Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРОБЛЕМ СЪС SUZUKI V-STROM DL 1000

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПРОБЛЕМ СЪС SUZUKI V-STROM DL 1000

Здравейте всички свободни по дух мъже ! Въпреки, че съм нов в този за мен чудесен и уважаван форум, ще се осмеля да се обърна към всички за помощ. Собственик съм на SUZUKI DL 1000 V-Strom, модел 2008г. Мотоциклета наистина е чудесен,със всички възможни екстри за модела, но от 6-7 месеца ми създава проблем, който до момента не е решен. За какво става дума: Машината е на 25 000 км. Поддържана и глезена, без каквито и да е икономии. При динамично шофиране си "къса" гумите, но в момента в който решиш да я караш спокойно, започва да прекъсва и да се тресе цялата. Сякаш не й стига гориво или се "дави". Това става на около 3,300 до 4000 оборота, на трета, четвърта и пета предавка или на около 65-80 км/ч. В момента в който надхвърли 4000 оборота всичко изчезва. Същото става и като "слезна" на по - ниски обороти и скорост. Машината е проверена на мах. Свещи, въздушен филтър, синхронизация на цилиндрите, газ анализатор и т.н. но проблема остава. Машината е с ауспуси на Акрапович, точно предвидените за модела. Свалил съм заглушителите. Звука е перфектен, но.... Поставих ги обратно, проблема не се променя. Смених TPS-а с нов, нов датчик за въздуха, който се намира на кутията на въздушния филтър, пробвах с друг, нов компютър, проблема остава. И всичко започва след като двигателят загрее нормално. До тогава машината е безупречна. Лесно пали, стабилно и чисто работи и като загрее......

Напълно се отчаях, не знам какво да правя. От сервиза на Сузуки в София вдигат рамене и казват, че до сега такъв случай са нямали. Няма смисъл да продължавам, за да не отегча някого. Ако някой се е сблъсквал с подобно "чудо", моля да сподели горчивия си опит. Благодаря предварително на всички и Ви желая милиони километри без аварии. Ето и e-mail: doychevi@abv.bg, ако някой реши, че може да помогне. Аз пък ще намеря начин да му се отблагодаря. Поздрави!

От: ПРОБЛЕМ СЪС SUZUKI V-STROM DL 1000

Заповядай.
    http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=335

Коментар

Ако проблема е от към гориво , възможно е да са запушени дюзите , горивния филтър сигурно си го сменил. Ако проблема е електрически , възможно е недостик на захранване при тези обороти , пробвай с друг акумулатор. И на последно място , проблем с електрониката.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Благодаря за линка, но не намерих нищо по проблема. Ако е възможно да бъдете малко по-конкретен, ще съм Ви благодарен. Всичко добро!

Коментар

Благодаря за отговора. Дюзите са проверявани поне два пъти. Признавам си, че не съм сменял горивен филтър, тъй като не открих такъв по системата. Но, при условие, че във високите обороти се "реже" без никакъв проблем, а и в по-ниските работи чудесно... просто незнам...! А акумулатора за сега е без проблеми. Оригиналният е и за сега държи. Хубава вечер!

Коментар

На първа и втора предавка има ли ги тези сътресения между 3300 и 4000 об/мин ? Имал съм ТЛ 1000 С - със същия двигател е .

Коментар

Благодаря за отговора. Не исках да отегчавам никого с подробности, но ще Ви кажа следното: Въпросния проблем прогресира, а именно, че мотора започна да прекъсва и на втора предавка и се появи "пукане" в двигателя, сякаш свещ прекъсва. Както вече написах, проблема е в строго определен интервал на обороти и винаги след като загрее нормално. Най интересното е, че проблема е по усезаем когато съм сам. Ако има с мен втори ездач, проблема е малко по-прикрит, т.е. по слабо изразен, но като цяло картината е същата. Не се опитвам сам да реша проблема, а го правя с човек който в гр. Пловдив, в който живея, се ползва с добро име в мотосредите. Готов съм да опитам всичко, машината е великолепна.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                Благодаря за отговора, но може ли да бъдеш малко по-конкретен, тъй като не мога да се ориентирам.

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                  Ако проблема е от към гориво , възможно е да са запушени дюзите , горивния филтър сигурно си го сменил. Ако проблема е електрически , възможно е недостик на захранване при тези обороти , пробвай с друг акумулатор. И на последно място , проблем с електрониката.
                  Благодаря за отговора, но всичко това е проверено и отново без резултат

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                    На първа и втора предавка има ли ги тези сътресения между 3300 и 4000 об/мин ? Имал съм ТЛ 1000 С - със същия двигател е .
                    Мерси за отговора. Започна да прекъсва и на втора предавка и дори се появи леко "пукане" в двигателя. На първа не съм усетил да го прави този проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от doyche Преглед на мнение
                      Благодаря за отговора, но може ли да бъдеш малко по-конкретен, тъй като не мога да се ориентирам.
                      Ето по конкретно
                      http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=338
                      Тук сме мотоциклети ендуро,такива мотори като твоя ги гледаме като извънземен кораб,затова ти пуснах точния раздел.

Коментар

Не видях да е написано лули и кабели ! Ако не са сменяни с нови или поне с други пробвай и това ! Същото важи и за свещите !
                        По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                          Не видях да е написано лули и кабели ! Ако не са сменяни с нови или поне с други пробвай и това ! Същото важи и за свещите !
                          И те са проверени. Плюс това са елементи, които след като дефектират се получава проблем при всички обороти.

Коментар

Извинете за разхвърлените отговори, но не знаех как се отговаря и цъках "Отговор" вместо "Отговори с цитат" и ги бях изпратил, но модераторите ги обработваха. Съжалявам и отново ви благодаря за отговорите...!

Коментар

Здравейте, колеги. Искам да се обърна към вас с цел малко помощ във връзка с мотора ми. Млад собственик съм и не съм запознат още със всичко. Собственик съм на SUZUKI V-STROM DL 1000, 2003 г. Мотора е перфектен и много си го харесвам. Малкият ми проблем, за който искам да ви попитам, е как да си сменя десния габарит. Гледах, рових, не можах да стигна до него. Трябва ли да смъквам отпред маските или да продължавам да ровя отвътре? Благодаря ви предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X