Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Куриерски фирми - особености и начини за обезпечаване на страните.

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Куриерски фирми - особености и начини за обезпечаване на страните.

  Искам да споделя с всички колеги за възможностите на Куриерските фирми и услуги !!!
  За всички коректни търговци е нормално при Изпращане на определената стока ( пратка ) да впише опцията ,че КЛИЕНТА ИМА ПРАВОТО ДА ВИДИ СТОКАТА ПРЕДИ ДА Я ПЛАТИ !!!
  Всичко по разопаковането , виждането и плащането се прави в самата куриерска фирма ( бюро ) и няма опасност от измама !!!
  Тогава клиента след ВИЖДАНЕТО не може да пише забелажки от рода - аз не видях , аз не разбрах и т.н. !!!
  Затова използвайте тази възможност да се утвърдите като КОРЕКТНИ !!!

  Друго което прочетох -
  " клиента ( получателя ) си взе стоката , но не ми плати " - си е чиста лъжа !!!
  Никой клиент на куриерска фирма НЕ МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ СТОКАТА ( ПРАТКА ) , ако плащането не е извършено ( освен при "изрична ДРУГА "уговорка ) Така стоят нещата с пратките !!!
  В заключение - фирмата куриер НОСИ отговорност за ВСЯКА пратка ако представите касовата бележка за пратката със съответния номер на пратката !!!
  пример от практиката : изпращам чисто нова ( запечатана ) стока на клиент ( естествено с предварителни уговорки и уточнения )
  Няма опция за "виждане преди плащане " ,т.е. човека плаща запечатаната пратка !!!
  От фирмата се обаждат , че клиента е отишъл в къщи , пробвал стоката ( спортна блузка 5 пъти XL ) единствена такава до сега и решил да я върне ???!!! Те я приели обратно и ..... как да ми я доставели обратно !!!
  Познайте какво се случи ( понеже знам правата и възможностите )???
  Куриерската фирма плати стоката ( не им беше приятно ) , но така стоят нещата !!!
  Всеки носи отговорност за нещо и има задължения !!!
  Затова - уговорките м/у клиентите се уговарят писменно и предварително ,това се отбелязва на бланката на фирмата куриер и .... всичко си е наред и за двете страни според договорените условия !!!
  Дано не съм бил досаден !!!

 • #2
  До: Куриерски фирми-особености и начини за обезпечаване на страните

  Много полезна тема! Имал съм леки (за щастие) опарвания, чрез покупки на стоки и донасянето им от куриер, та да попитам нещо:

  Какво следва, ако някой ми прати колет с някаква стока вътре, която е пратена с възможността "Виж, преди да платиш" (нещо от сорта беше) и, след прегледа на стоката, се окаже, че тя не ме удовлетворява, т.е. не отговаря на предварително обещаното/показаното на снимка? Логично е, ако просто куриерът си прибере пратката и всеки - по живо, по здраво. Или, все пак съм длъжен да заплатя пратката?
  Формотворец на коли

  Коментар


  • #3
   До: Куриерски фирми-особености и начини за обезпечаване на страните

   Първоначално публикуван от SOR4 Преглед на мнение
   Много полезна тема! Имал съм леки (за щастие) опарвания, чрез покупки на стоки и донасянето им от куриер, та да попитам нещо:

   Какво следва, ако някой ми прати колет с някаква стока вътре, която е пратена с възможността "Виж, преди да платиш" (нещо от сорта беше) и, след прегледа на стоката, се окаже, че тя не ме удовлетворява, т.е. не отговаря на предварително обещаното/показаното на снимка? Логично е, ако просто куриерът си прибере пратката и всеки - по живо, по здраво. Или, все пак съм длъжен да заплатя пратката?
   Плащаш куриерската такса.И виждаш стоката.Ако не ти хареса я връщаш за сметка на изпращача.

   Коментар


   • #4
    До: Куриерски фирми-особености и начини за обезпечаване на страните

    А какво става ако имаш уговорка с клиент, пращаш стоката (до поискване) и клиента не отива да я получи? (отказал се, размислил, намерил друго решение, започва да се крие и т.н.)
    TLC 73 4.2-TD
    Автоматик
    Тел.0887859269

    Коментар


    • #5
     До: Куриерски фирми-особености и начини за обезпечаване на страните

     Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
     Плащаш куриерската такса.И виждаш стоката.Ако не ти хареса я връщаш за сметка на изпращача.
     Преди време имах малка разправия с куриер, заради подобен случай, та затова попитах и да зная как стоят нещата, ако пак стане такова "объркване". Стоката беше повредена, и то не от превоза, затова и отказах да я платя. След малко мънкане и пъшкане от страна на куриера, той все пак я взе и каза, че ще я върне на изпращача. Но си личеше, че не му беше много приятно. Не платих дори и таксата за пратката, защото не ми се струваше правилно да плащам за нещо, което не е това, което ми е обещано да закупя (уж "идеално състояние" и показано на снимки, БЕЗ въпросните дефекти да си личат на тях).
     Формотворец на коли

     Коментар


     • #6
      До: Куриерски фирми-особености и начини за обезпечаване на страните

      Първоначално публикуван от karosa Преглед на мнение
      А какво става ако имаш уговорка с клиент, пращаш стоката (до поискване) и клиента не отива да я получи? (отказал се, размислил, намерил друго решение, започва да се крие и т.н.)
      Плащаш куриерската услуга в двете посоки и ти е изпращат обратно при теб. Случвало ми се е.
      Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

      Коментар


      • #7
       До: Куриерски фирми-особености и начини за обезпечаване на страните

       Първоначално публикуван от Chaveto Преглед на мнение
       Плащаш куриерската услуга в двете посоки и ти е изпращат обратно при теб. Случвало ми се е.
       Аз също имах случай с един софиянец.Пратих му една част в офис в София не помня точно кой.Мина една седмица за да видя дали да си търся парите от куриера,обаче въпросният човек даже не си и вдигаше телефона.Минаха 2 седмици и от Еконт ми пратиха писмо,че имам пратка която трябва да заплатя и ако искам да ми я върнат трябваше да пиша и-мейл до тях заедно с прикрепен файл свален от тяхният сайт,попълнен от мен и сканиран.Ала-бала, заплатих си доставката до София-Пловдив-София около 12лв тогава и това е.Добре,че се намери човек та направо му я изпратих без да си правя излишни разходки до Еконт!
       А ако не искате да ви я връщат трябва да заплатите такса за унищожаване на стоката!
       YAMAHA WR450F

       Коментар


       • #8
        До: Куриерски фирми-особености и начини за обезпечаване на страните

        за това момчета аз като имам нещо за продаване има един вариант клиента ти праща куриер, който ти оставя паричките и взима стоката-аз винаги така съм процедирал с човек, на който му пращам за 1-ви път-вече за 2-3 път пращане-както иска ...ако го устройва-ок ако не-здраве-друг ще я вземе....до сега не съм горял по този начин и вероятноста е нула вече за клиента е дървото ако изпращача е некоректен
        LZ5DG....0888985906
        Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: питаш нещо и теб те питат.Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп
        Не всичко, което има две бузи е лице!

        Коментар


        • #9
         До: Куриерски фирми-особености и начини за обезпечаване на страните

         Я виж ти! За такава възможност научавам едва сега Наистина е практически нулева вероятността да бъдеш прецакан по този начин (поне, ако си продавач)
         Формотворец на коли

         Коментар


         • #10
          До: Куриерски фирми-особености и начини за обезпечаване на страните

          за вас клиента (респективно продавача) по презумпция е измамник...
          аз (да чукна на дърво) не съм имал проблеми нито като пращам, нита като получавам...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

          Коментар


          • #11
           До: Куриерски фирми-особености и начини за обезпечаване на страните

           последния път един "пич" ми се обади и поиска да му пращам части от една кола...и каза че друг му пратил същата част ама поне мойте били по евтини щял да ги вземе а другите да върне....луд го направих....верно изгубих някой лев, но поне не прецаках онзи другия който му ги е пратил и си е очаквал паричките ...за това няма човек, който да ме убеди да пращам с наложен платеж на непознати...който го устройва цената-оставям си адреса-ако има интерес праща куриер
           LZ5DG....0888985906
           Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: питаш нещо и теб те питат.Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп
           Не всичко, което има две бузи е лице!

           Коментар


           • #12
            До: Куриерски фирми-особености и начини за обезпечаване на страните

            Колеги - всеки е имал неприятни емоции .... но те са наистина малко в сравнение с истинските доставки с куриерски фирми .
            Моят син работи ежедневно с Еконт . Това не е реклама ..... аз нямам нищо общо .....
            Просто искам да ви кажа , че ако в една куриерска фирма ви познават и уважават ( имате редовни пратки и в двете посоки )- то самите служители се отнасят с уважение към вас .
            Примери :
            - не пестят телефон за да ви информират за евентуални забавяния или проблеми
            - когато се получи фал ( клиента не се яви да получи пратката ) - връщането е безплатно .... може би не на всеки ... не знам ?
            - има някои тънкости при доставката - не се премълчават никога
            - доставят ви пратките с .... предимство
            Не е нужно да продължавам .....просто си изберете фирма куриер и бъдете постоянни .
            А сега ето някои тънкости за улеснение на всички :
            - ако сте често клиенти на такива фирми - уважете доставчика с малко внимание ( примерно 1 лев ) . Това не е правилно ... според някои хора , но така като има доставки .... маршрута им започва от вас ......
            - ако ви "уважават " - всяка доставка ви се доставя до адреса . Защото често куриерите казват " бяхме на адреса , но нямаше никой "
            А в действителност въобще не са идвали на адреса .....
            - ако искате да няма разминаване с доставчика - посочете адреса на най-близкият клон на Фирмата доставчик . Така като пристигне пратката - веднага ви информират по телефона ( ясно е , че сте го посочили - нали !)
            - ако получавате пратка - искайте опцията" да я видите преди да платите" - коректен търговец няма да ви я откаже
            - ако изпращате пратка - съответно позволете тази опция ( ако сте коректен )
            Сигурно ще се сетя и друго ..... но за сега мисля , че това е полезно !
            Поздрави !

            Коментар


            • #13
             До: Куриерски фирми-особености и начини за обезпечаване на страните

             А в действителност точно с ЕКОНТ имам постоянно случаи за забавено плащане на наложен платеж. С по 1-2 месеца. В момента имам неплатена сума от поне 4 месеца, обади се диспечер да се извини за забавянето преди около 3 месеца - обаче великите "куриери" така и не донесоха парите. Мърша !
             Ще ги почакам за сеира да направят 6 месеца, после ще ги дам на Комисията за защота на потребителите - да се оправят

             Това е антиреклама - и имам нещо общо с ЕКОНТ. Дължат ми пари.

             Коментар


             • #14
              До: Куриерски фирми-особености и начини за обезпечаване на страните

              Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
              А в действителност точно с ЕКОНТ имам постоянно случаи за забавено плащане на наложен платеж. С по 1-2 месеца. В момента имам неплатена сума от поне 4 месеца, обади се диспечер да се извини за забавянето преди около 3 месеца - обаче великите "куриери" така и не донесоха парите. Мърша !
              Ще ги почакам за сеира да направят 6 месеца, после ще ги дам на Комисията за защота на потребителите - да се оправят

              Това е антиреклама - и имам нещо общо с ЕКОНТ. Дължат ми пари.
              Не знам как стоят нещата при теб , но мисля че допускаш грешка ?
              Синът ми просто отива в един от офисите с бележките за стоката и си получава парите на момента.
              Никой не му ги носи на адрес или на ръка някъде. Достатъчно е получателят да е приел пратката и в същия момент парите са ти готови за получаване . Иди и си ги вземи - твой са си ...... но да чакаш някой да ти ги донесе ...... малко е пресилено - не забравяй къде живеем. А и куриерите са с ограничен допир до парите - по ясни причини и съображения.
              Така , че - успех със твоите си пари !

              Коментар


              • #15
               До: Куриерски фирми-особености и начини за обезпечаване на страните

               Изобщо не забравям къде живея (много тъп аргумент между другото), както и не забравям на кой за какво плащам. Виждам че хал хабер си нямаш от "услугите" на куриерите. Без да се засягаш
               Никаква грешка няма (от моя страна). Нито ми е сефте да ги ползвам тия некадърници.

               Коментар

               Активност за темата

               Свий

               Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

               Най-много потребители онлайн 4,660 в 19:02 на 07-04-20.

               Зареждам...
               X