Здравейте всички свободни по дух мъже ! Въпреки, че съм нов в този за мен чудесен и уважаван форум, ще се осмеля да се обърна към всички за помощ. Собственик съм на SUZUKI DL 1000 V-Strom, модел 2008г. Мотоциклета наистина е чудесен,със всички възможни екстри за модела, но от 6-7 месеца ми създава проблем, който до момента не е решен. За какво става дума: Машината е на 25 000 км. Поддържана и глезена, без каквито и да е икономии. При динамично шофиране си "къса" гумите, но в момента в който решиш да я караш спокойно, започва да прекъсва и да се тресе цялата. Сякаш не й стига гориво или се "дави". Това става на около 3,300 до 4000 оборота, на трета, четвърта и пета предавка или на около 65-80 км/ч. В момента в който надхвърли 4000 оборота всичко изчезва. Същото става и като "слезна" на по - ниски обороти и скорост. Машината е проверена на мах. Свещи, въздушен филтър, синхронизация на цилиндрите, газ анализатор и т.н. но проблема остава. Машината е с ауспуси на Акрапович, точно предвидените за модела. Свалил съм заглушителите. Звука е перфектен, но.... Поставих ги обратно, проблема не се променя. Смених TPS-а с нов, нов датчик за въздуха, който се намира на кутията на въздушния филтър, пробвах с друг, нов компютър, проблема остава. И всичко започва след като двигателят загрее нормално. До тогава машината е безупречна. Лесно пали, стабилно и чисто работи и като загрее......
Напълно се отчаях, не знам какво да правя. От сервиза на Сузуки в София вдигат рамене и казват, че до сега такъв случай са нямали. Няма смисъл да продължавам, за да не отегча някого. Ако някой се е сблъсквал с подобно "чудо", моля да сподели горчивия си опит. Благодаря предварително на всички и Ви желая милиони километри без аварии. Ето и e-mail: doychevi@abv.bg, ако някой реши, че може да помогне. Аз пък ще намеря начин да му се отблагодаря. Поздрави!
Напълно се отчаях, не знам какво да правя. От сервиза на Сузуки в София вдигат рамене и казват, че до сега такъв случай са нямали. Няма смисъл да продължавам, за да не отегча някого. Ако някой се е сблъсквал с подобно "чудо", моля да сподели горчивия си опит. Благодаря предварително на всички и Ви желая милиони километри без аварии. Ето и e-mail: doychevi@abv.bg, ако някой реши, че може да помогне. Аз пък ще намеря начин да му се отблагодаря. Поздрави!
Коментар