Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотори VS. АТВ-та

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мотори VS. АТВ-та

Първоначално публикуван от вовчик Преглед на мнение
    Е ,съжалявам,че изкарвам темата от архива ама......ми е интересно(сравнително съм нов във форума)Няма ли такъв,който е зарязал мотора и се е отдал изцяло на АТВ,или обратното!
    Аз.Сега с АТВ.Карал съм и мотори(не че съм голям моторджия) АТВето вчера го карах (Кавазаки 650кб.работно) при 25,30см сняг върви та се къса приятно изживяване.Но за да съм абсолютно честен мисля си и за един "горски" мотор в скоро време.

Коментар

Първоначално публикуван от вовчик Преглед на мнение
      Е ,съжалявам,че изкарвам темата от архива ама......ми е интересно(сравнително съм нов във форума)Няма ли такъв,който е зарязал мотора и се е отдал изцяло на АТВ,или обратното!
      С мотор тръпката е една а с АТВ-то съвсем друга.Моето мнение е че мотора трудно се сменя за АТВ.Имам познат който вече не кара мотор по здравословни причини.В момента кара АТВ и ми казва мотора си е мотор.
      МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Основният недостатък на АТВ-тата е, че са по-опасни. Ироничното е, че голямата им популярност се дължи именно на това, че болшинството хора си мислят обратното. Запитайте кой да е начинаещ АТВ-ист защо е предпочел АТВ пред ендуро, и 90% от отговорите ще бъдат: "Аз на две колела се не качвам, друго си е да се чувствам стабилен на четири".
        Лошото е, че АТВ-то с форма на кубче и 300+ кг е наистина стабилно, и при инцидент се движи и без водача си, в повечето случаи... право към него.. Да не говорим, че при по-големи наклони АТВ-то лесно може да се обърне и да започне да се търкаля надолу, помитайки всичко по пътя си.
        Няма да забравя как веднъж се отървах на косъм - 4-5 мотора се опитвахме да изкачим един почти невъзможен наклон, и всички бяхме закъсали кой докъдето е стигнал, и се опитвахме да изправим моторите, и да ги обърнем надолу. В този момент едно АТВ реши и то да се пробва. Малко по-нагоре от мен поднесе настрани, и почна да се търкаля надолу към мен. Едва успях да се дръпна в последният момент - хвърлих мотора и скочих настрани, иначе щеше да мине през мен
        АТВ-то се претърколи още няколко пъти надолу, след което за щастие си падна някак на гумите, и продължи още няколко стотин метра, като накрая се заби в едно дере с храсти. Не ми се мисли тоя KFX 700 ако беше минал през мен, както вече беше набрал скорост.

Друг недостатък е проходимостта - моторите са много по-проходими в гората - тесни пътеки, каране между дърветата, дерета и странични наклони не са проблем за мотор, докато АТВ-то не може да мине (или ако мине, то ще му трябват 30мин мъки).

И не на последно място - поддръжката на АТВ е по-скъпа от на ендуро.

Единственият + на АТВ, и то ако е 4х4, е в голяма кал и сняг.
        Аз познавам няколко души, минали от АТВ на ендуро поради горните причини, но нито един да е направил обратното

Коментар

Да така е колега прав си за всичко.Аз имам пък приятели които никога не са се качвали на мотор и си предпочитат четири колела въпреки недостатъците.Качвал съм се един път на АТВ и не ми се качва повече.Просто не ми допада.Моторчето си е друго нещо
          Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

Aз пък си бръмча и с двете, напоследък много рядко с мотора. Кое е иначе по добро ли? Незнам, много различни машини, качвал съм се на места където с мотора не мога и обратно и то незвисищо от времето и сезона. Нашта група е смесена има си и мотористи и атевисти и постоянно предимството се променя в полза на едните или другите. Ситуации много няма какво да ги изброявам. Определено със АТВ-о ако си начинаещ е много по лесно отколкото с мотора, но в един момент става обратното, ма както и да е. Ако трябва да се реша да се разделя с едно от двете, сигурно ще е със мотора, дано не се налага.
            Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Определено в района на Плевен АТВ е по добре. когато няма планини и стръмнини а основно се кара на равнно в гора на моторите си им е скучно. Колкото до Балкана и двете носят необходимата доза адреналин на водача. На едни и се разлупва сърцето на 90 градуса наклон с атв а на други и на равното с мотор им е достатъчно. Има места където едни могат да минат с АТВ а други и с мотор немогат всичко е до водача.

Коментар

ако може и двете да ги имаш наи добре.

Коментар

Първоначално публикуван от intruderzzz Преглед на мнение
                  Определено в района на Плевен АТВ е по добре. когато няма планини и стръмнини а основно се кара на равнно в гора на моторите си им е скучно. Колкото до Балкана и двете носят необходимата доза адреналин на водача. На едни и се разлупва сърцето на 90 градуса наклон с атв а на други и на равното с мотор им е достатъчно. Има места където едни могат да минат с АТВ а други и с мотор немогат всичко е до водача.
                  Не съм съгласен.Карам ги и двете но нама място където мине АТВ да не може мотор.А където минава мотор АТВ-то да забрави че ще мине.

Коментар

Първоначално публикуван от Pacharoza Преглед на мнение
                    Не съм съгласен.Карам ги и двете но нама място където мине АТВ да не може мотор.

Ето ти един Американски селяндур, ама при тоя има поне дъно и е само вода без тиняк, не ми се рови да търся и по брутални, а спортните АТВ-та им биеш първа или втора и ги пускаш сами примерно във спокойни води и потъва само до горния край на гумите или малко над тях и си плацикаш около него и те така до брега, пробвано е.
                    Последно редактирано от Tpunep; 17-02-10, 18:38.

Коментар

Много е нечестно темата да бъде в мотори(enduro) , но както казва Алеко Константинов: "Различни хора, различни идеали"
                      Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение

Ето ти един Американски селяндур, ама при тоя има поне дъно и е само вода без тиняк, не ми се рови да търся и по брутални, а спортните АТВ-та им биеш първа или втора и ги пускаш сами примерно във спокойни води и потъва само до горния край на гумите или малко над тях и си плацикаш около него и те така до брега, пробвано е.
                        Е ми в балкана не виждаме зор със водата. Като видим ще си купем лодки.. а тогава да те видим.

Коментар

Е ми в балкана не виждаме зор със водата. Като видим ще си купем лодки.. а тогава да те видим.
                          Лъзгав си, човек не мойте та хвана в грешка ми то сега в Балкана бая снег, да ти кажа от месец два мАтор не съм срещнал сигурно одат там къде не мое да стигне АТВ. След месец два и светофари да ни турат пак трафика е сериозен изведнъж много мАтор много нещо става. Да ти кажа под секрет, май и аз тогава мотора ще го изкарам, не за друго ама да съм коректен с АТВ-истите да не ги тормозим на тоя сняг.

п.п. Ма не казвай на никого къде ти ги споделям тея съкровенни тайни.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                            Да ти кажа под секрет, май и аз тогава мотора ще го изкарам, не за друго ама да съм коректен с АТВ-истите да не ги тормозим на тоя сняг.
                            Изваждай го и не чакай,защото с този пенсионерски транспорт наречен АТВ хептен се отпускаш и ще заприличаш на Тодор.

Коментар

Не съм съгласен.Карам ги и двете но нама място където мине АТВ да не може мотор.А където минава мотор АТВ-то да забрави че ще мине.
                              Аз говорех за водача, има карачи дето АТВ ходят навсякъде а други дето не му разбират и с мотор не могат да идат.

Коментар

Първоначално публикуван от intruderzzz Преглед на мнение
                                Аз говорех за водача, има карачи дето АТВ ходят навсякъде а други дето не му разбират и с мотор не могат да идат.
                                А тагава тези карачи ги прати от х.Ехо до х.Козя стена.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X