Здравейте колеги. Изгоря ми трифазния реле регулатор за зареждане на акумулатора и си купих нов китайски в същия корпус за Honda. Сложих го и сега работи и зарежда стабилно 13,8 - 14,2 волата. Но много загрява . Едвам успявам да си задържа ръката за 4,5 секунди. Това нормално ли е или да го очаквам пак да изгори. Консумацията с пуснат фар е около 3,5 А. Което ми се струва нормално.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Реле регулатор за Хонда -Много загрява...
Свий
X
-
От: Реле регулатор за Хонда -Много загрява...
Нормално е да загряват.
Някои повече, някои по-малко в зависимост от вложените материали и изпълнението.
Можеш да му помогнеш по няколко начина:
- Не изключвай фара докато караш.
- Монтирай го така, че топлината от корпуса да се отвежда към рамата.
Или най-добре на място, където да бъде обдухван от въздух при движение.
Така или иначе нищо повече не можеш да направиш - колкото работи - толкова.
И следващият път не купивай китайски л...а.
Има няколко човека в БГ, които произвеждат реле-регулатори за мотори.Враг усраине
-
От: Реле регулатор за Хонда -Много загрява...
Имах подобна дилема. Даже пуснах тема за релета. Тук ми търсиха над 100лв. за китайско реле. В Ямаха искаха малко под 300лв. За втора употреба около 100лв. Намерих китайско усилено за 55лв. (което монтирах). В последствие от същото място видях, че имат, като моето и си го поръчах и него (даже по-ефтино). Сега си имам под седалката резервно. И ДА. Нормално загрява. При мен охлажда хем към рамата, хем е оребрено. Виждал съм да слагат вентилатор на релето.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар