Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде може да се намери ремарке/платформа за мотор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Къде може да се намери ремарке/платформа за мотор?

Много съм доволен от човека дето ми направи ремаркето- той си го беше направил за него си де...

Веско се казва. 0878613353 Колега ни е. Някои от форума го знаят...Едно Кавазаки 4т крос има. От Костенец е, но живее и бачка в София.

Много го бива и е много точен. Бяхме се разбрали да ми сложи и теглич на колата и ми пратиха по куриер някакъв дето въобще не беше за мойта кола, пък и даже ударен и сплескан беше. Той го разряза на части, изправи го, завари го на ново и ми го монтира на ново за 2 часа. стана по-добре от оригиналния и въобще всичко ми направи както си трябва без да се пазариме.

Мойто е за един или два мотора, тежи 180 кила без тях. има си всичко-ламела за качване, токове и светлини, трето колело дето се навива, осигуровка да си го заключвам, кутия за инструменти с катинарче, моста е от пежо 205 с лети джанти. Релсите за моторите се махат лесно и става за превоз на други работи. Няма нужда от категория за него. Даже по-натам ще ми го направи да мога да си возя и шосейката с него.

Днес отивам в КАТ за регистрация. Вчера мина технотеста.
    Излезе ми 850 лв. и 150 за технотеста = 1000лв., но той ме предупреди, че го е правил преди поскъпването на материалите.

Последно редактирано от iassen; 03-02-09, 22:59.

Коментар

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение

Ако го дърпаш с джипка няма да имаш проблем.Но с лека кола по голямата тежест пада на теглича.С по висока скорост си е направо опасно.С два мотора трябва да е на баланс.
      ........................
      Иван Маринов
      CRF 250 X
      Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Първоначално публикуван от pimax Преглед на мнение
        Ако го дърпаш с джипка няма да имаш проблем.Но с лека кола по голямата тежест пада на теглича.С по висока скорост си е направо опасно.С два мотора трябва да е на баланс.
        Опс,грешка! Центъра на тежеста трябва да е по-към теглича ,за да е по-стабилна цялата система. Всеки теглич си има максимални килограми с които може да се натоварва. Препоръчително е ремаркето да тежи на теглича малко под тези килограми.

ДОста по-опасно ще е ако моторите са на баланс върху ремаркето. При всички случаи трябва предната част на ремаркето да тежи повече.

Коментар

Когато отиде човек в Технотест и каже, че ще си прави ремарке му дават 3-4 листа с изисквания.
          Едно от тях е добавено ръкописно най-отдолу и гласи, че когато ремаркето е без товар, натиска върху ябълката трябва да е равен на 5% от масата на ремаркето. Моето тежи 180 и трябва да натиска ябълката на теглича с 9 кила. Когато е натоварено със съобразения за него товар трябва да натиска теглича с не повече от 9 %, но дали от цялата маса не съм сигурен, защото днес дадох изискванията на един мераклия.

Коментар

А защо е по опасно ако е на баланс? 9% на 400 кг. си е бая натиск.Почти колкото полезния товар на багажника на колата.
            Използвал съм фабрични ремаркета и отпред натиска е почти символичен.Поне така ми се струва.Ама те не са били толкова тежки. Последно съм карал ремарке на Технотест преди 15 г.и вече не помня изискванията.
            На моята кола по никакъв начин не се усеща че тегля нещо.
            ........................
            Иван Маринов
            CRF 250 X
            Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Първо имайте предвид, че тези инструкции касаят ремаркета до 750кг общо тегло
              9% на 400 не е бая, а е нищо
              На моя теглич на 190ката пише максимален натиск 160кг.
              Това ще рече, че тези 9% са идеални като натиск. Работата на тези 9% е просто да придържат теглича на ремаркето в един лек и постоянен натиск към ябълката, ако го няма този натиск връзката става нестабилна и рискова, особено при неравности по пътя
              Точно затова е много важно разположението на товара при такива ремаркета Никога не трябва да дърпа обратно - ябълката нагоре, а и никога не трябва да притиска силно надолу задницата на колата, тогава композицията става нестабилна

Коментар

В Мибилето има много интересни оферти за колесари.
                Прикачени файлове

Коментар

Това последното е на моя човек Веско, за който писах по-нагоре , -вижда се мотора му 666. Той вече има регистрация тук, ама май още не е съвсем в час с форума : )) ludko май каза, че се е регнал.

Коментар

Днес минах през ТЕХНОТЕСТ и взех списъка с изискванията за ремаркета. Чете се бързо, има няколко "ограничения", но всичко ми се струва логично. Качеството е лошо, но явно са го преснимали 100 пъти преди да попадне у мен...
                    Прикачени файлове
                    Suzuki GSXR
                    VW Touareg
                    Mitsubishi Pajero II

Коментар

Благодарности на VeselinV за документите на технотест.
                      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Tornado Преглед на мнение
                        Ето едно елементарно колесарче което и регистрация няма дори.Собственика ще каже дали има проблеми е КАТ.
                        Кара ли го все още този колесар и как е положението с органите?
                        Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                        Mercedes w212 E350 4matic
                        Ducati Monster 600
                        O888795575

Коментар

Ето една обява от мобилен за ремарке,но малко висока ми се вижда цената. http://www.mobile.bg/51238078534823308
                          Последно редактирано от viki terzieva; 01-02-10, 13:11.
                          Христо Нешев:) Скайп - itskata_926050

Коментар

Първоначално публикуван от itskata_92 Преглед на мнение
                            Ето една обява от мобилен за ремърке,но малко висока ми се вижда цената. http://www.mobile.bg/51238078534823308
                            Да ти кажа, много пъти мотора ми е бил на това ремарке и доста добро. Все пак е за 4 мотора
                            Иво Георгиев
                            Gworkshop

Коментар

Значи ,ако реша сам да си направя ремарке за мотор, какав е пътя да го регистрирам. Каде се минават тези тестове.
                              Благодаря ви
                              Land Rover Freelander 1,8i

Коментар

Прочети по-нагоре. Има различни мнения как да си го правиш или преправяш - дали да се регистрира като туристическо или като платформа и т.н. Няколко поса по-горе Ники Димов е сканирал изискванията - погледни ги и си направи сметка. Иначе Технотест се намира в София, на стария път от Дружба за летището, от кръговото надясно. Има табели.
                                Там всъщност, доколкото знам не правят тестове, а само проверяват дали ремаркето отговаря на изискванията, което е по-скоро "дали отговаря на размерите и пропорциите", както са дадени в този документ. След като вземеш "сертификат" от там отиваш директно в КАТ.
                                Suzuki GSXR
                                VW Touareg
                                Mitsubishi Pajero II

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X