Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Визуална психодиагностика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Визуална психодиагностика

От подбиращата. Но след подбора продължавам да работя с тях.
    Танки грязи не боятся!

Коментар

Прави ми впечатление, че хората вече доста се подготвят за интервю с радни статии от рода на "Как да заблудим потенциалния си работодател, че искаме точно тази работа..." или нещо от тоя род...
      Според мен кръстосан разпит е по-добър вариант за идентифициране на личностните особености - трябва да изкараш човека от равновесие и да го поднесеш да стане себе си...Чисто по житейски...

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
        Прави ми впечатление, че хората вече доста се подготвят за интервю с радни статии от рода на "Как да заблудим потенциалния си работодател, че искаме точно тази работа..." или нещо от тоя род...
        Според мен кръстосан разпит е по-добър вариант за идентифициране на личностните особености - трябва да изкараш човека от равновесие и да го поднесеш да стане себе си...Чисто по житейски...
        Истината е , че без телесни наказания още в началото , няма да получиш честност и прямота

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
          Истината е , че без телесни наказания още в началото , няма да получиш честност и прямота
          За съжаление, докато все още не ти е станал служител е наказуемо...

Коментар

За съжаление е наказуемо и след това

Ето какво ми попадна по темата:
            Прикачени файлове
            Танки грязи не боятся!

Коментар

Ако формулираш добре изискванията си за кандидата, можеш да разлепиш обяви около НАТФИЗ. Мисля, че ще има успех, дори да ти трябва стругар с 20-годишен опит. Ще се изненадаш, колко талантливи младежи учат в това заведение!

Коментар

Първоначално публикуван от KamAZadjiq Преглед на мнение
                Ето какво ми попадна по темата:
                Особено ми хареса онази глава, в която анализират характера според името...
                То излиза, че като ти пратят снимка (в профил и анфас), име, дата на раждане (заради зодията) и мерки (ръст/тегло) - няма какво да ги викаш на интервю...

Не се занимавай с глупости колега... Карай си ги по стандартнта процедура (с кръстосан разпит и телесни наказания)...
                В Русия от 1917 г до 1990 не е имало интервюта за работа - много им е млада теорията в това направление... виж от другото е имало - ако ти попадне някой наръчник по въпроса - постни го...

Коментар

Подобни анализи със сигурност са използвани масово във силовите структури, но за съжаление едва ли методиките и учебниците по тях ще стигнат някога ди широката публика. Относно другите методи, едва ли за усвояването им книгите ще помогнат особено.
                  Танки грязи не боятся!

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                    Ако ще се прави човек на такъв какъвто не е,за да работи нещо,то загубата ще е и за двете страни.
                    Тези неща с външния вид са прекалено неточни.Взимаш работник с "честни сини очи",а отхвърляш онзи с ниското чело и "лошия" поглед– иди и докажи,че си бил прав,ако само това са ти били критерийте.

Но факта,че външния вид е важен си е факт,а при дамите е още по-важен.

Чувал съм за фирма,която подлагала служителите си и на детектор на лъжата–който не иска–вън.Сигурно е малко обидно,при първоначално постъпване,но ако е стандарт и мнението за този метод ще се промени.А пък е доста по-прост и сигурен,и дори си мисля,че някои от кандидатите биха се отказали сами още при споменаването му.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                      ...външния вид е важен ...,а при дамите е още по-важен.
                      абсолютно съгласен

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                      Чувал съм за фирма,която подлагала служителите си и на детектор на лъжата–който не иска–вън.
                      зависи от дейността - някъде сигурно трябва...
                      Предполагам, че в такива фирме криминалната психология е силно застъпена пре подбора...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                        Външният вид е почти нищо...

Движенията са важни!

Резки, бавни, напрегнати, спокойни...

По време на преговори просто сложи крак върху крак и ще видиш, как някой друг подсъзнателно ще го повтори.

Достатъчно е да се облегнеш назад и веднага ще го направи и друг.. Това е подсъзнателна имитация от времето на глутницата и това показва, че този човек те подражава, т.е. можеш да го контролираш.. Има още стотици номера, но не виждам смисъл да ги оповестявам публично!
                        Колега,
                        Това за което говориш се нарича невролингвистично програмиране, разработено в система от Бендлър и Гриндър през 60-те и 70 - те години на миналия век, също така по време на Студената война голяма част от техниките са усъвършенставани в Института по изучаване на човешкия мозък в Санкт Петербург към Руската академия на науките.
                        Техниките по НЛП, както и биологичната обратна връзка са се използвали основно в подготовката на агенти и други специалисти за изготвяне на психологическа карта на ръководителите на потенциалния противник.
                        В момента такива специалисти от високо ниво се използват за подготовка на кампаниите на президентите както в Русия, така и в САЩ.
                        В интернет има много литература по въпроса, както на английски така и на руски, аз лично използвам такива техники в писмената си реч при официални писма и когато си водя административните дела(не съм юрист, но сам си ги водя и нямам нито едно загубено
                        На който му е интересно да на напише в Гоогл НЛП или NLP и да чете
                        Поздрави,

Коментар

Скоро подочух разговор между мъже, обсъждащи женския пол. Говориха си за БИО-мацки, значи няма силикони , филъри, екстеншъни. Или натурална мацка. Последните години тунинга и префасонирането може да заблудят психодиагностиката от пръв поглед.Нужно е по-задълбочено водене на диалог, само визуализация може да подведе. В тази връзка аман от суетни мъже, не мога да си запазя удобен час за педикюр от такива.

Коментар

Я, каква забавна темичка сте си заформили тука.
                            Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                            Естественно, че ако жизнения ти опит е натрупан единственно през монитора, всички тия неща изглеждат смешни...
                            Наистина ли чувствам тук отричане на непознаваното? Точно от Volk?
                            Познаването на хората иззад монитора е абсолютно същата магия. Може да е и също толкова полезно, дори и при срещи на живо.

Коментар

Четох някъде за признаци на личността или характера, които подвеждат. Много хора имат в представите си за добър човек очите. Не - устните издават същността по-вярно. Шарещите очета издават неувереност. И накрая - еди кой си бил изглеждал умен. Какво тогава бихте казали за Айнщайн - пълен хахо. А истината е че е мислил леко, без напъни и "умни" физиономии. Тези последните са присъщи на пълните тъпаци - все "умно" замислени. Не им мели главата.

Коментар

Често казваме за някого, който не може да се преструва написано е на челото му.

А ето и етимологията на този израз.На провинилите се престъпници са жигосвали на челото, а ако надписът е по-дълъг и на бузите, същността на вината. Например "крадец". На руски, а практиката е въведена при Петър Първи, думата е само от три букви вор плюс "ъ".

Когато срокът на наказанието изтичал, тъй като жигосаното не може да се заличи, добавяли отпред "не". Сиреч - Некрадец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X