Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Професионална или наборна армия

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • че то в наборната кой ходи вече?

  Коментар


  • От: Професионална или наборна армия

   Когато се питаме каква армия трябва да имаме-наборна или наемна/профи,какквато е сега/,е важно да отчетем в каква военна среда е държавата ни-имаме ли спор за земи или население с държавите около нас?
   Турция и Гърция са ясни-поддържат висока бойна готовност и смесени формирования/набори и професионалисти/поради историческите им спорове и битки за острови и територии/напр.Кипър/.
   Ние до 1994 г.нямахме даже Военна доктрина.В действащата сега е записано,че нямаме непосредствени противници,главното ни военно действие е отбраната,а страната ни поддържа само военно ядро за три
   събития:отбрана на стратегически обекти и охрана на граница;международни участия;действия при бедствия,аварии и катастрофи.Те това е цялата работа.
   Ако се прочете цялостно новата военна доктрина,сега с тази армия-33000 души,можем да участваме само в един локален конфликт,с отбранителна цел,и в същото време да започнем мобилизация на резерва.
   Извода е:според авторите на доктрината-НЯМАМЕ нужда от 120000 армия,а само от мобилизационно ЯДРО,защото боенната среда е безконфликтна.Т.е.,няма нужда от наборна армия.А ДАЛИ Е ТАКА?
   В следващия ми коментар...

   Коментар


   • От: Професионална или наборна армия

    Наборната армия за България е безмислена. С това остаряло оборудване, в повечето случаи и липсващо за каква армия говорим просто...

    Коментар


    • От: Професионална или наборна армия

     Темата е доста стара , но в последно време като че ли придоби актуалност(ИДИЛ-ските изпълнения,патакламите в Украйна и истерията на сайдеров покрай "повиквателните").Та ето един интересен анализ по въпроса:     Последно редактирано от ЕМО; 27-03-15, 23:28.
     Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!


     "... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
     Джон Кенеди

     Коментар


     • От: Професионална или наборна армия

      Здравейте! Не знам в коя тема да пиша, а да отварям нова за един въпрос няма смисъл според мен. Искам да попитам дали някой от вас знае в българската история да е имало и дали все още има някаква институция или щаб, където по време на война са се записвали доброволци за участие във войната и в замяна са получавали парично възнаграждение?

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

      Зареждам...
      X