Поради възникнал спор имам следното питане - до къде се простира зоната на действие на знак № В28 снабден с показаната на снимката допълнителна табела:
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Зона на действие
Свий
X
-
Първоначално публикуван от Gadnyara Преглед на мнениеВ зоната на означеното 1 парко-място. Забраната важи за периода, описан на табелата. И не важи за платилия таксата.
Чл. 50. (1) (Попр. - ДВ, бр. 72 от 1996 г.) Забраните, въведени с пътни знаци В20, В24, В25, В26, В27, В28 и В30, важат до следващото кръстовище или до знак, който ги отменя, или на разстояние, указано с допълнителна табела Т2.
П.П. Освен ако не се приеме някакво странно тълкуване на член 61, алинея 1
Чл. 61. (1) Допълнителните табели се поставят заедно с други пътни знаци за указване време на действие, разстояние до началото на зоната на действие, дължина на зоната на действие, категории участници в движението и др. Когато под един пътен знак се налага поставянето на повече от една допълнителна табела, символите може да бъдат изобразени един под друг в обща табела.
(2) Допълнителни табели Т3.2, Т4.2 и Т5.2 се поставят успоредно на платното за движението.
(3) Допълнителна табела Т13 се поставя заедно с пътни знаци Б1, Б2 и Б3
Последно редактирано от коко келеша; 23-11-22, 22:08.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Да, преди години и аз така си мислех.
Но се оказа, че чрез някой закон (може би същия ЗДвП) на общините са дадени права да си пишат наредби, където се уреждат тези табели.
Питането Ви по-скоро трябва да бъде от типа "с кой закон/наредба и т.н. е съобразен знака за служебен абонамент".
Човек се учи докато е прост!
Коментар
-
cecoa1 коментира
Днес, 23:14
Е, добре де, погледни и един ред нагоре... Последната алинея на чл.60, отнасяща се до табела Т17, която пък може да бъде каквото е нужно...
ПП: За Правилника имам предвид, че ти пишеш ЗДвП.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Аз казвам, че забраната за паркиране се отнася само за служебното място, разбира се в посочените времеви периоди, и ако нямаш абонамент.
И да, след него може да се паркира/спира, ако няма друг знак(като този друг знак, може да е и преди това от снимката).
За това от скобите - така може да се означава място със служебен абонамент, в зоните с платено паркиране. Платеното паркиране да си важи и преди и след мястото, там до следващо кръстовище, или до отмяна по друг начин(вкл. спирки на транспорта, маркировка и пр), а така да е означено само място, където платеното паркиране не важи, а е с абонамент. Може би само с табела за служебния абонамент, не би могло да стане означаването на такова място(изключение от зоната означена преди и след него),тъй като те се водят допълнителни указателни табели, и май не могат да се монтират самостоятелно.Последно редактирано от cecoa1; 23-11-22, 23:47.
-
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар