Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за генераторна система работеща с дестилирана вода.

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Въпрос за генераторна система работеща с дестилирана вода.

  Здравейте колеги !

  Попаднах на сайт в който надълго и на широко се предлага инсталация работеща с дестилирана вода

  ТЕХНОЛОГИЧЕН ЦИКЪЛ на ОКСИВОДОРОДНАТА ИНСТАЛАЦИЯ :

  Газ-генератора произвежда горими хибридни стехиометрични газови смеси със сходен състав и свойства, наричани Стехиометрична Кислородно-Водородна (SOH) Газова Композиция, или най-общо Оксиводороден Газ, чрез Модифицирана Електролиза на Дестилирана Вода. Също така се срещат названия като Газ на Браун (Brown's Gas), Браунгаз, ННО, Watergas, WaterFuel, и др. на подобни газове.
  Уникално свойство на ННО-газът
  е да развива свръхвисоки температури (над 5500 гр.С) при нагряване на някои керамични материали (UHTC), като Циркониев Диоксид - Zro2, Танталово-Хафниев Карбид - Ta4HfC5 и др., което е невъзможно да се постигне с никой друг газ. В същото време, собствената температура на пламъка на SOH е уникално ниска - само 140 гр.С, което позволява дюзата на горелката да се държи дори с голи ръце.

  Произведеният газ изгаря чрез горелки във високотемпературен Горивен Блок, като нагрява термоелементи от високотопима керамика (метални карбиди и окиси, използвани в космическите технологии) до над 5500 гр.С. Получената топлина се разпределя равномерно посредством система от свръхтоплопроводими елементи, и редуцира до 10 пъти по-ниска температура - около 500 гр.С, като нагрява и изпарява вода в тръбен Парогенератор.
  След като нагрее тръбите с вода на Парогенератора, потокът от прегрята пара, генериран от горивния блок, може да премине и през система от Термоелектрични Модули на Зеебек (Seebeck TEG modules), производство на Kryotherm-Russia, TegTec - Canada, Thermonamic-China и др., като генерира допълнителна електрическа енергия, която може да се използва за захранване на електролизните клетки на Оксиводородния Генератор. За целта може да се използва също и допълнителен правотоков алтернатор, работещ в паралел с основния. По този начин процесът на добив на енергия се извършва автономно (с изключение на необходимото "гориво" - Дестилирана вода), и никаква друга ел.енергия от външен токоизточник не е необходима, освен за захранване на първи старт на централата. В процеса на работа централата е възможно да акумулира енергия в електро-, пневмо- или хидроакумулатори за следващ пуск или за други нужди.

  Предимството на Seebeck-TEG елементите е, че при тях няма движещи и износващи се части, триене, смазване и каквото и да е обслужване. ( Същите елементи се използват за електрозахранване от плутониев източник на космическата сонда Вояджър 1, изстреляна на 05.09.1977 г., които работят безотказно и до днес, вече 40 години, в сурови космически условия). Основните изисквания при тях са за прецизно оразмерен натиск към нагревно-охлаждащите повърхности и поддържане на строго фиксирана постоянна температура на нагряване.
  Получената в Парогенератора прегрята пара с дебит от 2 тона на час, с температура 270 гр.С и налягане 13 бара, задвижва Парна Турбина. Предлагаме и по-евтин вариант, с по-прост Парен Двигател, който работи при по-ниски обороти и параметри на парата - дебит 600 кг на час, 10 атм. налягане, 185 гр.С температура и се нуждае по-рядко от по-евтина и ниско квалифицирана поддръжка в сравнение с турбината.

  Турбината или Парният Двигател задвижват Алтернатор (Електрогенератор) (Siemens), който произвежда електроенергия.

  Отпадната пара от работата на турбината или парния двигател - (0,6-2 т/ч., 140 гр.С, 2 бара) се използва за отопление или производствени нужди, а след кондензиране се връща обратно - за доподгряване, в парогенератора, като част от нея се използва като "Гориво" - Дестилирана Вода, за захранване на електролизерите на Газ-генератора. Изразходваното за гориво количество се допълва с прясна вода.
  Разходът на Гориво - Вода е около 540 мл/кВтч. Голяма част от нея може да бъде рециклирана и върната обратно в процеса, но кондензното оборудване, захранване и поддръжка са значително по-скъпи от цената на водата в момента.

  Работата на централата е абсолютно безопасна. Никакви количества газ не се събират и съхраняват в съдове. Добитият газ се произвежда само в нужното количество за момента, и се изгаря незабавно.


  Предлагаме и собствена разработка за добив на Модифициран (МОH) газ на база модифицирана вибро-акустична електролиза.


  За разлика от обикновения SOH, газът МОH може да бъде безопасно :
  - Компресиран като Метана до 200 атм. и повече,
  - Втечняван при 1 атм./-178гр.С,
  - Пълнен в стандартни Метанови бутилки и цистерни,
  - Складиран и съхраняван неограничено,
  - Транспортиран до всяка точка, и
  - Изгарян като 100% самостоятелно гориво чрез обикновени автомобилни Метанови газови уредби, Горелки на Парни котли, Бойлери, Пещи, Сушилни, и пр.
  Компресираният или втечнен МОН е идеалното гориво, което скоро ще замени всички фосилни горива на планетата.
  Може да се използва като единствено гориво за бензинови двигатели на автомобили, камиони, трактори, агрегати-ел.генератори и др. механизация, за газо-турбинни, както и за двигатели на кораби, самолети, ракети, и за горелки на парни котли, пещи, сушилни и др.
  МОН има висока точка на възпламеняване, но е слабо експлозивен. Не може да бъде възпламенен от искра при нормални условия.
  Не се регистрират течове, дифузия и наводородяване (embrittlement).
  Работата с него е напълно безопасна при спазване на инструкциите.
  Себестойността на МОН е два пъти по-ниска от пазарната цена на дребно на Метана.


  SOH/МОH Централата произвежда 100% екологично чиста електро- и топлоенергия, на цената на консумираната вода + амортизации и поддръжка (под 0.01 лв./кВтч).


  ЦЕНАТА на централата, в зависимост от големината й, е между EUR 800/kW (за мощности над 0,5 MW), и EUR 3-4000/kW (за малки мощности 20-50 kW) инсталирана мощност без ДДС, франко базата ни в София.
  Срок на изработка
  на една 100 kW централа е 8 месеца.
  Оксиводородните централи могат да бъдат използвани за напълно или частично независимо и евтино електро- и топлоснабдяване на домове, офиси, спортни и културни зали, училища, болници, хотели, всякакви промишлени обекти и инсталации, мини, ферми, оранжерии.
  Предлагаме също така консултация и доставка на всякакви Турбини от 1 kW до 500 MW, бутални Парни двигатели от 3 до 100 kW, комплект с алтернатор, внос от Германия, Австрия, САЩ, Англия, Чехия, Русия, Украйна, Китай, Индия и др., както и проектиране и изработка на иновативни, 100% екологични, компактни и високоикономични Оксиводородни Парогенератори , всякакви Нагреватели, Нагревателни Системи и Електрогенератори за производство на топлоенергия - водна пара за централно отопление, охлаждане, промишлени нужди и добив на електроенергия, с мощност от 3 до 100 000 киловата, със или без турбина и автономно ел.захранване, и частично или напълно независими от електроснабдителната мрежа.

  Някой виждал ли е на живо такава система ?

  Или това е поредната зарибявка за балъци .

  Ето тук го прочетох това :https://powerplant.alle.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8/


  или напишете в търсачката : Малки Електроцентрали, Котли, Гориво - Вода, от 5 - 1000 кВт
  Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
  Място и хора към които да принадлежи ...

 • #2
  От: Въпрос за генераторна система работеща със дестилирана вода.

  Бълбукатор 3.0

  Коментар


  • #3
   От: Въпрос за генераторна система работеща със дестилирана вода.

   Зарибявка за балъци е, 100%
   Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

   Коментар


   • #4
    От: Въпрос за генераторна система работеща със дестилирана вода.

    Не 100, а 200 процента полезно действие...като начин за бързо забогатяване с празни приказки.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

    Коментар


    • #5
     От: Въпрос за генераторна система работеща със дестилирана вода.

     Сипваш вода излиза ракия ... И то още никой не знае, че е толкова евтино, за това и си нямат хората .
     0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

     Коментар


     • #6
      От: Въпрос за генераторна система работеща с дестилирана вода.

      Идеята за Брауновия газ не е от вчера, ама като повечето идеи, родени от български ум, е трудна за разбиране от другите, та си остава в лабораториите.
      Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

      Коментар


      • #7
       От: Въпрос за генераторна система работеща с дестилирана вода.

       Аз ще се пробвам,кой има 5 милиона да ми играе спонсор,ще се натрупат пари?
       TOYOTA SEQUOIA ‘11
       W140 S420 '99

       Коментар


       • #8
        От: Въпрос за генераторна система работеща с дестилирана вода.

        Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
        Идеята за Брауновия газ не е от вчера, ама като повечето идеи, родени от български ум, е трудна за разбиране от другите, та си остава в лабораториите.
        На първо четене трябва да прескочиш поне закона за запазване на енергията Има и поне още няколко .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

        Коментар


        • #9
         От: Въпрос за генераторна система работеща с дестилирана вода.

         На тия като им разцъкам фирмата в търговският регистър и биволъ се вижда как са навързани като свински черва + запори от банки + запори от НАП ++++
         Евтин ток, евтино отоплени, изгодни ремъци, помощ на полицията за залавяне на Ало измамници с хвърляне на пари от балкон са под един общ знаменател.

         Коментар


         • #10
          От: Въпрос за генераторна система работеща с дестилирана вода.

          Постановката е вярна. Газ се отделя. Същия гори.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

          Коментар


          • #11
           От: Въпрос за генераторна система работеща с дестилирана вода.

           Даже с него качват мощността на дизелите , имам един приятел който се занимаваше преди години , но скоро не съм го питал .

           Коментар


           • #12
            От: Въпрос за генераторна система работеща с дестилирана вода.

            Качва се, да. Играли сме си.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

            Коментар


            • #13
             От: Въпрос за генераторна система работеща с дестилирана вода.

             Ники, обади им се и попитай къде имат реализирани бълбукатори, отиди и виж на място /не вярвам много в това/.
             Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

             "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

             Коментар


             • #14
              От: Въпрос за генераторна система работеща с дестилирана вода.

              Първоначално публикуван от 1115 Преглед на мнение
              На тия като им разцъкам фирмата в търговският регистър и биволъ се вижда как са навързани като свински черва + запори от банки + запори от НАП ++++
              Евтин ток, евтино отоплени, изгодни ремъци, помощ на полицията за залавяне на Ало измамници с хвърляне на пари от балкон са под един общ знаменател.
              Жалко а толкова правдоподобно звучи написаното .........
              Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
              Място и хора към които да принадлежи ...

              Коментар


              • #15
               От: Въпрос за генераторна система работеща с дестилирана вода.

               Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
               Ники, обади им се и попитай къде имат реализирани бълбукатори, отиди и виж на място /не вярвам много в това/.
               Не смея да се обадя току виж имат жива мостра някъде тип постановка за зарибявка та да изгоря .....,

               Пък и отде 5 милиона .....
               Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
               Място и хора към които да принадлежи ...

               Коментар

               Активност за темата

               Свий

               В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

               Най-много потребители онлайн 4,660 в 19:02 на 07-04-20.

               Зареждам...
               X