Обява

Свий
Няма добавени обяви.

на колко Mото часa ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: на колко Mото часa ?

Първоначално публикуван от vzm Преглед на мнение
    И на мен 3 резервоара ми се вижда малко. Едни ми казват на 5-6 резервоара, други казват на 9-10. Затова с интерес следя темата, най-накрая да разбера истинската бройка. Имам и друг малко страничен въпрос - днес смених маслото на моята ямаха уз426 и ми напреви впечатление, че имаше малко стружки в маслото, също така и по масления филтър. Стружките бяха ситни и ги лови магнит. Нормално ли е това за тези мотори или по-скоро ще имам проблем в скоро време?
    Скоро ще имаш и стружки, които не ги лови магнит.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
      Като сменя маслото само масления филтър ли провери,защото има една цедка,от рамата се свързва с маркуч и отива във двигателя,нея като я отвориш ще ахнеш,от там идва най големият проблем защото много малко хора я проверяват,и като се запуши от стружки вала отива на почивка.Между другото на следващата смяна обърни пак внимание колко ще са стружките.
      Почистих и цедка, въпреки че момчето от което взех мотора ми каза да я чистя през смяна на масло, но аз си я чистя на всяка смяна.

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
        Скоро ще имаш и стружки, които не ги лови магнит.
        Защо смяташ така?

Коментар

Първоначално публикуван от vzm Преглед на мнение
          Километри, часове - еднакво трудно е да ги засечеш. Кажете на колко резервоара гориво или колко литра. Това според мен е единственото което може да се следи на чистия крос.
          Колега, един километраж ти е 25-30 лв (Sigma за велосипед но върши работа), часметъра ти е 25лв с доставка до БГ.
          Аз на моя мотор (КТМ 520 ЕХС) до сега му сменях маслото на 5-600км, като на всяка смяна се сменят и двата маслени филтъра, пере се и се омаслява въздушния филтър и се почистват цетките и магнита на пробките.
          Резултата след около 10 000км (толкова му направих за 2г.) е износени сегменти. Покритието по полите на буталото си беше непокътнато. Едни сегменти за 80лв и газ. Наскоро си взех и часметър и ще засека на колко моточаса се равняват 500-600км на нашето каране. Адекватната подръжка се отплаща богато. Според мен е крайно грешно, твърдението че щом един чист крос не се кара на писта, живота на маслото се увеличава неимоверно. Нека не забравяме, че това са доооста изцедени двигатели и в комбинация с високите температури на които той работи в горски условия, нещата не са розови. Според мен най-правилно е да се следи за колко време конкретния екземпляр си скапва маслото (от двигател до двигател си има разлика-дори и един и същи модели еднаква година ). На моя когато видя че маслото почва да си губи цвета (карам с Мотул който е кърваво червен) и бистротата го сменям, без значение от изминатите километри (но не и повече от гореспоменатите 5-600км).
          Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
            Лошото е че знанията идват с опита (в повечето случаи , горчив) , има изписано много , просто четете ! "Спестеното" от консумативи ,по-късно се дава многократно в повече за части ! На световното по мотокрос, маслото се сменя всеки манш , сами си правете изводи .
            Аз съм за ,Г-н Юрганджиев,по-добре да се пита от колкото да се Умува,Аз направих тази грешка с Умуването и сгреших.

Коментар

Колега ако изибираш мотор по това колко често се сменя маслото си вземи някой мотор дето му се сменя маслото на 5хил. км. та да не го мислиш толко.
              Относно смяната да по книга дават от 8-10 мото часа така или иначе повечето хора нямат моточасметри и масово се гледат резервуарите.Аз имах уз250ф 2006 и сменях маслото на 5 резервуара което съм установил от практиката че е достатъчно.
              0878424143
              0887424150

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X