Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Призрака и мрака- лъвове канибали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Призрака и мрака- лъвове канибали

Сигурно всички са гледали “Призрака и мрака” с Вал Килмър и Майкъл Дъглас. Става дума за лъвове човекоядци и обяснението на този феномен. Ако някой знае за други такива случаи нека сподели. Факт е , че са убили и изпили кръвта на над 40 човека работещи по ж.п. трасето.!
    Специално за двата лъва от филма има/ поне аз знам две версии/ Първата е на Джон Хънтър/саваните на Кения/ , според когото индийците сами са си виновни, защото изхвърляли труповете на умрелите от болести работници в храстите близо до лагера. Така научили лъвовете да ядат човешко месо.
    Втората версия беше на един от каналите Дискавъри , но дори не я помня съвсем добре..Свързано беше с невъзможността на лъвовете да си улавят сами плячка поради някаква вродена аномалия…
    Някои знае ли други подобни случаи?

До: Призрака и мрака- лъвове канибали

Съвсем тривиална причина-заболяване на венците и зъбите,пародонтоза лъвска един вид. След като не могат да се хранят пълноценно,животинките изпосталяват,не могат да ловуват и търсят лесна плячка-човеци. Тоест, лъвовете-човекоядци не са по-свирепи от останалите,а просто са болни.
    Последно редактирано от avzdrav; 28-03-10, 10:14.
    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Няма животно, което в нормална обстановка да разглежда човека като храна... Дори и лъвовете избягват човека, когато всичко е наред... Но има много причини нещо да се обърка... Май няма как да се носи огнестрелно оръжие там... Макар, че би могло да се обмисли и този вариант, от гледна точка, ние обикаляме и ще ходим на лов в последната държава от пътя... В Европа, навсякъде може да се влиза с ловно оръжие, само с декларация на границата... Та другият модел е голяма, здрава, яка... отвертка... Ама специално за конкретни хора мисля че и с голи ръце става...
      Последно редактирано от Венцислав Петров; 28-03-10, 16:39.
      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
        Няма животно, което в нормална обстановка да разглежда човека като храна... Дори и лъвовете избягват човека, когато всичко е наред... Но има много причини нещо да се обърка... Май няма как да се носи огнестрелно оръжие там... Макар, че би могло да се обмисли и този вариант, от гледна точка, ние обикаляме и ще ходим на лов в последната държава от пътя... В Европа, навсякъде може да се влиза с ловно оръжие, само с декларация на границата... Та другият модел е голяма, здрава, яка... отвертка... Ама специално за теб мисля че и с голи ръце става...
        Tук бих поспорил. Известно е, че крокодилът възприема човека като плячка при всяко отношение. Под въпрос са някои видове акули като бичата, мако или белоперите рифови(които всъщност са и убили най-много хора), както и бялата мечка.

Коментар

Всъщност има важно уточнение:

Всяко животно, което има достатъчно акъл, за да прави разликата (тук отпадат рибите и крокодилите) и е контактувало с човешкия род достатъчно отдавна (тук отпадат белите мечки) добре знае, че опитът да изядеш човек обикновено не си струва проблемите. Но дотам.

Достатъчно глад, защита на малките или друга по-сериозна причина все пак водят до нападение.

Съществува и силата на опита - ако хищникът веднъж убие човек, а местния еквивалент на ловна дружина не вземе радикални мерки, вроденото предубеждение към тази храна някак отслабва.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Всъщност има важно уточнение:

Всяко животно, което има достатъчно акъл, за да прави разликата (тук отпадат рибите и крокодилите) и е контактувало с човешкия род достатъчно отдавна (тук отпадат белите мечки) добре знае, че опитът да изядеш човек обикновено не си струва проблемите. Но дотам.

Достатъчно глад, защита на малките или друга по-сериозна причина все пак водят до нападение.

Съществува и силата на опита - ако хищникът веднъж убие човек, а местния еквивалент на ловна дружина не вземе радикални мерки, вроденото предубеждение към тази храна някак отслабва.
            Подобни са и случаите с мечки стръвници. Мечката по принцип не ловува, но когато веднъж намери лесна плячка, примерно овца в обор се възползва от това и продължава да убива до края на живота си по един и същи начин. Такъв е случаят и с въпросните лъвове, подгонени от глад търсят плячка и като разберът че човека не е трудна такава се възползват.
            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
            Телефон - в профила!

Коментар

Има една книга-"Човекоядците от Кумаон",там са описани такива случаи с тигри и леопарди в Индия.
              Почти на всяко убито животно впоследствие са открити или бодли от индийски таралеж в лапите или стара огнестрелна рана,които са водели до невъзможност за улов на естествената плячка.
              SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
              0878299791

Коментар

Филмът е по действителен случай.През 1898г. в Кения при строежа на ж.п. линията към вътрешноста на страната два лъва изяждат трийсетина работници и накрая докопват инспектора по строежаИ спират работата за цели девет месецаЛъвовете са били абсолютно здрави но причината да станат людоеди била прозаична.Просто за нуждите на многобройните работници бил избит дивеча в цялата околности като няма естествена храна и хората стават за ядене.Кво да правят бедните лъвове гладен се не стои
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Ако бездомните кучета опитат - тежко ни
                  Да оставим това, че всяка котка може да ни разкаже играта. Добре, че не им идва на ума Еволюция, както би казал някой
                  Иначе и аз съм чел "Леопарда от Рудапраяг", брррр.... И все си мисля, че стадното животно /лъва/ не толкова опасно, както изявения индивидуалист /тигъра, бялата мечка.../. Рибата е друго нещо...

Коментар

Първоначално публикуван от Златко Илев Преглед на мнение
                    Има една книга-"Човекоядците от Кумаон",там са описани такива случаи с тигри и леопарди в Индия.
                    Почти на всяко убито животно впоследствие са открити или бодли от индийски таралеж в лапите или стара огнестрелна рана,които са водели до невъзможност за улов на естествената плячка.
                    Чел съм книгата.Наистина причината да убиват хора се корени в някоя болест или нараняване.Струва ми се,че генетично им е заложено да избягват двукраки,без перушина./айде пак,къртене на мивки.../

А за белите мечки се сетих за един разказ на Джек Лондон.Как местните хитроумно са ги убивали,и после яли разбира се.
                    Та,вземат парченца от ребро на кит и ги заострят в двата края.Хрущяла е еластичен.Огъват го,правят на топка китова мас и слагат парчето вътре.После ,навън да замръзне и готово.Хвърлят топчетата,мечката яде,маста се топи,костта се забива в корема и...до там.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                      Ако бездомните кучета опитат - тежко ни
                      Да оставим това, че всяка котка може да ни разкаже играта. Добре, че не им идва на ума Еволюция, както би казал някой
                      Иначе и аз съм чел "Леопарда от Рудапраяг", брррр.... И все си мисля, че стадното животно /лъва/ не толкова опасно, както изявения индивидуалист /тигъра, бялата мечка.../. Рибата е друго нещо...
                      Ако бездомните кучета опитат..., няма да има бездомни кучета... Не случайно на животните (без риби и земноводни, както правилно бе отбелязано по-горе) генетично им е "втълпено", че не бива... Човекът е най-могъщият и коварен хищник... и за няколко месеца тези кучета ще останат само в холивудските продукции...

Но да се върнем на темата на Бойко..., за лъвовете и Африка...
                      VPetrov.photography

Коментар

Хм, при лъвовете всъщност не ловуваха ли женските ? Мъжките си имат по-отговорна задача - да се прозяват под някоя сянка. И да уважават редовно женските разбира се

Освен това, доколкото си спомням филма, и двата лъва бяха възрастни мъжки, което също май е нонсенс, защото в един прайд има само един възрастен мъжки, другите ги изритват в тинейджърска възраст да си търсят собствени женски/ловни територии. Не съм чувал за стадо от 2-ма върастни мъжки лъва. Освен ако не са меки китки, опс, лапи
                        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                          Хм, при лъвовете всъщност не ловуваха ли женските ? Мъжките си имат по-отговорна задача - да се прозяват под някоя сянка. И да уважават редовно женските разбира се

Освен това, доколкото си спомням филма, и двата лъва бяха възрастни мъжки, което също май е нонсенс, защото в един прайд има само един възрастен мъжки, другите ги изритват в тинейджърска възраст да си търсят собствени женски/ловни територии. Не съм чувал за стадо от 2-ма върастни мъжки лъва. Освен ако не са меки китки, опс, лапи
                          Значи, мъжките лъвове могат и да не са в прайд с женски, а да живеят отделно като група, най-често от братя, но не задължително. Също така не е задължително в прайда да има само един мъжкар, в никакъв случай. Много често са по два и когато има такъв прайд, то той е много по-успешен, тоест двата мъжкара не само по-добре се справят с опазването му от агресивните скитащи мъжки, но и по-често вземат участие в лова на по-едрата плячка, както и осигуряват повече малки.
                          В случая с Призрака и Мрака в парка Цаво двата лъва са нямали изобщо нужда да са в прайд или както по-горе прочетох да са дърти и без зъби. В природата дърт лъв и без зъби не живее много. Според мен най-вероятно е лъвовете, опитали веднъж човешко и виждайки колко лесно е да се добият с него да са се възползвали от това. Зер мързеливата им природа е всеизвестна, както и всеизвестно е, че имат ли под ръка лесна плячка не биха се зорили с друга, по-трудна такава.

Коментар

Според мен най-вероятно е лъвовете, опитали веднъж човешко и виждайки колко лесно е да се добият с него да са се възползвали от това. Зер мързеливата им природа е всеизвестна, както и всеизвестно е, че имат ли под ръка лесна плячка не биха се зорили с друга, по-трудна такава.
                            Ей това е и моето мнение.
                            Като споменах кучета и котки, точно това имах предвид.
                            Човекът е най-могъщият и коварен хищник...
                            Много съм любопитен до къде ще му стигнат възможностите на "коварния" хищник към днешна дата, гол и бос, без помоща на съвременната цивилизация и технически средства, срещу прости градински котки или улични помияри

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                              .............

Много съм любопитен до къде ще му стигнат възможностите на "коварния" хищник към днешна дата, гол и бос, без помоща на съвременната цивилизация и технически средства, срещу прости градински котки или улични помияри
                              Как докъде, до камъка и тоягата, едва ли до нещо повече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X