Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подова настилка за кухня...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Подова настилка за кухня...

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Греда.
    Имам такова от 10години. Още нищо не се е отбелязало. Поема натиска и после се въстановява. Драскането с твърди предмети и кучешки нокти му е проблема.

Аз също ще правя комбинацията ама още не знам как.
    Ако изтървеш нещо чупливо сигурно има по голям шанс да се спаси...имали нещо верно?
    Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от manom Преглед на мнение
      Гранитогрес в зоната до мивката останалото паркет, при добро съчетание на мен това ми допада.
      Първоначално и аз така мислех - да се раздели помещението, като се обособи част с теракот или гранитогрес и част с ламинат. Обаче се оказва, че цялото това нещо - кухня, хол...., е криво, т.е. има много чупки и няма как да стане номера с лайсната и разделянето.
      Ох, не знам дали нещо стана ясно от това, което написах, но мисълта ми е, че при помещение с неправилна форма май не става...
      Когато не знаеш какво да правиш, придай си угрижен вид и върви забързано!

Коментар

Първоначално публикуван от bastuna Преглед на мнение
        Ако изтървеш нещо чупливо сигурно има по голям шанс да се спаси...имали нещо верно?
        На което му е писано да се счупи не изгаря, но е по-меко все пак. Чаша се чупи много трудно на корк. Другото хубаво на тънките коркови плочки е, че не се надуват. Пресовани са от малки парчета и не пият вода. Ако са залепени добре, което е майсторлък, са много здрави.

Основния чар на корка е топлината която се чувства като стъпиш бос или по чорапи на него.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

У нас също са на едно място хол и кухня и сложих в хола ламиниран паркет, а в кухнята теракот, разделени с лайсна :
          Прикачени файлове
          Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Единствения недостатък на корковите плочи, който знам е, че малко изсветляват от слънцето.
            Не съм съгласен за ноктите на кучетата, 12 години един наднормен доберман не успя да го издраска.

Коментар

Корка е хубав материал - здрав, по-здрав от колкото изглежда.
              По-скъп е и не е по вкуса на всеки.

Ламиниран паркет - сравнително евтин, слагаш > 8мм задължително. Най добре 12мм. За съжаление е податлив на намокряне. Затова, ако имаш пералня или съдомиялна е добре те да са с пълен аквастоп, а тръбите за студена и топла вода със спирателни вентили непостредствено след изхода.
              Дори и да се намокри ламината, обикновено трудно се измята - дори и да се подуе, като изсъхне се оправя.

Теракот, гранитогрес и т.н. - Студени материали, аз поне не ги харесвам.
              Съчетаването гранитогрес/теракота с ламината не е толкова лесно, колкото изглежда. По проектите все ги пишат така, но ако трябва да го правя за себе си ще си помисля. Дори и да сложиш гранитогрес/теракота под мивката нищо не ти гарантира при едно наводнение/теч къде ще избие водата и докъде ще достигне. Както казват колегите - трябва майстора да е добър, за да се получи на едно ниво теракота и ламината защото лайсната не може да обере 1-2 сантиметра разлика. Да не говорим ако не е равна замазката по някаква причина...

А, и ако слагаш теракот - гледай да не е много грапав, защото нали все пак трябва да се мие, а като пръска мазнината от тигана и се наслои по него ще има да търкате с мистър пропър до припадък.

Аз съм за ламинат - по дебел, по-качествен. Отдолу подложка - може депрон или корк, може и само тази която си върви с ламината. Има ламинирани паркети с допълнителна акустична подложка към самия паркет.
              Александър

Коментар

А освен всичко, има и водоустойчив ламинат, и не е 12мм, а 8-9.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

За мен има само един паркет!

Естествен ....... от дърво 22 мм. Това е.

Аз във въпросното помещение съм с 22х80х500 мм. дъб.

В другите стаи съм с махагон 22 мм. и парена акация 22 мм.

Щях да си слагам махагон и в банята, ама ...... беше вече късно .... бях сложил вече плочите.
                  Това по въпроса за водоустойчивост!
                  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                    За мен има само един паркет!

Естествен ....... от дърво 22 мм. Това е.

Аз във въпросното помещение съм с 22х80х500 мм. дъб.

В другите стаи съм с махагон 22 мм. и парена акация 22 мм.

Щях да си слагам махагон и в банята, ама ...... беше вече късно .... бях сложил вече плочите.
                    Това по въпроса за водоустойчивост!
                    Съгласна съм, че по-добро от паркета няма, но доколкото знам трябва доста време да съхне, защото иначе се измята и прави фуги. А този, който се продава.. един господ знае колко е сух и готов за употреба. Може би оптималният вариант е по-качествен ламинат - 9мм и повече.
                    p.s. А това за махагона в банята, сериозно ли?
                    Когато не знаеш какво да правиш, придай си угрижен вид и върви забързано!

Коментар

За махагон в банята бих се замислил, но тиковото дърво би трябвало да стане
                      Иначе естествен паркет или дюшеме трудно се намират качествени.
                      Един колега каза водоустойчив ламинат - ако не е много по-скъп направо си слагаш такъв и не го мислиш.
                      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        За махагон в банята бих се замислил, .................................................................................

Не се замисляй, ами слагай .... единственната разлика е, че махагона е МНОГО по-тежък.....
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                          .... единственната разлика е, че махагона е МНОГО по-тежък.....
                          Като цена...
                          ...ама не се пързаля.

Какво ще кажете за евкалипт на 60-70лв. кв/м? 18/120/800до2400мм.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Моето лично мнение е да сложиш корк-лесно се чисти,топлоизолира,звукоизолира и най вече е красиво и не се среща често.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X