Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Глоба за (липсваща) винетка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Глоба за (липсваща) винетка

Не видях подобна тема, та за тва отварям нова.

Тая сутрин тръгвам с каляската на жената за Стара Загора. Някъде около Ихтиман ми просветна че каляската няма винетка. Отбих в аварийното и набързо купих онлайн. Ама винетката ми е купена в 9:15, а съм светнал на поне 2-3 арки в по ранен час.

Та въпроса ми е - глобяват ли за липсваща винетка следварително по снимки от арките, или трябва толаджии да ме спрат и физически да ме глобят?
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Чакаш фиш и плащаш компенсаторна такса по номера на фиша.
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Караш на заден, и после минаваш пак с валидна винетка...
      (майтап, естествено)

Коментар

Вероятно ще те глобят 70 лв.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Пусни една жалба в кат,че са откраднали колата на жената,и един приятел я е видял в Ст.Загора ,обадил ти се е,и си я прибрал.По пътят обратно,си се сетил за винетката, обаче си срещнал червената шапчица,и сте се отбили в селската кръчма...Никой няма да ти повярва,обаче поне ще ти е забавно.
          Последно редактирано от Roninn; 27-11-20, 19:37.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

• windwarrior
            windwarrior коментира
            Редактиране на коментар
            Чак толкоз зор за 70 кинта. А и реално си бях в нарушение, няма кво да пробвам сложни схеми...

А наистина ли ти пука? В смисъл грешка, приемаш и продължаваш. Аз съм имал същия случай. Видях патрул на тол-а, усетих се, че съм забравил да платя винетка, до следващата бензиностанция имаше камери на тола, предполагам са ме заснели и те, купих си винетка. Досега нямам фиш или акт за това. Може би има някакъв гратисен период.
          Последно редактирано от Kozzzec; 27-11-20, 19:38.

Коментар

• TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            Ако си минал покрай кола на тола, значи или ин ги е било студено, или ги е мързяло да излязат. Мен си ме спряха. Пак от блействане.
            Пратиха ме да платя на изи пей 70 лефта и им занесох разписката, за да ми върнат книжката. Иначе, щяха да ми напишат акт.
            Камерата си била снимала сама. Тя е робот. Те не снимат нищо. Просто им светваш, че нямаш винетка. Възможно е да има гратисен период, да. Не съм запознат точно.

Днес си купих винетка сутринта, и все още не е активна...
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

• бат'Марто
            бат'Марто коментира
            Редактиране на коментар
            Свате, и мен не ме ебе тебе какво те ебе, важното е че още съм без активна винетка и утре сабале няма да мога да отида на риба.

• windwarrior
            windwarrior коментира
            Редактиране на коментар
            Много странно. Като почвах нова работа (Март тази година) ми зачислиха нова служебна моторна каляска. Никой не знаеше дали има винетка, та затова реших да купя нова. Въведох данните и ми излезе предупреждение че този ДКН вече има купена винетка с валидност хх ден на хххх година.

• santaclash
            santaclash коментира
            Редактиране на коментар
            И според мен нещо си объркал. Дос ега съм купил поне 5-6 винетки. На едната кола купувам само "уикенд", защото нея я ползвам общо взето само за на село. Все от една бензиностанция. Времето за активиране е едно кафе. Не повече.

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
          А наистинса ли ти пука?
          Честно казано - не особено. Просто ми се стори интересен казус. В смисъл дали арките наистина снимат, и дали има кой да им обработва информацията.

​​​​​​

Коментар

• бат'Марто
            бат'Марто коментира
            Редактиране на коментар
            Не Ванка, купиха ми тиган.А винетката я купи счетоводителката, не и е първата винетка на ,,немска" кола...

• trapper
            trapper коментира
            Редактиране на коментар
            е, дано да е млада и хубава!

• trapper
            trapper коментира
            Редактиране на коментар
            колата, де

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение

В смисъл дали арките наистина снимат, и дали има кой да им обработва информацията.

​​​​​​
          Да, арките снимат, да обработва се информацията...

само за тежкотоварния трафик(ТИР- овете).

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
            А наистина ли ти пука? В смисъл грешка, приемаш и продължаваш. Аз съм имал същия случай. Видях патрул на тол-а, усетих се, че съм забравил да платя винетка, до следващата бензиностанция имаше камери на тола, предполагам са ме заснели и те, купих си винетка. Досега нямам фиш или акт за това. Може би има някакъв гратисен период.
            Дописал си. Да както казах - грешката си е абсолютно моя, нямам никакви претенции дори и да ми дойде глоба - ще си я платя без драми. Точно понеже се знам че съм блейка, на всичките си коли им купувам годишни винетки, независимо от това колко често ги ползвам извън София. Но тази конкретно е на няколко седмици, и виси пред блока щото на жената и изтекла книжката (днес я подкарах на 300 км пробег). И съвсем съм се отплеснал.

Коментар

Първоначално публикуван от Prytzi Преглед на мнение

Да, арките снимат, да обработва се информацията...

само за тежкотоварния трафик(ТИР- овете).

Интересно - а как системата различава влекач от лека кола само по номера? Връзка с КАТ ли имат?

Коментар

• Kozzzec
                Kozzzec коментира
                Редактиране на коментар
                Камерите на АПИ за броене на трафика раличават различните превозни средства - дори и мотоциклети разпознават. Тези на тола едва ли са по-различни.

• cecoa1
                cecoa1 коментира
                Редактиране на коментар
                Не са ли с тол-машинки камионите и автобусите?!

По номера го различава.

Да, тия имат повече данни от КАТ- всичко е автоматично на компютър и мобилните- на камера + таблет.

Коментар

бат'Марто коментира
                Днес, 20:58
                Значи аз съм карък...моята още не е валидна, пак проверих...Може би , защото съм с немски номера...
                Чисто хипотетично - от менюто "Държава" сигурен ли си че сте избрали Германия? По подразбиране май си седи на България и е лесно да се объркаш.

Щото то няма много кво да се обърка - ДКН, държава, валидност...

Валидноста дори да си я объркал (да си пуснал за бъдещ период погрешка) пак трябва да ти я показва валидна. Същото и ако си объркал номера - ще я виждаш валидна но на грешен номер. Остава в държавата да е проблема....

Коментар

• santaclash
                  santaclash коментира
                  Редактиране на коментар
                  Туй няма никакъв смисъл, обаче. Тия, дето минават транзит през БГ и са с MU номер, не чакат 24 часа на границата, докато им се активира винетката.

• бат'Марто
                  бат'Марто коментира
                  Редактиране на коментар
                  Санта, знам че си блестящ теоретик, обаче това са фактите...MU не е МÜ. Ü е особен знак, може би за това...Нямам друго обяснение...И Зона като плащаш с СМС ,,Ü" в номера, не го приема...

• MFr
                  MFr коментира
                  Редактиране на коментар
                  Грешно въведена държава не би трябвало да е проблем. На жена ми винетката е с Япония вече почти година (Уиндоуса беше запаметил един дифолтен адрес и аз блях) и проблеми не е имало, активна си излиза.

Лятото подкокоросах двама приятели, да дирим някое местенце дето светлината на София не се вижда, та да гледаме някаква комета минаваше. Първоначално идеята ми беше за Витоша (южната и страна), ама нещо не ни хареса идеята и тръгнахме незнайно защо, към язовир Студена. На кръговото на Перник се сетих, че съм без винетка, купих си онлайн веднага. До сега никой не ме е спирал, никой не ме е глобявал...

Коментар

• windwarrior
                  windwarrior коментира
                  Редактиране на коментар
                  Еми дай боже. Нямам проблем да си платя глобата, ама не се и натискам особено. 😁

• MM1980
                  MM1980 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Еми да, то и аз съм така, просто тогава ме хвана много яд, че изглупях по тоя начин. А и още ме е яд

Казусът наистина е интересен.
                Не знам дали закупена в 12 ч например винетка важи от обед нататък или важи и за сутринта.
                Има логика, от която следва да важи и сутринта: Годишната винетка не изтича в часа, в който си я закупил след 1 г., а в 23:59 ч на предишния ден. Но не знам дали тази логика е валидна.
                Поемам ангажимент да проверя другата седмица в АПИ и да кажа.
                www.offnews.bg

Коментар

• Ясен
                  Ясен коментира
                  Редактиране на коментар
                  Теоретично не, но на практика е точно така. Аз лично съм правил тоя фокус 4-5 пъти откакто винетките са електронни - тръгвам нанякъде, сещам се по никое време, след като със сигурност съм минал поне 3 арки, купувам си годишна винетка на първата бензиностанция, продължавам.

На квитанцията ясно пише че важи от часа на купуване (за никакви активации не става дума) до 23:59 на деня след 1 година.

Моето обяснение: имат си някакви закъснения в системата заради което не се занимават със сигнали от деня в който винетката е купена.

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X