Понеже съм живял малко по- на изток и на север от Ивало, т.е. в Мурманск (Русия) бих искал да споделя някои неща по темата

- Обикновенно зимата зад полярния кръг е полярна нощ (слънцето не изгрява), така че северното сияние се вижда навсякъде, но ако района е планински е по-интересно (в планината има повече движение на въздушните пластове). Колкото по- на север толкова по-добре. Тези 10 най-дори места са туристически хубав прийом. То само по себе си е толкова красиво, че като го видиш решаваш че това е най-доброто (едва ли някой е обиколил 10-те топ места

- Тестването на гуми на полигона и това, което сте виждали на клипчета като въртене, дрифт с бясна скрост и т.н. няма общо с градско (ежедневно) шофиране. Комуналните служби се справят много добре и често асфалта е чист и шиповете не са уместни. Ако се налага да караш извън града или малко встрани ... о, да ... това е.
- В тон със статията, NOKIAN е номер едно на север, цената обаче също, много ги хвалят, но доколкото остах с впечатление (без да провервяам конкретно) доста по-скъпи.
- Аз също в София и района зимата карам с Нокиан, но тук цената е съпоставима с най-хвалените марки;
- Задължително е да имаш на автомобила обозначение (бял тригълник с червен кант и буква Ш в средата) ако караш гуми с шипове, не съм сигурен каква точно информация носи (т.е кому е нужна). Лятото обаче масово също карат с шипове, предполагм иносват старите гуми. Също така карат и с едни пластмасови оранжево бели колчета закатени вертикално на колите/бусовете/джиповете.
- Видях как на две години се преасфалтира цялато платно, не само коловозите.
Поздрави.

Остави коментар: