
Няма добавени обяви.

помощ с маршрут от Испания до България с кола???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• помощ с маршрут от Испания до България с кола???

Здравейте,
    началото на март планувам да се прибера с кола за България.До сега не съм минавала това трасе с автомобил.Искам да помоля за информация за дадения маршрут,през къде е най- подходящо да се мине?Проблеми които мога да срещна-обмяна на валута,зареждане на бензин,почивки.и необходимо ли е да се минава навсякаде през платени пътища или може да се избегне някое.
    Ще пътуваме само две жени,така че малко помощ ще ни дойде отлично.
    Благодаря!

От: помощ с маршрут от Испания до България с кола???

Ница, Генуа, Падуа, Любляна, Загреб, Белград, София. Без много напъване за около 24 часа. Валута е добре да се смени на влизане в Хърватия и Сърбия, колкото за пътната такса. Иначе гориво се плаща с карта.
    Успех.

ПП. За безплатните пътища - ако имате GPS, задайте му опция да навигира само по безплатни, но тогава ще трябва да спирате и да спите някъде, времето може да стане и двойно. При същите разходи, ако не и по-големи.
    Последно редактирано от maystor; 06-02-13, 13:43.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

В Хърватия и Сърбия не може ли да се платят пътните такси също с карта?

Коментар

Първоначално публикуван от kros Преглед на мнение
        Скоро не съм минавал, по-рано не можеше и ако дадеш евро ти връщат техни, а и го смятат по трънския.
        Да каже някой, който е пътувал скоро.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Аз като си правя маршрутите ползвам www.viamichelin.com , много е подробен и можеш да зададеш различни опции.

Коментар

Благодаря за отговорите.
            Имате ли информация за пътните такси за някои от страните през които се минава?

Коментар

Мишелин казва 120 Евра из Европа плюс още 20 за Сърбия.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Здравейте .преди няколко години бях водач на ТИР -карате само по царският път/аутобани,магистрали и т-н/ ,а като опознаете в последствие пътищата може да мислите и за второстепенни .Това е моят съвет.

Коментар

Може да намалите разхода на евра по друг начин, взимате багаж от Мадрид до София.
                  Например на дъщеря ми, че се прибира, ама със самолет и не може да си вземе всичко. Аз Ви плащам някаква сума, когато пристигнете в София, ако Ви харесва идеята пишете на ЛС или на телефона в подписа ми.

Споко, студентка е, не е гастарбайтер, няма много багаж, само дрешки.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от kros Преглед на мнение
                    Може за Сърбия.пътувах преди няколко месеца и плащах с пластика.Лятото бях в Хърватска плащах с карта и кеш.На някой места не искаше да приеме картата.
                    Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                    GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Не се заблуждавайте, тази математика я правят други (по-умни )хора ползвайте правия път. Ако искате евтино, просто не натискайте газта много.

Коментар

Данни отпреди 5-6 месеца. Пътни такси.
                        Маршрута е Барселона-София:
                        Испания - 12,30€; Едно плащане на излизане от Испания на магистралата. Зареждате догоре гориво в Испания, преди Франция някъде!
                        Франция - 16,20; 5,20; 4,20; 13,80; 2,90; 1,50; 2,20; Многократни плащания. Общо 46 €.
                        Зареждате догоре на бензиностанцията при подхода на Ница, вдясно, май беше Тотал. Защото след Ница НЯМА бензиностанции по магистралата до границата с Италия, и защото в Италия е доста по-скъпо горивото.
                        Италия е около 700 км. - 52,20 €. Билетче се взема на влизане и плащането е само едно - на излизане.
                        Словения - ВИНЕТКА за 10 дена май беше най-кратката, но не знам цената колко е за 2013. Словенците са педе...си и може и да са я качили пак. Не рискувайте без винетка, защото въпреки вдигнатите бариери на "путарините" - стоят отстрани със съответната специална техника за наблюдение и проверяват винетките на 300 м преди да ги видите, глобите са колкото горивото до България и обратно.
                        Заредете ако нямате гориво на влизане в Словения и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да не пропуснете да заредите до горе в ОМВ, непосредствено преди излизане от Словения.
                        Хърватска - 5 и 14,50 €. Две плащания. Общо 19,50€.
                        Сърбия - 3,50 и 7€; Две плащания. Общо 10,50€. Тук също по бензиностанциите на магистралата се зарежда и с евро и с карта.

Курсовете на еврото, по които ви смятат по "путарините" в Хърватска и Сърбия, както и по бензиностанциите в Сърбия са приемливи. Даже по-евтино излиза, ако не сменяте в чейнч, защото не може да уцелите точно колко ви трябва от местната валута и винаги после ви остава нещо ще ви дрънка по джобовете...

С карти става навсякъде. Ако не искате - подгответе си бая дребни монети за Франция(вижте по-горе).

Посочените по-горе места и държави за зареждане с гориво са възможно най-оптималните (според мен).

Има доста камери по маршрута, като забравя и ме щракат. До момента не съм получил честитки, но...знае ли човек.

Спокойно се кара с 140-150 км./час навсякъде по маршрута. В Италия всички карат здраво, там няма шанс да караш леко.

Ако сте 2 шофьорки, спокойно се сменяте на по 500-600 км., когато и почивате за 10 мин за кафе. Така този маршрут е 2470 км(Барселона-София) и се взема за 22-24 часа.
                        Кафетата в Италия са по 1 €.

Във Франция не карайте постоянно с повече от 200 км./час. Има късно-откриваеми от вас мобилни екипи ИЗВЪН магистралата, които ви наблюдават с уреди. На следващата бариера за плащане ви арестуват направо от жандармерията. Проверено, но не от мен, а от съдружника ми. Следва глоба от 2000€ и 4 часа в местната полиция престой поне.

Уфф...Май прекалих. Лек път.
                        Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
                        KTM 350 SX 2011

Коментар

Ако искате да разглеждате, по-добре по "националки", на Франция са много красиви и се кара с около 100. Почти до всяка магистрала върви такава "националка" или на места безплатна магистрала.На Италия "националките" са много натоварени - така че по-добре магистрали.Словения, Хърватска и Сърбия също по магистрали, за плащането им по-добре си сменете пари.Горивото навсякъде става и с карта.В сръбско спазвайте ограниченията, в останалите държави за десетина километра над ограничението не правят проблеми.
                          За такъв дълъг път по-добре на разчитайте само на "GPS-а", няма нищо по-добро от старата хартиена карта-нова разбира се, пък и човек дето може да я чете!Имайте предвид, че и номерата на пътищата не винаги съвпадат.
                          Във Франция горивото е най-евтино на бензиностанциите на "Carefour" и "Auchan" ,ако сте на бензин не зареждайте биоетанол, цената е с около десет цента по-ниска, ама гори почти двойно!В Италия е все едно-навсякъде е скъпо.На повечето бензиностанции по магистралите в тази последната има колонки на самообслужване дето цената е с няколко цента по-ниска, а бензиностанциите по градовете по обяд затварят и можеш да зареждаш само с карта на съответната верига! Ако пушите, купете си цигари от някоя сръбска бензиностанция, "лъки-то" е на 1,30 евро и не е лошо.
                          Лек път и късмет!

П.П.Наблюденията ми относно цените са от последното лято, така че може да има неточности.
                          Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

И друг път съм го писал - много информация има събрана ТУК (на руски). Цената на словенската винетка е без изменение за 2013 (в сравнение с 2012). Останалото са го написали преди мен, или ще си го прочетете от страницата, която дадох.

Коментар

Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнение
                              Данни отпреди 5-6 месеца. Пътни такси.
                              Маршрута е Барселона-София:
                              Испания - 12,30€; Едно плащане на излизане от Испания на магистралата. Зареждате догоре гориво в Испания, преди Франция някъде!
                              Франция - 16,20; 5,20; 4,20; 13,80; 2,90; 1,50; 2,20; Многократни плащания. Общо 46 €.
                              Зареждате догоре на бензиностанцията при подхода на Ница, вдясно, май беше Тотал. Защото след Ница НЯМА бензиностанции по магистралата до границата с Италия, и защото в Италия е доста по-скъпо горивото.
                              Италия е около 700 км. - 52,20 €. Билетче се взема на влизане и плащането е само едно - на излизане.
                              Словения - ВИНЕТКА за 10 дена май беше най-кратката, но не знам цената колко е за 2013. Словенците са педе...си и може и да са я качили пак. Не рискувайте без винетка, защото въпреки вдигнатите бариери на "путарините" - стоят отстрани със съответната специална техника за наблюдение и проверяват винетките на 300 м преди да ги видите, глобите са колкото горивото до България и обратно.
                              .............
                              Благодаря за направеното усилие и изчерпателната информация.Наистина ще ми е от голяма полза!
                              Благодаря
                              Последно редактирано от Венци- малкия; 07-02-13, 14:44.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X