Проблем с охладителната система.Теч на антифриз от фабричен отвор на главата.Не прегрява.Не смесва масло с вода.Някой колега имал ли е същият проблем.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
kawasaki er-5
Свий
X
-
От: kawasaki er-5
Първоначално публикуван от mitaka681968@abv.bg Преглед на мнениеПроблем с охладителната система.Теч на антифриз от фабричен отвор на главата.Не прегрява.Не смесва масло с вода.Някой колега имал ли е същият проблем.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
-
И аз първосигнално си помислих за помпа - и на мен ми се е случвало след продължителен престой (примерно пролетта, след месец, два без палене) да просълзи през дренажния отвор на водната помпа. След няколко дена си изсъхва и нивото на антифриза не се променя, или поне не е забележимо. Първия път и аз си помислих за смяна на помпа, ама при все, че си изсъхва; прави го по веднъж на година, или две; и нивото не пада, просто няма смисъл, докато не протече истински.
Обачеее - теча се казва, че е от главата, а на ЕР-5 (масовите от след средата на 90-те) водната помпа е на десния капак на картера...
Някой о-ринг да е около термостата, или по тръбите, които отвеждат антифриза от главата?Последно редактирано от Shider; 10-02-14, 13:37.
Коментар
-
Единствения фабричен отвор на главата на ER-5 за който се сещам е дренажа на свещите. От двете страни на главата, между ребрата. Там ли тече?
Гледам термостата е близо, а и изходящите тръби за антифриза са зад свещите. Най вероятно от там сълзи и изтича през дренажа.Последно редактирано от galinvayov; 12-02-14, 16:43.A Lone Rider
Коментар
-
Благодаря ви колеги за коментарите.Действително проблема се оказа от два о пръстена на кавалите /метални траби/ на главите и един на фланеца до термостата + смяна на капачката. на охладителната теност.Сега мотора работи нормално и се надявам да няма други проблеми.Някой може ли да ми препоръча майстор за подръжка на мотоциклета и да е от София.
Коментар
-
Здравейте,колеги имам от 2г Кавазаки ер5 98г,проблема е ,че почна от време на време да процежда антифриз от към главата дето има някаква дупка дето е някаква дренажна дупка за свещите.Също и от една тръбичка дето върви от водната помпа към блока/главата нз точно каде влиза и от там също процежда.Въпроса ми е от какво може да е ,какво се е прецакало,колко ще струва при някой майстор,каде има читав майстор който може да го направи,лесно ли е за ремонт (примерно аз да се опитам да си го оправя ) или трябва да го карам при майстор.Прочетох във форума от какво може да е но искам да питам се пак някой който е имал такъв проблем ,как го е решил и каде да търся читав майстор и координати на даден майстор, благодаря ви предварително колеги и се извинявам за дългия пост.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар