Здравейте! Наскоро се сдобих с една нова машина _ Минск 125. Има обаче един проблем. С паленето няма проблем пали от раз. След известно време като загрее обаче не може да се изфорсира до край. Като навия ръчката за газ до край и започва да прекъсва, иначе тихите обороти и средните ги държи. Днес смених семеринга на коляновия вал от към ротора, но няма голяма разлика в работата? Ако някой е имал подобни проблеми или има идеи нека да сподели мнение.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Минск 125 - проблем
Свий
X
-
Коментар
-
От: Минск 125 - проблем
Аз имам такъв Минск, но не съм се срещал с такъв проблем. Запалването му е електронно и ако не е бутано не би трябвало да е от него. А и щом пали. Той пали на смукач и тогава казваш, че си държи. Като загрее прави въртели. Най-вероятно е от ниско ниво на бензина в поплавковата камера и не му достига за високи обороти. Виж и кранчето на резервоара, цедки, дали подава достатъчно гориво към карбуратора. Самия карбуратор също трябва да се ревизира.сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
-
Първоначално публикуван от stefibl Преглед на мнениеЗдравейте! като загрее обаче не може да се изфорсира до край. Като навия ръчката за газ до край и започва да прекъсва, иначе тихите обороти и средните ги държи.
Коментар
-
Да, точно центровката. Динамомагнета се фиксира в определено положение с три болтчета. Разхлабваш ги леко за да го завъртиш наляво или надясно и стягаш. Пробвай при различни положения докато уцелиш мястото с най- добра работа на двигателя. За всеки случай преди да започнеш отбележи някак си сегашното положение. И вдигни иглата в карбуратора с едно положение.Не карай по-бързо от своя ангел-хранител!
Коментар
-
Не пиша често,но не се сдържах. Тоя Минск е голямо недоразумение имах го преди няколко десетилетия,купих го нов.
Колега имам карбуратор и съм готов да ти го подаря. Имам какво да напиша,но всичко е негативно за това желязо. Аз го подарих след два сезона мъки.
Коментар
-
Не, въпреки, че доста си приличат. Тула-та е с 200 кубиков двигател и е малко по-голям като габарити. С двигатели от Тула са няколко модела товарни триколки от които първият модел е МГ 150, от 1970 год. вече се казва Муравей...., а Минск-а е новата Киев-ка 125, макар, че първите киевки бяха копие на ДКВ РТ 125, но нямат нищо общо между тях, нито като визия и механика, нито като здравине и надеждност.Последно редактирано от spongi; 17-01-16, 08:07.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар