Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам проблем с поставени бариери на входа към двора от мои съкооператори.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имам проблем с поставени бариери на входа към двора от мои съкооператори.

прасни и две заварки през ноща на тая бариера, да не могат да излизат от двора..... като я оправят - пак!

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
      Аз мисля, че има вероятност да са прави да сложат бариера.
      Ще обясня.

Купувайки си апартамент ти имаш идеални части от мястото, върху което е построен блока. Това включва САМО земята под сградата! Ако в нотариалния акт пише, че имаш идеални части и от дворно място, тогава бариерите не могат да бъдат поставени без твое съгласие. Ако не пише такова нещо, то те са в правото си, закупувайки паркоместа заедно с идеалните части от двора, да ограничат достъпа на хора, които нямат такива. И правилно! В противен случай някой си купува паркомясто, а всички останали безплатно се изсипват там и правят използването на паркинга невъзможно. Всичко зависи от нотариалния акт и от това дали и ти имаш дял от ДВОРА.
      В началото споменах,че имам идеални части и от дворното място.Годишният данък на самото дворно място дори е 200лв./дяла ми/.Паркоместа по нотариален акт в дворното място няма.Паркоместа по закон не могат да се продават./в този случай дворът е с идеални части/.Повтарям се малко ,но в по пряк текст,някои хора искат само те да използват тези дворни части.

Коментар

Е и данък плащаш!
        Търси си правата. Отиваш при адвокат да напише едно дълго заплашително писмо с много членове споменати вътре. И дано се сепнат. Ако ли не действай според процедурата, която адвоката ще ти каже.
        Парите за адвокат ще ти ги присъдят като ги осъдиш. А ако нямат може да стане твое дворното място.
        [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

С хора можеш да се разбереш с говеда не.Където живея ситуацията е подобна Добре че имам гараж, та да мога да си спирам пред него, та те и за това се опитваха забележки от злоба.

Коментар

Стана ми интересно. От това което казваш, безусловно си прав. Сигурно сам си стигнал до повечето от идеите дадени по-горе. Ама едно не ми е ясно: какви са мотивите и доводите на другата страна?

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
              Стана ми интересно. От това което казваш, безусловно си прав. Сигурно сам си стигнал до повечето от идеите дадени по-горе. Ама едно не ми е ясно: какви са мотивите и доводите на другата страна?
              С колегата сме приятели,та съм запознат подробно с въпроса.
              Просто другите съкооператори,които имат паркоместа в подземните гаражи са решили САМО те да използват двора,и така самоинициативно са поставили бариерите.
              Другият довод,който имат ,е че при преминаване на автомобили върху плочата на гаражите ще я увредят.
              И ОЩЕ-решили да отдават под наем три места и парите,които ще получават-да отиват за общи нужди на гаражите-абсурдно!
              Чисто самоуправство!За прокурор!

Коментар

Първоначално публикуван от jashi1 Преглед на мнение
                Въоръжавате се с търпение, пари и добър адвокат. Да ви подскажа нещо - ако се сдобиете с писмен отказ, за даване на достъп до полагаша ви се паркоплощ, то всяка евентуална щета по автомобила, възникнала вследствие домуване, не на определеното място и платена от застрахователя, може да бъде повод, за предявяване на иск от застрахователя към самоуправците. А застрахователните компании, по бързо си прокарват делата.
                Успех !!!
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Има значение на какъв терен са поставени бариерите - дали на площ, която е тяхна по нотариален акт, или - на обща, или - на тротоара. Защо отказват да дадат на съкооператорите дистанционни? А иначе - бариери се чупят лесно - "не я видях , тъмно беше, много извинявайте, моля, обозначете я, защото иначе пак няма да я видя ...и т.н!" - и се започват едни фосфоресциращи ленти, светофарни обозначения и други екстри, които струват пари. И ремонта не е евтин. Ние /като фирма-изпълнител/ бяхме сложили на едно място. Чупиха я през вечер. Ние ремонтираме, чорбаджията плаща сметката - и така 3-4 пъти. Повече не издържа.

Коментар

[quote=penka;566418]Има значение на какъв терен са поставени бариерите - дали на площ, която е тяхна по нотариален акт, или - на обща, или - на тротоара. Защо отказват да дадат на съкооператорите дистанционни? ..... Има два варианта:общинска и частна земя.Ако е общинска-"сигнализация" на ул.Будапеща 17 .Ако няма там одобрен проект,отиваш в столичен инспекторат да пускаш там жалба.Ако е в частен имот проекта за бариерите се одобрява в съответната община.А на въпроса"Защо не дават на другите дистанционни?"повечето ототговорите ги дава Jashi 1.

Коментар

За София знам.Има разпореждане на Столична община, че самоинициативно е забранено да се поставят всякакви бариери,синджири,колчета и тям подобни ПРОТИВОТАНКОВИ ЗАГРАЖДЕНИЯ.Затова се действува на принципа:"На зло куче-зъл прът!" Буташ,чупиш и режеш.Е, гледаш да не те видят иначе ще има проблем. Не може всеки който си поиска и както му хрумне да си загражда.Така възпрепятствува движението на "Бърза помощ",Полиция,Пожарна,сметосъбиране и др.Лично съм виждал камионетка от Столична община:работници с флексове режат тия колчета синджири и разни други. Забранено е да се паркира пред гаражи.Ако повикаш КАТ и открият водача/собственика/ пишат му актче.И това съм виждал. Ако повикаш паяка също я вдига и я отнася в наказателния паркинг.Само там мисля, че шарят нещо под масата за да дойде паякът. Никакви адвокати.ТЕ ВЗИМАТ ПАРИ!
                      sigpicНЕ ТРУПАЙТЕ ПАРИ! ТЕ СА СРЕДСТВО ЗА ЖИВОТ! ПОЛЗУВАЙТЕ ГИ ВСЕКИ ДЕН!(Ванга)

Коментар

Първоначално публикуван от contacol Преглед на мнение
                        Има разпореждане на Столична община, че самоинициативно е забранено да се поставят всякакви бариери,синджири,колчета и тям подобни ПРОТИВОТАНКОВИ ЗАГРАЖДЕНИЯ.....Забранено е да се паркира пред гаражи.Ако повикаш КАТ и открият водача/собственика/ пишат му актче.И това съм виждал. Ако повикаш паяка също я вдига и я отнася в наказателния паркинг.Само там мисля, че шарят нещо под масата за да дойде паякът. Никакви адвокати.ТЕ ВЗИМАТ ПАРИ!
                        Не само в София, в цялата страна важи забраната за самоволно поставяне на колчета и прочее...
                        А в Пловдив въведоха следния абсурд: ако някой ти спре пред гаража и се обадиш да го вдигнат, ТИ плащаш 15 лева за обаждането, а оня си плаща глобата. Наглеците знаят това и стана невъзможно със законни средства да си защитиш правата. Затова аз напоследък се разхождам с един дебел permanent маркер в чантата и пиша на предното стъкло "не паркирай така!!!".
                        НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                        Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от jashi1 Преглед на мнение
                          С колегата сме приятели,та съм запознат подробно с въпроса.
                          Просто другите съкооператори,които имат паркоместа в подземните гаражи са решили САМО те да използват двора,и така самоинициативно са поставили бариерите.
                          Другият довод,който имат ,е че при преминаване на автомобили върху плочата на гаражите ще я увредят.
                          И ОЩЕ-решили да отдават под наем три места и парите,които ще получават-да отиват за общи нужди на гаражите-абсурдно!
                          Хм, не знам какви са отношенията на колегата със съкооператорите, но според мен разправии с прокурори и адвокати е умряла работа.
                          Начина е с прилагане на "агресия". Не значи буквално да ги пребиеш, а по-скоро да им демонстрираш, че няма да търпиш самоуправството им. Дали ще им строшиш бариерите демонстативно с голям чук, дали ще си сложиш собствена бариера, дали ще им напъхаш кибритени клечки в ключалките на гаражите, дали ще ги напсуваш на майка и ще ги заплашиш че ще им стъжниш живота и т.н. Но въпроса е да им демострираш че няма да им търпиш простотиите с още по-голяма простотия. Такъв тип хора, които пристъпват към самоуправство са наясно че никоя прокуратура няма да се занимава с тях и затова си позволяват такива неща. Volk много адекватно е приложил метода с ротвайлера против кокошките.

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
                            ... Начина е с прилагане на "агресия" ...
                            Тъй като обаче това е "двупосочна улица", трябва да е готов за това, че и отсрещната страна може да отвърне с подобни средства ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Тъй като обаче това е "двупосочна улица", трябва да е готов за това, че и отсрещната страна може да отвърне с подобни средства ...
                              Така е, трябва да е готов на сблъсък. Затова казах, че не знам какви са му отношенията със съкооператорите. Дали е готов на такава крачка. Те затова самоуправстващите си разиграват коня, защото очакват че няма кой да им отвърне.

Коментар

От такава тактика обикновено са на печалба най-вече ключарите и гумаджиите. И двете не ги покриват застраховките.
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X