Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отписване на МПС от общината след продажба?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отписване на МПС от общината след продажба?

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
    Не е толкова лесно... По-точно е толкова лесно, но в декларацията вписваш на кого си го продал и с какъв номер Нотариален акт...
    Или как си я бракувал и какъв документ са ти дали за бракуването...
    Или декларираш, че я бракуваш и държиш на терен твоя собственост...

Декларация с невярно съдържание?

Продължавам да си мисля, че в Капитолия е 'ключа' за решаване на проблема... По-точно документите за това какво са направили нататък с автомобилите..
    нямах предвид тепърва да подава декларация, а че е декларирал някога продажбата и затова му търсят данъци...... и щом не може да си спомни данните на колите, да ги вземе от общината.
    в крайна сметка, ако не може да докаже, че не дължи данъците, ще трябва да ги плати, поне за последните 5 години...............човек трябва да е малко по-внимателен в БГ, аз също си пазя всички бележки и вх. номера от общината

Коментар

И аз помислих така първоначално, но от последните постове оставам с впечатление, че продажбата/замяната не е финализирана както трябва и липсва нужната документация (нотариално заверен договор и т.н.)... При което отиваме на темата/цирка: 'продадена' с пълномощно...
      Или пък просто не е предадена на колегата правилната документация от страна на автокъщата... Т.е. някъде има правилните документи, но те не са предадени на колегата (например автокъщата е продала автомобила с пълномощно)....

Тогава двата екземпляра на договора навярно са в купувача и в автокъщата.. Купувача - незнаен... Остава да се рови в автокъщата, което предложих...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Не е ясна сделката с Капитолия - Взимам от тях една кола, за която им оставям две. Получавам нотариален договор за тази кола, но за моите няма такъв - има, незаверен нотариално, договор с автокъщата. Отивам в общината и декларирам новата кола, като казвам да отпишат другите. Никой не ми е казал да попълвам декларация. Оставам с впечатление, че въпросът е уреден. Защо ли? Ами, след време, правя с Капитолия нова замяна - сменям тази кола за друга. Пак нямам нотариален документ за старата, но отново имам за най-новата. Пак отивам в общината и регистрирам най-новата, като им казвам да отпишат предишната. И този път не подавам никакви декларациЙ , но колата наистина е отписана.
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

брех, че доверчиви в тази община, коя е............... на мен в Овча Купел винаги са ми искали да подам заявление за отписване и ми даваха входящ номер........ това от 96г. насам

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
            Не е ясна сделката с Капитолия - Взимам от тях една кола, за която им оставям две. Получавам нотариален договор за тази кола, но за моите няма такъв - има, незаверен нотариално, договор с автокъщата. ...
            Продажбата на МПС в България все още става по този ред:

От ЗДвП
            ...
            Чл.144.(1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
            (2)(Доп.-ДВ, бр.43 от 2002 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 куб. см подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
            Т.е. ти не си спазил процедурата при продажбата на автомобилите, които са били твоя собственост. Нещо не ми е ясно как изобщо ще докажеш, че си ги продал, при положение че

Сигурно ги има, но как ще докажа, че в договора с Капитолия са същите коли? Записани са само по марка. ...
            При това положение аз не бих тръгнал да съдя общината ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Предполагам, че Капитолия е продала автомобилите ти точно така, както е продала техния автомобил на теб - с някакво пълномощно (ако не е бил купен преди това от тях) и нотариално заверен договор...
              Затова ги гони тях - би трябвало да имат нотариално заверен договор за продажбата на твоя автомобил на новия собственик...
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Не ми е ясно какъв е законовият срок за пазене на подобен вид документи, ама много ме съмнява да е повече от 10 години.
                Божич! Сдобий се с пълномощно от дъщеря ти на първо време! После ще го мислиме.
                п.п. Пълномощно за пред КАТ и данъчно "... във връзка с отписване на МПС-та едикоиси...."
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Малко ъпдейт по темата. Отидох до общината: Студентска в София. От там лелката, като разбра, че съм за отписване ме изпрати в КАТ. Каза, че след като я отпиша от КАТ, отново автоматично (както при регистриране на МПС в КАТ) се отписва и в общината.

Отидох в КАТ и лелката ми взе копие от договора и ми даде входящ номер. Като разбра, че в общината са ми казали да не се връщам след като мина КАТ, каза че всяка община се съобразявала със собствените си разпоредби и се надява да се отпише автоматично, но по тона й разбрах че най- добре да мина през общината другата седмица и да проверя дали "автоматичното" е сработило...

Струва ми се, че още 25 години няма да има единна и урегулирана система м/у КАТ и Общините.
                  R 727cc BB KIT
                  ZJ V8
                  WK2 V6

Коментар

Не е ясна сделката с Капитолия - Взимам от тях една кола, за която им оставям две. Получавам нотариален договор за тази кола, но за моите няма такъв - има, незаверен нотариално, договор с автокъщата. Отивам в общината и декларирам новата кола, като казвам да отпишат другите. Никой не ми е казал да попълвам декларация. Оставам с впечатление, че въпросът е уреден. Защо ли? Ами, след време, правя с Капитолия нова замяна - сменям тази кола за друга. Пак нямам нотариален документ за старата, но отново имам за най-новата. Пак отивам в общината и регистрирам най-новата, като им казвам да отпишат предишната. И този път не подавам никакви декларациЙ , но колата наистина е отписана.
                    Освен договора за бартера, който не е нотариално заверен и не вълнува никого, си написал пълномощни на "Капитолия" за двете коли-в противен случай те не могат да ги продадат.С тези пълномощни, те са сключили нотариални договори от твое име.Ти просто не си отишъл да си вземеш копията, които ти се полагат за тая сделка и с които става отписването от КАТ и общината.
                    Така че единствения вариант е да идеш да си ги потърсиш, а ако те ги нямат-нотариуса с които са работили тогава може да има.

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                      ...
                      Струва ми се, че още 25 години няма да има единна и урегулирана система м/у КАТ и Общините.
                      Ми всъщтност - има - единият трябва да е водещ - в случая КАТ - там регистрираш - там отрегистрираш - хафтоматиката стига до общината. Пробвано лани пак в Студентска община.
                      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                        Ми всъщтност - има - единият трябва да е водещ - в случая КАТ - там регистрираш - там отрегистрираш - хафтоматиката стига до общината. Пробвано лани пак в Студентска община.
                        А не може ли регистрацията да е само в общината, както по света?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Е, като станем като света, и при нас ще може само в общината. До тогава ще обикаляме и милиционерските структури...

П.п. то и нотариуса не се знае какво прави в цялата схема...
                          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Структурите и нотариусът събират пари!

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                            Освен договора за бартера, който не е нотариално заверен и не вълнува никого, си написал пълномощни на "Капитолия" за двете коли-в противен случай те не могат да ги продадат.С тези пълномощни, те са сключили нотариални договори от твое име.Ти просто не си отишъл да си вземеш копията, които ти се полагат за тая сделка и с които става отписването от КАТ и общината.
                            Така че единствения вариант е да идеш да си ги потърсиш, а ако те ги нямат-нотариуса с които са работили тогава може да има.
                            В Капитолия няма нищо, а нотариусите не правят копия от авто актовете и само отбелязват "сделката", като пореден номер без съдържание.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              В тукашния район ма света е достатъчно да се върне регистрационната табела ( може и по пощата).И колата някак си сама се отписва отвсякъде , откъдето трябва.
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

В Капитолия няма нищо, а нотариусите не правят копия от авто актовете и само отбелязват "сделката", като пореден номер без съдържание.
                                Досега винаги съм подписвал по три копия на договор за покупко-продажба на МПС пред нотариус-един за мен, един за другата страна по сделката и третия остава при нотариуса.Те пазят архив на всички изповядани сделки някакви години и при поискване от някоя от страните по договора или някоя държавна структура, предоставят копие.Това-в кантората в която аз си изповядвам сделките.Съвсем отделен въпрос е че има нотариуси, които изповядват сделки и на улицата, ако щеш-през ноща.Тея с които автокъщите работят, обикновенно са такива.
                                И все пак, това е единствения шанс, да стане легално.
                                Последно редактирано от Frysco; 10-06-16, 08:57.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X