Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Series IIa

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Land Rover Series IIa

  Ще започна с един класически лаф за Ленд Ровър. Защо Австралийците били разочаровани от марката при излизане на Land Rover Series III на пазара? Защото радиаторната решетка била вече пластмасова и нямало как да се ползва за скара ...

  В последната година се срещнах с не малко истински пътешественици. Те ясно се различават от всички останали, които (искат да) пътуват. Това ми дава известна надежда, защото виждам, че добри хора все още има из планетата и всички те (и ние, надявам се) много си приличат.

  Ще разкажа с няколко думи и снимки за едни от тези хора.
  Семейство англичани, които са отделяли всеки възможен ден и лев (добре, лира) в живота си за това да са на път и да се запознаят с нещо ново и различно от бита и живота на други човеци. Семпли, естествени, добронамерени и честни хора. Колата им за пътуване - и тя като тях.

  Ленд Ровър Серия 2а - с един собственик до момента, на реални 650.000+ мили.
  10-тина пъти Азия, няколко пъти Африка, цяла Европа на длъж и на шир.
  Оборудването им е повече от скромно -
  - дългия фургон назад е преустроен на постоянна спалня в средата (в по-ниската част между калниците);
  - от една страна шкафчета, от другата малка мивка с резервоад за вода и оща малко място и шкафове за принадлежности.
  - домашно произведена тента, най-обикновени столове, котлон, скара.
  - две резервни гуми, подсилено окачване и мостове;
  - 200тди двигател, без турбина, куплиран към оригинална кутия от Серия 2 - по спомен с несинхронизирана първа и задна. С този двигател е направен и по-голямата част от пробега до момента.
  - steady 60мили в час на пътя, срещу 6.5-7/100 нафта на 100км.
  - малко инструменти, нещо като pullpal, велосипед, книги.

  Не съм снимал обитаемата част на джипа, макар, че собствениците нямаха нищо против.

  Малко снимки:
  Сега се замислих защо от години тук има раздел за експедиционни машини за мотори, а няма такъв за джипове. Странно.
  Последно редактирано от Yaro; 30-08-17, 14:15.

 • #2
  От: Land Rover Series IIa

  Много "земно" и приятно.
  Thanks!
  Life is too short to drive dull cars!

  Fight global warming !
  ... turn on your A/С !

  Коментар


  • #3
   От: Land Rover Series IIa

   М-да, класика.....
   ПП раздел за експедиционни тежки мотоциклети има, щото навремето Димо сам поиска и се нагърби да го направи. За експедиционни джипове и експедиции с тях явно няма мераклия
   LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
   www.ADV-Bulgaria.com

   Коментар


   • #4
    От: Land Rover Series IIa

    Има един такъв сега по нашето море. Ще искам снимки. Series 2

    Коментар


    • #5
     От: Land Rover Series IIa

     И аз ги засякох на Каламици - много симпатична двойка ... поприказвахме си :-)

     LR Disco II, Td5

     Коментар


     • #6
      От: Land Rover Series IIa

      Яро, прав си обаче аз лично осъзнах, че всичките ми приятели истински пътешественици са "продали" немалка част от себе си за да са пътешественици.

      Имам приятел който два пъти е ходил от Англия до Кейптаун и обратно, с Дефендър и после с мотора, имам друг, който работи и живее предимно по островите вече найста година, и доста други разни обаче масово, да не кажа всички или са нямали или вече нямат семейство, за мен това е тежка цена, поне на този етап от живота ми.

      Има ли желание има и начини и вярвам, че возилото е последното нещо което ще спре пътешественика - сигурно знаеш за лудия американец обиколил света с мерцедес кола - кабрио, или за моториста с отрязани и двата крака, който сигурно има една две обиколки на екватора или за литовците с чисто новия Вранглер JK на който само са сложили гуми АТ и бегом до Южна Африка и т.н.

      За едно си много прав и аз го забелязах това лято заговаряйки хора на местата които харесвам - руснаци, чехи, румънци, французи и т.н.

      Всички си приличат, давам примери:

      Баща холандец, майка американка, дете на 6 годинки с перфектен английски и холандски, живеят в Румъния почиват в България, засяках ги на Болата. Всички много отворени, топли, жизнерадостни, открити, прями, доволни от малко, скромни, видимо щастливи.

      Младо семейство румънци, живели пет поредни години в Тайланд, сега втора година живеят по половината време във Филипините другото в Румъния - същото, същите впечатления.

      Чехи, млади хипита с един стар 4х4 VW кемпер - същите близости като по-горе.

      Интресното е, че след миг с такива хора вече се чустваш близък, щастлив и ти е приятно и зареждащо да прекарваш време.
      Бъдете живи и здрави

      Коментар


      • #7
       От: Land Rover Series IIa

       Само англичанин може да измине с този автомобил 600 000мили!
       Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

       Коментар


       • #8
        От: Land Rover Series IIa

        Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
        Само англичанин може да измине с този автомобил 600 000мили!
        И разхода на гориво е впечатляващ
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

        Коментар


        • #9
         От: Land Rover Series IIa

         Разходите за гориво са много сериозно перо в дългите и далечни пътешествия. Даже, май, че това е най-сериозното перо в общите разходи за пътешествие. При някои пътешественици това е един от основните критерии при подбора им на МПС за голямо пътешествие.
         Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
         Златомир Попов - Forry

         Коментар


         • #10
          От: Land Rover Series IIa

          Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
          Разходите за гориво са много сериозно перо в дългите и далечни пътешествия. Даже, май, че това е най-сериозното перо в общите разходи за пътешествие. При някои пътешественици това е един от основните критерии при подбора им на МПС за голямо пътешествие.
          При вас мотористите колко похарчват тежките мотори с багаж на 100км, просто за идея да си имам?

          Аз вчера се прибрах с Черокито си и на магистрала средно с около 90тина км/ч минавам като рекорд 460км с 57 литра газ, като го напъвам със 120км/ч минах 340км с 57 литра газ, това за 4литра бензин, автомат, с багаж, големи гуми и покривен багажник огромен - в пари 32 евро за около 400км ми се струва доста добре, все едно лека кола с 1.4 двигател

          Аз лично преосмислих концепцията си за автомобил за дълъг път и вече искам мощен двигател за да е комфортно на изпреварванията и баирите и да може комфортно да подържа скорост с голям товар и климатик, щото на 40+ градуса жеги с климатик и багаж става много сложно, според мен поне.

          Има и друг важен аспект - пенсионерите имат време, когато имаш време може да караш бавно, работещите и семейните с деца нямат време, следователно трябва да карат бързо(100-120км/ч) а бързо и комфортно(100-120км/ч) може да се кара само при завишен разход на гориво и друг тип автомобил, разбирай по-нов/скъп такъв, моите две стотинки.

          П.С. Крейсерска скорост за Черока и Вранглер JK при която добре се чува музиката, не ме изморява, гледам спокойно навън и не правя тапи за в Европа установих между 87км/ч и до към 93-5км/ч. разхода е супер, оборотите под 1800 .
          Последно редактирано от BatGeorgeone; 01-09-17, 11:32.
          Бъдете живи и здрави

          Коментар


          • #11
           От: Land Rover Series IIa

           БМВ-то ми което е 1100 кубика гори 5,5-5,7л/100 км. Миналата година до Грузия и обратно за 7000 км при общи разходи за цялото ми пътуване, около 1600 лева, около 800 лева от тях бяха разходи за бензин. Ако бях с 650 кубиков мотор, който гори 4-4,5 л/100 км разходите за бензин щяха да са ми, около 500 лева. Пак щях да карам максимум със 110-120 км/час и никакви проблеми нямаше да имам с изпреварванията, а просто щях да мина с по-малко пари. И това само за едно пътуване до Грузия през Турция... Ами за много повече километри? Ами за околосветско пътуване? Комфорта е относително нещо за всеки, а високите скорости мен много отдавна вече не ме вълнуват и не са ми приоритет. Който тръгва на дълги и далечни пътувания със собствено МПС едва ли го вълнува, чак толкова комфорта, а да не говорим пък за високи скорости и бързане... Иначе си хвани самолета, запази си хотел по интернет поне с три звезди и пътешествай бързо, и комфортно без проблеми. Само, че на мен така ми липсва пътя и приключението, което за мен е най-важното в случая. Освен това просто мразя тълпите и обикновено избягвам прекалено много известните туристически места.
           Разбира се това са си мои виждания и разбирания за нещата не са универсални, и не искам да ги налагам на никой, като някакви строги правила. Свят голям, хора всякакви, и всеки си живее, и пътешества според собствените си разбирания.
           Последно редактирано от ВладиЧ; 01-09-17, 09:54.
           Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
           Златомир Попов - Forry

           Коментар


           • #12
            От: Land Rover Series IIa

            Яро, една такава серия с "твоя" мотор ще стане самолет
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

            Коментар


            • #13
             От: Land Rover Series IIa

             Тези който са пътували,знаят как да пътуват.И не вземат мнения от лочещи бира кибици,който обикалят и му дуднат,"това тури че ти потребе".
             А най дългото им пътуване е до морето.Както обикновено става у нас.И който си мисли че с 10-20 кл,разлика ще навакса.много се лъже.
             878511557

             Коментар


             • #14
              От: Land Rover Series IIa

              Повод за размисъл...

              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21246304_1784892058207463_3839133054715856310_o.jpg
Прегледи:1
Размер:260.8 КБ
ID:5765599
              Бъдете живи и здрави

              Коментар


              • #15
               От: Land Rover Series IIa

               Хубава тема! И не само заради автомобила, а и заради хората!
               По света има все по-малко мотики, върху които не е стъпвал човешки крак.
               Само наш човек, настъпвайки втори път мотиката, се радва, че никой не я е откраднал.

               Коментар

               Активност за темата

               Свий

               В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

               Най-много потребители онлайн 4,057 в 14:19 на 14-06-16.

               Зареждам...
               X