Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мото-крик.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мото-крик.

По идея на Коцето (the slow heart), който пък видял някъде нещо подобно, направих приспособлението показано по-долу. За целта използвах талреп, към който заварих две различни пети.

Ето как се ползва крика, за повдигане на задно колело

за предно пък се обръща обратно..

Коцето се е попрестарал малко с тези парцалки... пробите направихме без тях и не надраскахме нито вилката отзад, нито "кола" отпред.

При интерес и нужда, мога да публикувам и чертежи...
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

До: Мото-крик.

Благодарности на инжинерната мисъл,
    идеята за обръщането може да се патентова

Аз търсих евентуален вариант при авария на пътя и случайно видях в каталога на Луис подобното 'оригинално' за около 30 евра. Жоро направи това експериментално с талрепа, които е имал под ръка, а говорихме че може да е от тръбичка съе заварени гайки (едната с лява резба) в краищата за да е по-леко.
    Изпробвах го достатъчно вече, много е удобно за чистене на верига и всякакви дребни ремонти отпред - отзад, аз така смених гумите например. Като авариен вариант за пътя също е екстра - май е под кило,
    а като се развият винтовете се събира в доста малка чантичка за инструменти.
    Последно редактирано от giorgio; 14-09-09, 14:45.
    Настане вечер — месец изгрее,
    звезди обсипят сводът небесен;
    гора зашуми, вятър повее, —
    Балканът пее хайдушка песен!

Коментар

"Обичам хубавите работи.." - беше казал един титан на мисълта...

е, те това е хубава работа!!!

няма как да не ти хареса.

Коментар

Завиждам, че не е мое изобретение.
        Отлично!
        Не е факт че тръбата ще е по-добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Завиждам, че не е мое изобретение...
          Щото не караш моторетки, затова не си се сетил...

Ето и чертежчета, да не се мъчите, да нагаждате.

Правоъгълна пета:

Кръгла пета:

Коментар

А ако може и нещо такова сгъваемо да измислиш и за АТВ.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Супер идея - полезна и лесна за изработка. Ако няма къде да се огъне правоъгълната пета може да се изработи от парче квадратна тръба 50х50 със срязване.
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

СУПЕР благодаря за идеята и за чертежите. Имам централна стойка но въпреки това ще си направя
                LZ1RED

Коментар

Искам да си направя някакво приспособление за повдигане на предницата и задницата, което може да се носи в куфара на мотора (става дума за Африка Туин). Чудя се дали тази джаджа би била надеждна за повдигане на 250 килограмов мотор? Някой пробвал ли е да вдигне такова магаре на такова крикче?
                  Yamaha XT​M600E '98
                  Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Първоначално публикуван от c_chanev Преглед на мнение
                    Чудя се дали тази джаджа би била надеждна за повдигане на 250 килограмов мотор? Някой пробвал ли е да вдигне такова магаре на такова крикче?
                    Като гледам мотора на горните снимки, е може би по-тежък от африките...
                    Ако използваш стомана няма да имаш проблем.
                    Африката все пак не е толкова тежка. Предполагам няма да я вдигаш с 2 такива стойки изцяло във въздуха.
                    LZ1RED

Коментар

Като идея е добро, но ако мога да си позволя да си изкажа мнението.
                      В гаража е по-добре да се ползва някоя друга стойка, която не разчита на кекавия пачи крак, а сама вдига половината мотор - има различни видове.
                      За из път едва ли е особено удобно да се носи в багажа и парче желязо. При проблем винаги може да се импровизира с пръчка(ако е с чатал, направо е конкуренция), камък, тухла, пейка...дори куфара може да свърши работа понякога.
                      Иначе браво за идеята.

Коментар

Ами като се замисля Ямахата на снимките май я дават 210 кг празна....точно колкото африката. Да речем че аз имам 20-30 кг боклуци по мотора и в куфара, но те не са от значение. За гаража нямам проблем - там я повдигам направо във въздуха с един преправен крик, но ми трябва нещо компактно за аварийни ситуации на пътя (с вътрешни гуми съм и сек*а е голям ако стане някоя беля). Ще хвана шлайфа и електрожена тия дни и ще се пробвам да направя една такава повдигачка, пък каквото излезе
                        Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Първоначално публикуван от c_chanev Преглед на мнение
                          ... Ще хвана шлайфа и електрожена тия дни и ще се пробвам да направя една такава повдигачка, пък каквото излезе
                          Aко имаш някакви затруднения по изработката, обади се да помагам.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                            Aко имаш някакви затруднения по изработката, обади се да помагам.
                            Ами нямам, имам цяла работилница Ще видим, може да се пробвам да направя нешо такова, само че двойно - да повдига и двата кола едновременно за по-голяма стабилност. Ти си Бургазлия а не сме карали заедно досега, грехота. Трябва да затвърдим Бургаската група на феновете на тежките магаренца
                            Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Абе 1 въпросче. Аз водях че и в Louis продават такава стойка но е само за задницата. Като вдигнеш предната гума ти я вдигаш на единия кол. Амортисора се сгъва (само този който вдигаш), тогава освен да въртиш предната гума какво друго можеш да направиш? Дали е възможно да се смени предна гума по този начин, защото не знам дали ще можеш да вкараш оста ако само единия кол е напънат? Не е ли по добре второто вдигане да се прави под картер малко по напред от пачия крак? То май си зависи и от мотора. Аде дано не ми е тъп въпроса щото само съм мислил а не съм пробвал.
                              "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X