Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся си флоберка

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся си флоберка

Здравейте
    дълго си мислех да си копувам 2ра въздушна пушка но попрочетох тук там как седят нещата с флоберките и реших да си купя някоя ефтина китайка като за 1-ви опит само че нямам никаква представа от къде мога да се сдобия с такова пушкало. Бях чел някъде че по стрелбищата се продавали и по разни магазини ако някой има някаква представа къде точно се намират тия места в София ще съм много благодарен!

скайпа ми е: DrioniD
    маила: vasilrs@abv.bg
    ако може да ми пуснете информацията на скайп или маил ако не ще поглеждам какво се пише тук
    благодаря отново

До: Търся си флоберка

Имаш ли разрешително за подборен лов?
    Land Rover Discovery:
    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
      Имаш ли разрешително за подборен лов?
      Може да е член на някой спортен клуб.....
      За какво са ни закони,като не ги спазваме?!

Коментар

Първоначално публикуван от Jim Beam Преглед на мнение
        Може да е член на някой спортен клуб.....
        Дали? Ама едва ли...

Коментар

Първоначално публикуван от drionid Преглед на мнение
          Здравейте
          дълго си мислех да си копувам 2ра въздушна пушка но попрочетох тук там как седят нещата с флоберките и реших да си купя някоя ефтина китайка като за 1-ви опит само че нямам никаква представа от къде мога да се сдобия с такова пушкало. Бях чел някъде че по стрелбищата се продавали и по разни магазини ако някой има някаква представа къде точно се намират тия места в София ще съм много благодарен!

скайпа ми е: DrioniD
          маила: vasilrs@abv.bg
          ако може да ми пуснете информацията на скайп или маил ако не ще поглеждам какво се пише тук
          благодаря отново
          На ясно ли си за какво питаш ?
          Всеки оръжеен магазин продават малокалибрени пушки - прието е тях да наричаме Флоберка .
          Спортните клубове също продават , ако имат налични и излишни .
          Необходимо условие за закупуването на м/к пушка е РАЗРЕШИТЕЛНО за такова оръжие.
          Като си посочил адрес за лична кореспонденция - нещата на всички в този Форум са ясни.
          Ако искаш да си слагаш главата в торбата - това си е твой избор.
          Съвет от мен ( това само ако съм прав в разсъжденията до тук ):
          Купи си силна въздушна пушка ( 200 атмосфери налягане ). С нея стреляш като с Флоберка . И почти същия резултат.
          Ако сгрешиш да се сдобиваш тихо-мълком с Флоберка или да преработваш въздушна - това си е голяма беля. Постоянен стрес и голямо наказание като ( не ако ) те усетят.
          А какъв кеф ще си правиш със стрелба , ако постоянно ще те е страх да не се спече положението.
          Има една вероятност - да съм сгрешил ?
          Ако е така - извинявай - чети само синьото !

София - стрелбището на ВИПа . Втория етаж . Но са скъпички , нямат Китайки.
          София - бул."Гео милев "165 ( може вече да е с друго име - не знам )- Полицейско управление е в момента , но там тренират националите по стрелба и по-рано продаваха. В най-лошия случай - търси "Оръжейника " на стрелбището . Той ще те насочи къде .
          Стрелбището на ЦСКА на Панчарево . И там по-рано продаваха.Попитай за актуална информация.

Последно редактирано от bgbul; 31-05-09, 14:38.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
            Купи си силна въздушна пушка ( 200 атмосфери налягане ). С нея стреляш като с Флоберка . И почти същия резултат.
            -За пръв път чета такова нещо,въздушна като флоберка.За сведение налягането на флоберката е окло 1600-1800атм.На кутията на боеприпасите пише от 1,6 до 2мили.
            За Марковите въздушни примерно:WALTHER 1250 кал.4.5 mm енергия 28 Joules пълнител 8 чашки начална скорост 380m/s
            дължинана цевта 600 mm обща дължина 1040 mm тегло 3610 g
            налягане цилиндъра до 300 bar ,максимално разтояние до 100м
            Как ще сравняваш възфушна с флоберка???Знаеш ли какви поражения прави флоберката спрямо въздушната??
            За колегата ако се интересува ,цената на тази въздушна пушка е около 1000лв
            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
              -За пръв път чета такова нещо,въздушна като флоберка.За сведение налягането на флоберката е окло 1600-1800атм.На кутията на боеприпасите пише от 1,6 до 2мили.
              За Марковите въздушни примерно:WALTHER 1250 кал.4.5 mm енергия 28 Joules пълнител 8 чашки начална скорост 380m/s
              Как ще сравняваш възфушна с флоберка???Знаеш ли какви поражения прави флоберката спрямо въздушната??
              Ловната пушка мята бренеке (или друг ловен куршум) тежащ 28-39гр. "само" на 800-1000м.Налягането в цевите и е само 750-950 бара. Това дали я прави по-слаба от флоберката?! Ще ти дам и друг жокер - куршум от флоберка със скорост над 350м/с се води бърз, а най-бързите са около 440м/сек. Обаче тежат само 2,05 грама. А сега си сметни по формулката за енергия, колко джаула са това. Сметни и енергията в джаули на снаряд летящ със скорост 280м/с при маса 12 грама. Защото това са характеристиките на последните модели РСР въздушни пушки в калибър .45. Има ги и в в калибър .50. На 70-80м. флоберката е играчка пред тях, а се продават срещу лична карта!

п.с. Да не каже някой, че съм голословен: http://shop.oragie.com/product_info.php?products_id=872

Коментар

Стрелях с такава Big Bore .45 кал. - . После дълго мислих за джаули, закони... възможна употреба , и така... салатка, ракийка и съм заспал замечтан .
                А сериозно - останах силно впечатлен от възможностите на това оръжие! Струва си да се види... Вобще не е за подценяване, дори и като ловно.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                  Ловната пушка мята бренеке (или друг ловен куршум) тежащ 28-39гр. "само" на 800-1000м.Налягането в цевите и е само 750-950 бара. Това дали я прави по-слаба от флоберката?! Ще ти дам и друг жокер - куршум от флоберка със скорост над 350м/с се води бърз, а най-бързите са около 440м/сек. Обаче тежат само 2,05 грама. А сега си сметни по формулката за енергия, колко джаула са това. Сметни и енергията в джаули на снаряд летящ със скорост 280м/с при маса 12 грама. Защото това са характеристиките на последните модели РСР въздушни пушки в калибър .45. Има ги и в в калибър .50. На 70-80м. флоберката е играчка пред тях, а се продават срещу лична карта!

п.с. Да не каже някой, че съм голословен: http://shop.oragie.com/product_info.php?products_id=872
                  Ловната когато ти закара бренеке на повече 600м,можеш да ми се обадиш да почерпя,да не говорим за 1000м-пълен абсурд все пак е гладкоцевно оръжие.Това не я прави по слаба от флоберката защото е съвсем друг калибър!!Другoтo коeто си написал е,че
                  друг жокер - куршум от флоберка със скорост над 350м/с се води бърз, а най-бързите са около 440м/сек.
                  малко сведение ,макаровия е 315м/с ТТ-470/550м/с,флоберката е далеч по силна от макаровия мисля,че беше около 500м/с.Бъркаш и нещо друго ,сравнявай ги по един калибър.Въздушна 5.5 и флоберка 5.5.И другото флоберката се продава срещу специално разрешително за подборен лов,а въздушните с лична карта(ако е от магазин) на сергиите се предлагат свободно.
                  Последно редактирано от Marin Stoyanov; 31-05-09, 16:38.
                  OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Бъркаш енергията със скорост! Куршума на Макаров е значително по-тежък от флоберовия, а скоростта на последния е 1600f/sec за най-бързите - Stinger, Quick Shock на CCI, което идва теоритически около 490м/с , но на практика тази скорост не могат да я докарат - притежавах до скоро флоберка(законна) и съм правил замервания с хронограф на доста видове патрони. Колкото до калибрите - аз сравнявам флоберка с въздушна каквото е и заданието. Ти също даде пример с въздушна в калибър .177, а не .22. Бренекето на колко лети не съм го мерил, сигурен съм, че и ти не си. Данните за дължината на полета му взимам от странична литература и не виждам причина да се съмнявам в изложените данни, да не говорим, че не ми е и нужно - стрелям до 70-80м. - за по-далеч си имам нарезно.

п.с. Свободна прдажбжа и безопасност са две много различни неща! Свободно се продават и арбалети и лъкове спокойно убиващи доста едри животни. Аз просто сравнявам пригодността на 2 оръжия за лов. При положение, че над 50-60м. и флоберката е пълна пръдня с извинение, бих предпочел големокалибрена въздушна - по-голяма енергия и по-голям ТКО (нокдаун ефект или коефициент на Тейлър - пряко свързан с напречната площ на куршума).
                    Последно редактирано от Любо Димитров(lama69); 31-05-09, 16:56.

Коментар

Ами това .
                      Увеличи

Увеличи
                      Въздушна пушка EVANIX HUNTING MASTER AR-6 THUMBHOLE

Действие на спусъка: двойно действие и единнично действие
                      Капацитет на барабана: 6 заряда Препоръчително за лов
                      Зареждане : Презареждане СО2 - 200 БАРА
                      Действие: Револверен принцин
                      Сила на спусъка: 3.00 lbs
                      Предпазител: Ръчен
                      Сила: 80 joules

Коментар

Абе за мощ и поразяващ ефект колкото и да говорим се си е тая.За "мощта" на флоберката много сме слушали.От личен опит знам,че подцинкована кофа за вода с български фишеци неможе да я пробие от двете страни.С Федерала я дупчи,ама за какви цени говорим вече.А и на ловната пушка пробивността не е голяма.Смисъл стреляне по улук като си под него с 6/0 Братан - силно го деформира,но не го пробива.Също и с пътни табели.И двата калибара си имат предимства и недостатаци.Примерно бренекето ако успее да оцели нещо на 200 метра ще има повече вреди и щети отколкото флоберка от 10 метра.В случая кинетичната енергия е в огромни разлики.Флоберкаа незнам каква далекобойност има,но над 60,70 метра губи повечето от енергията си,а и зависи от оръжието.А за информацията на някои колеги,има бренекета,които имат прав изстрел до 180 метра.Такива се предлагат в страни като Гърция например,където е забранен лова с нарезно оръжие.
                        Ако е машина, нека бъде немска!
                        XJR 1200
                        ETZ 150
                        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                          Абе за мощ и поразяващ ефект колкото и да говорим се си е тая.За "мощта" на флоберката много сме слушали.От личен опит знам,че подцинкована кофа за вода с български фишеци неможе да я пробие от двете страни.С Федерала я дупчи,ама за какви цени говорим вече.А и на ловната пушка пробивността не е голяма.Смисъл стреляне по улук като си под него с 6/0 Братан - силно го деформира,но не го пробива.Също и с пътни табели.И двата калибара си имат предимства и недостатаци.Примерно бренекето ако успее да оцели нещо на 200 метра ще има повече вреди и щети отколкото флоберка от 10 метра.В случая кинетичната енергия е в огромни разлики.Флоберкаа незнам каква далекобойност има,но над 60,70 метра губи повечето от енергията си,а и зависи от оръжието.А за информацията на някои колеги,има бренекета,които имат прав изстрел до 180 метра.Такива се предлагат в страни като Гърция например,където е забранен лова с нарезно оръжие.
                          Всяко оръжие и боеприпас има своето предназначение, възможности и специфика. Дупченето на тенекии не е сред приоритетите на ловните оръжия, нито на спортните такива. А улука го дупчи и турска въздухарка, били са ви дефектни патроните "Братан". Бренекето НЕ Е предназначено за стрелба на 200м. Изключение правят някои подкалибрени, които са добри до 120-130м. - дистанция предостатъчна за оръжие без сериозни мерни прибори, като гладкоцевната пушка. А флоберката е чудесно оръжие за спорт, забавление и лов на птици и дребни бозайници, такава я прави не нещо друго, а нейната страхотна точност и групираност на стрелбата.

Коментар

Колега - познавам всички Заралии стрелци от моя набор ( 1965). Бил съм на лагер-сборове в Старата Загора. Стреляли сме по гугутките( с въздушки) от хотел България и Железник още когато Флоберките ги мислеха за .... безопасно оръжие заради калибъра.Разнасяхме си ги само в кожен калъф. Стреляхме си на воля извън градовете и .... ако някой ни питаше какво правим ( милиционер ) - само като кажеш , че тренираш - с усмивка си тръгваше.
                            Едва когато станаха някои показни разстрела - всички писнаха колко са опасни тези Флоберки . И стана...... опасно да ги притежаваш.
                            Нещо такова ще стане и с тези "слабите " и " смешните " въздушни пушки. Много са безопасни , ама не го знаят хората още.
                            Времето ще покаже . За сега само цената възпира хората да ги ползват масово . Но .... скоро ще заменят Флоберките за Ловно и Гражданско приложение.
                            Е - може и да съм в грешка . Голяма работа . Нали си почесахме езиците ?
                            Ако нещо по темата можеш да кажеш - кажи !
                            Иначе - спора кое какво е - няма смисъл. В този Форум са разбирачи колегите.
                            Поздрави !

Колегата с темата - кажи нещо .... ! Що се умълча ...? Виж ние какъв спор си заформихме за твоя сметка !

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                              Всяко оръжие и боеприпас има своето предназначение, възможности и специфика. Дупченето на тенекии не е сред приоритетите на ловните оръжия, нито на спортните такива. А улука го дупчи и турска въздухарка, били са ви дефектни патроните "Братан". Бренекето НЕ Е предназначено за стрелба на 200м. Изключение правят някои подкалибрени, които са добри до 120-130м. - дистанция предостатъчна за оръжие без сериозни мерни прибори, като гладкоцевната пушка. А флоберката е чудесно оръжие за спорт, забавление и лов на птици и дребни бозайници, такава я прави не нещо друго, а нейната страхотна точност и групираност на стрелбата.

Колега напълно съм съгласен с теб,но само не и с това за дефектните патрони "Братан" .Трябваше да се уточня малко - улуците са 40 годишни от едно времешните дебелите,не тези сегашните от капачки за буркани кадето са
                              Ако е машина, нека бъде немска!
                              XJR 1200
                              ETZ 150
                              Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X