Прочетох повечето неща във форума и за 2 те машинки, но на технически показатели повечето мотори са добри въпроса ми е ако някой е карал и 2 та мотора и е могъл да ги съпостави да даде мнение ще съм много благодарен.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Honda XR 400 или Suzuki DR-Z 400 E
Свий
X
-
До: Honda XR400 2002 или Suzuki DR - Z400 E 2002
Ха такае това е въпроса
Аз този въпрос си го задавам вече три години
И честно да ти кажа еднозначен отговор още не мога да дам!
Да започна от там че аз в момета карам ХР 400-Много добра машина,мн.задрава,лесна за подръжка, ефтина от към консумативи.
Но пък си е малко морално остаряла -въздухарка,центъра на тежеста е по ниско и по напред и най-вече забрави за стартер.
А принципно се бях насочил и си търсех ДР-зама когато останах без мАтор и ме обзеха лудите на пазара нямаше читав ДР .
Да ти кажа и до ден днешен още се чудя дали да не сменя ХР с ДР и немога да се начудя
Хаиде да видим сега тук УМНИТЕ глави какви мнения ще изкажат.
Защото според мен това се двете мАшини от по старото поколение(не говоря за новия ДР)които са най-подходящи за купонче в горЪтаВ ГОРАТА Е ИГРАТА
-
До: Honda XR400 2002 или Suzuki DR - Z400 E 2002
..и двата са много добри
единия е малко по идиото и ударо-устойчив
-но и другия може да се направи такъв с 1-2 протектора а има и стартер и изглежда доста по модерноима и по доброто /според мен/ окачване
..не знам наистина много труден въпрос-като цяло щом са 2 ра ръка гледай състоянието и цената
Коментар
-
До: Honda XR 400 или Suzuki DR-Z 400 E
Май няма еднозначен отговор на тази дилема. Пробвай ако можеш и двата и който ти лепне на теб - това е. Иначе Сузукито е малко по-ниско, а Хондата е здрава, лесна за поддржка и с нея може да отидеш там, където отиват и по-морално неостарелите мотори - разбира се малко по-бавно, но пък и цял ден да яздиш няма да се умориш, както на един WR или ЕХС примерно
Коментар
-
С манивелата ще ти е кофти точно първата седмица. После ще си свикнеш. Е вярно е, че с стартер си е по друго.
Това наистина е много труден въпрос но на мен ДР-З то по ме кефи на външен вид.
С водно е което и аз незнам плюс ли е минус лие?
Хр-а има славата на много идиото устойчива машина.
В общи линии си взимай тоя дето по те кефи като стил и удобство.KAWASAKI Let the good times roll
Коментар
-
Първоначално публикуван от Angel79 Преглед на мнениевъпроса ми е ако някой е карал и 2 та мотора и е могъл да ги съпостави да даде мнение ще съм много благодарен.
E тука е разковничето - някой да е джалатил и двата и да каже тоя това, оня онова...
Аз карам ХР 400, ама ДРЗ само съм виждал няколко пъти на живо.
За ХРа мога да говоря до утре, мога да го хваля до безкрай(Данко по не се кефи на ХРа, аз повече го защитавам тоя мотор, що незнам) но това няма да е градивно за темата, това е мотор който се е доказал с качествата си и това е достатъчно.
Привързан съм към ХРа и буквално ви казвам, не бих го сменил с ДРЗ, единственото което може да ме разколебае е окачването.
Искам да пробвам ДРЗ само заради окачването и да преценя как е.
Водното охлаждане няма как да ми наклони везните. Въздухара си е супер за моето ползване и изисквания. В жегите като се набием в гората всички водно охладени двг(и ендураците, не само кросовите) почват да изригват като гейзера в Сапарева баня. Перки, акумулатори, антифризи - всичко излиза от строя. Започват се едни коментари за разширители, за перки, за течности с висока точка на кипене и пр. Аз и Данко с въздухарите започваме да се чувстваме като отритнати от съдбата... Та както и да е... това беше леко в страни от темата
Без съмнение и ДРЗто е здрава машина. Истината е, че за любител, който иска да си начеше крастата и двата са идеални, който и да избере все ще остане доволен.
По-важното наистина е състоянието. Наблегнете на него при избора.
Ако и двата са перфектни, аз бих избрал Хондата, а вие?
Коментар
-
Първоначално публикуван от strandjero Преглед на мнениеХондата .... цял ден да яздиш няма да се умориш, както на един WR или ЕХС примерно
Те тука май си в грешка
За умората основен коректив е не мотора, а това с каква газ преминаваш трасето - а вервай ми тоя ХР си върви, хич не го подценявайте, а като го одървиш малко да не джаска на скоците, хептем ще ти съсипе крайниците и бялото дробче.
На второ място е именно окачването.
Коментар
-
Аз съм сравнително "нов в занаята", но пък имам ДРЗ 400 С от няколко месеца и съм доволен до момента, но ти си се ориентирал по-точно, защото ДРЗ 400 Е има следните преимущества:
- по-лек е от С модификацията с 12-13 кг.
- модела произвеждан до 2002 г. със сигурност има кик стартер, което оценявам много, защото на моя като му падне акумулатора и няма палене без бутане;
До сега единствено ми е правил проблем, че след първото ми по-сериозно каране в гората с Дефилето и навъртяни доста км вкл. и по асфалт ми се случи следното: свърши ми основният резервоар и не искаше да запали като превключих на резерва, прибрах го с бус и другата седмица му подадох ток на акумулатора (за който имам сериозни подозрения, че е отишъл от 2002 г. насам) и запали без проблем, но има странен шум откъм двигателя.
Днес след работа ще го водя на "доктор", за да видя от какво е, но е доста вероятно да е от обтегача на ангренажната верига, защото моделите до 2002 г. ги правят с дефектни(частта е около 76 лв.), така че ако ти изпадне Е модификация след 2003г. насам не се колебай(само виж дали има и кик стартер).
Мисля, че и този сайт би бил от полза, ако се спреш на Сузукито:
http://www.paochow.com/DRZguide/DRZkno.phpАко няма къде да отидеш, ела на себе си!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнениеПривързан съм към ХРа и буквално ви казвам, не бих го сменил с ДРЗ, единственото което може да ме разколебае е окачването.
Искам да пробвам ДРЗ само заради окачването и да преценя как е.
Водното охлаждане няма как да ми наклони везните.Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чичка Преглед на мнениеЖоро, като оправя тези дни ДРЗА и сменя консумативите нямам нищо против да ти дам да го пробваш, стига да ми покажеш някоя и друга пътека около Пасарел и ме светнеш къде аджеба е тая ми ти пътека дето тръгва от Железница и стига до Самоков по Плана
п.п. Пътеки много около Пасарел, повечето само аз си ги карам, а и ги пазя в тайна, че ще ми ги изровите, ама на теб ще ги покажа
(само че без ДжПСи)
Като идваш към нас звънкай - 088 47 47 112, ще се радвам да покараме
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
Пътеки много около Пасарел, повечето само аз си ги карам, а и ги пазя в тайна, че ще ми ги изровите.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнениеп.п. Пътеки много около Пасарел, повечето само аз си ги карам, а и ги пазя в тайна, че ще ми ги изровите) Може и да получиш анонимно обаждане, че и без това нещо няма с кой да карам.
А аз и без това не мога да помня от къде съм минал никога такаче тайната ти ще остане неразкрита.KAWASAKI Let the good times roll
Коментар
-
Покарах малко сузукито на Чичка от форума, много добри впечатленияЛек при накланяне, много мек двигател, там дето ктм-а ми боксуваше нервно, тоя си тръгваше като трактор
Струва ми се, че и окачването му е по-добро, абе общо-взето, по-съвременен и добър мотор е
Мое мнение, не ангажирам никого с него
Опс, забравих и стартера
Ей, сравнявам го с хр-а, да не си помислите че с ктм-аПоследно редактирано от kiki.t; 08-10-08, 13:15.0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
Суперскан България www.decbg.com
Машинно почистване на DPF/FAP филтър
Коментар
-
XR-а е по-дуракоустойчив като двигател, не че ДРЗ не е.
иначе сузуките е далеч по съвременен мотор като концепция, дизаин, двигател и окачване.Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар