Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое масло да избера Motul, Bel Ray или Castrol

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кое масло да избера Motul, Bel Ray или Castrol

Мотул не ти препоръчвам,явно при нас си е по-трудно с маслата,аз от кастрол поуер 1 съм много доволен,мотул хубав до сега от никъде не съм успял да си купя,след 15тия литър се отказах,на црф 450 ги слагам,от както го карам с кастрол мотора работи 10 пъти по хубаво.За бел рей и якото не мога да кажа,не съм ги ползвал.

Коментар

Този сезон ще сложа мотул пък като покарам ще давам мнения. Тубата вече е при мен и за сега мога да споделя, че поне аромата са го издокарали.

Коментар

Реших че ще бъде или BelRay или Yacco, кое точно ще бъде ще реша в последствие. Но сега имам два въпроса, единият е свързан с Yacco-то кое точно да бъде, защото гледам има 2 модела единият е MVX RACE 4T 10w60 (има и 15/50), а другият е MVX 1000 4T 10w50 и двете са синтетични. Та въпроса ми е ако реша да взимам Якото кой модел да бъде. Другият е за Belrey Thumper 4T Racing какъв вискозитет да бъде, защото имат само 10w-40, 20w-50, 15w-50.

Коментар

Много се задълбочаваш, като че ще ли ще купуваш мляко за децата или ракия на старо, та се чудиш гроздова или кайсиева. Взимай някое от двете и шибъра да му е все горе. 10/40 или 10/60 ще му бъде добре.
          0888 074 049

Коментар

Че ще е някое от двете е ясно, ама работата е там че да кажем избера Yacco-то не знам кой от 2та вида да бъде, предполагам че 1вото mvx racing-а е по-добро, но искам да ми каже все пак някой колега с какво кара. А за BеlRey-я не знам, ако му сложа 10/40 дали лятото когато е по-горещо няма да му дойде рядко.

Коментар

м10д е твоето масло...Колегите дадоха своите мнения кое масло според тях е най-добро и кое е най-подходящо за въпросния мотор..незнам какво повече искаш..
              Последно редактирано от GAZ_UAZ; 24-02-15, 19:21.

Коментар

Първоначално публикуван от krkenzi Преглед на мнение
                Че ще е някое от двете е ясно, ама работата е там че да кажем избера Yacco-то не знам кой от 2та вида да бъде, предполагам че 1вото mvx racing-а е по-добро, но искам да ми каже все пак някой колега с какво кара. А за BеlRey-я не знам, ако му сложа 10/40 дали лятото когато е по-горещо няма да му дойде рядко.

Разбира се че 10в60 е по-добро, затова и цената му е “по-добра”. Ако зимата не караш под -5, -10 градуса и 15в50 ще ти свърши работа.

А относно за марката и от мен +1 за yacco, 4-та година карам с него и не смятам да го сменям с друго за сега. Като първото масло с което направих смяна беше мотул, но двигателя стана доста шумеше с него (даже пусках тема в форума).
                Последно редактирано от cross4funbg; 24-02-15, 21:25.
                Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Бардал, двоен пробег на км/часове, абсорбираща формула за обиране на всекви нежелани и случайно попаднали течности и финни частици от съединителя, отделно е правен за страни от 3-ия свят, неспазващи кой знае колко много интервалите на обслужване. Ползвам го във почти всичките му разновидности, хидравлични, 2т и 4т двигатели, дизели , бензини за около 150 машини шарен автопарк. Отскоро си подкарах и моторетките с него и никога не съм имал толкова чисто масло след няколко карания, никакъв проблем със съединителя както и по лесното му палене поради една идея по ниско подържане работна температура при по екстремно ползване. Останалата химия на марката също не е за подценяване.
                  Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Да, наистина Bardahl са хубави масла, но този сезон мисля да пробвам с Yacco MVX Race 4т 10/60 да видя как ще е. Благодаря, много на всички които ми помогнаха и се надявам да съм направил правилният избор с Yacco-то.

Коментар

Каквото и да сложиш на тази 30 годишна печка все ще го пие,затова дилемата дали 10-40 или 10-60 е без значение,търси компромисен вариант с цената.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                        Каквото и да сложиш на тази 30 годишна печка все ще го пие,затова дилемата дали 10-40 или 10-60 е без значение,търси компромисен вариант с цената.
                        И като е печка дай ся да го караме с горяло масло. Слагай хубаво масло и си карай ,не слушай Христо той е все в ремонти от този акъл!!
                        KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Първоначално публикуван от krkenzi Преглед на мнение
                          Да, наистина Bardahl са хубави масла, но този сезон мисля да пробвам с Yacco MVX Race 4т 10/60 да видя как ще е. Благодаря, много на всички които ми помогнаха и се надявам да съм направил правилният избор с Yacco-то.
                          Какво сложи в крайна сметка?

Коментар

Yacco 10/60 и съм много доволен от него. Скоростите започнаха да влизат по меко от колкото с Мотула и двигателя стана малко по-тих. Следващата смяна пак мисля да я направя със същото.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                              Е, то има Мотул и Мотул.
                              Колега, мога да ти пратя оттука /Франция/ истински Мотул
                              Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Аре стига глупости! 2015г сме вече. Никой не си играе да презалепя етикети....
                              уви, прав е... А дано, ама надали... или когато/ако се оправят някой ден горивата, тогава и маслата... ще са като за другите пазари...
                              Казвам го не със злорадство, а със съжаление.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                                уви, прав е... А дано, ама надали... или когато/ако се оправят някой ден горивата, тогава и маслата... ще са като за другите пазари...
                                Казвам го не със злорадство, а със съжаление.
                                Добре де кажете какво ви е причинил мотула в България,че го хулите толкова? Дайте един блокирал мотор,задрал.....или проблемът с мотула е само психически.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X