Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пушка калибър 22

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение

По тази причина ти дават най-много 20 патрона а участниците са почти винаги над 100
    Стигат и 20 като всеки пука срещу всеки Просто изчакваш да останат по малко

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Маркони коментира
      Днес, 15:48
      Е, определено стрелят С оптически прицел...
      Що ли не съм съвсем съгласен:

.За стрелбата се използват винтовки с минимално тегло 3,5 кг (включително амунициите). По време на състезанието пушките трябва да се носят от състезателя. Забранено е автоматично и полуавтоматично оръжие. Презареждането и изпразването на оръжието трябва да е ръчно. Има строги изисквания за геометрията и конструкцията на оръжието, които се проверяват преди всяко състезание.
      При натискане на спусъка, пръста на състезателя трябва да преодолява усилие от минимум 500 г. Забранени са всякакви оптични мерници и приспособления за оптично увелиение включително контактни лещи. Калибърът е 5,6 мм или .22" (до 1977 е използван калибър 7,62 мм) , а скоростта на куршума не трябва да е по-голяма от 320 м/с. Отделните пълнители могат да съдържат максимум 5 патрона като при щафета е разрешено да се носят допълнителни патрони в отделен пълнител или специално устройство за целта.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
        До колкото знам, цевта на тая пушка се сваля/демонтира.
        1. Провери дали монтажът не се разхлабва след няколко изстрела;
        2. Виж същото и за оптическия прицел.
        И двете проверки са трудни на ръка, но не са невъзможни.
        1- За това не бях се сетил , мерси за подсказката ,аз смених пеиклада с един приличащ на AR15 - пак е пласмасов но е по лек и много по удобен от оригиналния. Защо го казвам - на новия приклад дулото се държи само на 1 болт отдолу но пък леглото за дулото е почти до края на дулото и ляга много добре.
        Инак съм разглобявал пушката да я чистя и дулото се дъжви към receiver ( тва не знам как се казва на български а приемник звучи глупаво) с 2 болта неиде 4-5 мм( естествено са комбаинерска резба но като диаметър са там някъде).Ще го прегледам.

2- Виж за оптиката го прегледах и е Ок - това го намекваха във всички видеа дето гледах- да се стегне добре .

Купих едно лазарче за 15 кинта - белким помогне да занулим както се вика- ще се отчета като доиде че е по път още.

оптиката ако че е неква китаиска ,имаше много добри ревюта в амазона ,даже я ползват и с по големи пушки дето рита повече и казват че е ок , сасега и аз това казвам- супер е , увеличава 15 ( поне по книга) вижда се добре.... да видим колко че изкара.
        Първия пър стрелях без оптика - на 100 метра се вижда една ожанжва точка и това е аз вече съм и дърт та си иска оптика.
        Купих и 1 стоика- bipod дет му викат щото беше 15 кинта ,дано да върши работа.

Инак цялата работа е да изленем на въздух из природата, аз по принцип препочитам да идя за риба,ама в моето географско положение водата е кът ,отделно покраи водата е навалица , във водата се пускат лодки ,бучат ...тез язовири дето са що го де до мене са леснодостъпни и навалицата е огромна.
        Та колегата даде ищак че си купил пушка и да идем да я пробваме , та и от там и аз се захванах.
        Важното е да не се ръся много за боеприпаси -и 22 калибър е добре в това отношение.

Ето инфо и за другата пушка - имам Remington 870 - 12 калибър ,помпа с 18,5 инча дълга цев.
        12 калибър цената в нармага -там е наи евтино засега за боеприпаси - за 25 броя Winchester или Remington е 10 -11 долара .
        Winchester Win3Gun 12 Gauge 2-3/4in #7.5 1oz Target Shotshells - 25 Rounds

Коментар

Що ли не съм съвсем съгласен:
          Аз не разбирам от оптически прицели, че не са един и два вида.За мен обаче, всякаква надстройка над механичните мерни прибори е "оптика":

Йоханес Тингес Бьо:
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01.jpg
Прегледи:287
Размер:37.0 КБ
ID:6917952
          Мартен Форкад:

Име:02.jpg
Прегледи:286
Размер:43.2 КБ
ID:6917953

Доротея Вирер:

Име:03.jpg
Прегледи:281
Размер:65.9 КБ
ID:6917954
          Ако лещите, през които гледат не са "оптика" - сбъркал съм.
          Поздрави!

Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
          0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Първоначално публикуван от Маркони Преглед на мнение
            Аз не разбирам от оптически прицели, че не са един и два вида.За мен обаче, всякаква надстройка над механичните мерни прибори е "оптика":
            Оптика е когато има някакви "лупи" , дори и с нулево увеличение.

При биатлона и спортната стрелба е ди-опТртика , - вид прецизни механични мерници.

Само сега , някой да не се изцепи за бенчрест и лонгрендж.
            Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Първоначално публикуван от Маркони Преглед на мнение

Йоханес Тингес Бьо:
              Натиснете снимката за да я уголемите  Име:01.jpg Прегледи:0 Размер:37.0 КБ ID:6917952
              Мартен Форкад:
              Натиснете снимката за да я уголемите  Име:02.jpg Прегледи:0 Размер:43.2 КБ ID:6917953

Доротея Вирер:
              Натиснете снимката за да я уголемите  Име:03.jpg Прегледи:0 Размер:65.9 КБ ID:6917954
              Ако лещите, през които гледат не са "оптика" - сбъркал съм.
              Поздрави!

Н е оптика която увеличава , на това му викат тука
              RED DOT
              имам и такова но е пълен ташак- и да повторя пак , моито е за 30 кинта а на тия е ......

Червената Точка е горе долу оптично прожектиран мерник но не увеличава нищо ( за разлика от моито например дето си пише че увеличава).

Инак като гледам колко дълги са дулата и ми се завива свят колко ли ще струват тия пушки...
              на Рюгера е 18,5 инча и горе долу стига на 4-5 пръста след ръката на жената ,а неината има поне още 15 инча ако не и повече....

Които се пита какво значение има дължината на дулото - да отвори учебниците и да се осведоми

Коментар

Това като да си вземеш Голф GTI и да сравняваш с Формула 1, оставете профитата какво правят и с какво го правят,Рюгера е масовка,началото на 22 или цев за пуцане без да те бие у портфейла.

Ако искаш идея по-добра си взимаш ЧЗ - там и ресивъра е като на голяма пушка, и приклада става,и цевЪта добра,спуська му долу горе става………и го плащаш двойно на Рюгера. После се заиграваш с монтажи,оптики,биподи,моно на приклада,пълнители,спусък……….и стъпва тройно на цената на Рюгера или долу горе колко половин приклад от евтините за Аншуц ма поне му викат Аншица за бедняци.

Другата пушка вместо да е Ремингтън 870 може да е Бенели М4 ……с подобренията стува колко 6-7 Ремингтъна,на 20 метра пак същите дупки дупчи ма поне мерак така се гасял.

Тук трябва да се търси дали студена и топла бие различно, как се пренася,оптика как е закрепена,патрони,сглобката………и да не се облизваме за Аншуц,това е за профита
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  С такъв Аншуц навремето с един изстрел убиха шефа на ВИС Георги Илиев . Тогава се говореше за 200 метра разстояние което е напълно постижима дистанция от добър стрелец с такава пушка .

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не бях аз,имам алиби пък и така на 200 метра не го мога

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  То навремето имаше доста версии но нищо не се доказа до ден днешен . По принцип с всички знакови убийства тук е така .

В биатлона определено не се ползва RED DOT , тук му казваме бързомерец.

После за " дулото" , (на английски muzzle“) колко па може да е дълго ?

Пушките имат цеви (barrel) с различни дължини , но това е дълга тема.

Коментар

• brpi
                  brpi коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ами моя коментар е базиран на външния вид , тва от снимките прилича на червена точка но може и да не е .
                  Специялно за мене ,както споменах ,одъртявам и не виждам та оптиката си е задължителна,тва дето купих си е китаиско и ревютата за него в амазона бяха готини - и цената беше 70-8- кинта....засега бачка ще видим дали ще се разпадне в бъдеще.

И а з предлагам да не коментираме цевите.
                  Обаче отидох да видя - ми за моя ругер има цеви дето струват 2х на пушката.....само на някои кинти да му сдават, за моите цели засега нищо повече няма да добавям.

Една много стара снимка,е толкова е и неговата цев.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Това като да си вземеш Голф GTI и да сравняваш с Формула 1, оставете профитата какво правят и с какво го правят,Рюгера е масовка,началото на 22 или цев за пуцане без да те бие у портфейла.

Ако искаш идея по-добра си взимаш ЧЗ - там и ресивъра е като на голяма пушка, и приклада става,и цевЪта добра,спуська му долу горе става………и го плащаш двойно на Рюгера. После се заиграваш с монтажи,оптики,биподи,моно на приклада,пълнители,спусък……….и стъпва тройно на цената на Рюгера или долу горе колко половин приклад от евтините за Аншуц ма поне му викат Аншица за бедняци.

Другата пушка вместо да е Ремингтън 870 може да е Бенели М4 ……с подобренията стува колко 6-7 Ремингтъна,на 20 метра пак същите дупки дупчи ма поне мерак така се гасял.

Тук трябва да се търси дали студена и топла бие различно, как се пренася,оптика как е закрепена,патрони,сглобката………и да не се облизваме за Аншуц,това е за профита

И после на мен ми разправяш че съм бил кинтаджия......
                  видях ги Чешките ,четох що го де преди да купя ама в края на краищата не ми се даваха толкова кинти ,отделно исках да е полуавтоматична за да може да се гърми свадбарската а ЧеЗе полуватоматик е още по голяма брадва.....твоита предполагам е еденичен?

Колегата има Бенели ,не е скъпо ,и наистина има по убав външен вид от Ремингтона, ама дотам , Нвсякъде пише че Ремингтона е работен кон , и наи вече не се разваля а това ми е наи важното.
                  Единственото за което се оръсих още къде 100 и нещо кинта - добавих приклад от пласмаса и е като на АР15- нещо си тактикал му викат - щото да мога да си го нагласям на дължина и има дръжка на пистолет- ама въоще не съжалявам.Сега само да си намеря и няква омекотител отзаде и това ще е .
                  За панички се справям добре според колегата - само тук там пропускам.

И пак да кажа че питам за кривенето щото така ми се струва - на 100% не съм сигурен.
                  Следващите пъти ще наблюдавам и ще се ракрие какво е положението.

А сетих асе - освен CCI ( тия дето упоменах по горе , 38 греина , Балзер нещо си са тяхни ) няква дуга марка боеприпаси дето са готини - да ги ползвам за настроика само , да препоръчаш?

Коментар

ELEY Match

https://www.eleyammunition.com/rifle-ammunition-22lr/

Всичко ми е болт на мен в тия калибър ако не броим кита за Баретата М9 и на жената Рюгерчето

Трябва да легнеш зад мойта,правил съм я за тренировъчен на Сиг ССГ3000,долу горе същото само не те рита и е тихичка
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Доста добър патрон за полуавтомат саFederal champion 510 22lr.

Коментар

Само за прострелване

Име:Без име.jpg
Прегледи:216
Размер:79.0 КБ
ID:6918130
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Има ли някой с лично мнение за тези патрони: American Eagle Rimfire 38gr. - .22 LR ?
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Само за прострелване
                            Мнооого остроумно

Прострелка със скъпи , а после си перкаме с евтини

Извън майтапите , прострелка и настройка на мерни прибори се прави само с патроните които ще се ползват.

За по напреднали в материята може и с два вида - стандартни и високоскоростни.

Коментар

• коко келеша
                              коко келеша коментира
                              Редактиране на коментар
                              Ми кво, питащият сам е написал по-горе, че е готов да вземе по-истински патрони за настройките, не съм си го измислил аз. Нали говорим за сватбарско пуцане след настройките, начи нема грижи, освен ако не се стреля за каса виски ))))))))))))))))

П.П. И какво им е скъпото? Само некви 20 български кинта за кутия

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X