Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Средства против плъхове и мишки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Средства против плъхове и мишки

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
    С плъховете в мазето се справих. Първите два хванах с капан и после безмилостно удавих в предварително приготвената кофа с вода. Следващите изтръшках с отрова. Сега избата е чиста. Обаче!
    От близо месец един плъх се е заселил в кухнята ми - в шкафа над печката. Влязъл е през комина, прегризал е огромна дупка в алуминиевото гофре на аспиратора и сега търчи нагоре-надолу, кърти големи парчета от тухлите и ми пили нервите. Голям е над 10 см (без опашката).
    В сложения капан не влиза. Последните три дни вече се случва следното: аз леко отварям вратичката на шкафа, а плъхът седи срещу мен, примлясква и ме гледа. После се врътва и изчезва...
    Кошмарното продължение идва от домашните ми!? Дъщеря ми каза "Ах, колко е миличко, с тези сладки мустачки, мила муцунка и малки кръгли очички! Хайде да си го опитомим!". А кучката, която се обажда при всеки преминаващ и пази къщата, мълчи и не реагира на плъха.
    Не знам какво да правя при този целия заговор! Не мога да пусна отровен газ нагоре в комина, тъй като над мен живее малко бебе.
    Някой да има брилянтна идея подръка как да изгоня натрапника?
    Ако заляването на натрапника трябва да е джентълменско без физически увреждания, то взема се една кофа около 10 л празна на дъното се слага парченце сланинка или друг подходящ атрактант по вкус и мирис и се укрепва добре за да не падне.Също така се поставя на място където да е лесно достъпна за плъха за скачане вътре в нея с цел похапване.Проблема за него възниква след първоначалното задоволяване на апетита - не може да излезе от кофата - проверено.
    Ако заляването трябва да е в по бандитски стил обърнете се към колегите от оръжейния форум, където се коментират предимствата и недостатъците на .357 Магнум и на .44 Магнум или най - добре поканете този с най- голения калибър да участва в заляването.
    Поздрави и лека вечер,
    Стефан

Коментар

Първоначално публикуван от steff_s Преглед на мнение
      .....парченце сланинка или друг подходящ атрактант.....
      братко, не се сдържам - с тоя термин ме разби!!!!!!

не знаех , че обичам да си пия пиененто с атрактанти!!!!
      атрактивно, един вид

страшен лаф

благодаря

Коментар

С плъховете в мазето се справих. Първите два хванах с капан и после безмилостно удавих в предварително приготвената кофа с вода. Следващите изтръшках с отрова. Сега избата е чиста. Обаче!
        От близо месец един плъх се е заселил в кухнята ми - в шкафа над печката. Влязъл е през комина, прегризал е огромна дупка в алуминиевото гофре на аспиратора и сега търчи нагоре-надолу, кърти големи парчета от тухлите и ми пили нервите. Голям е над 10 см (без опашката).
        В сложения капан не влиза. Последните три дни вече се случва следното: аз леко отварям вратичката на шкафа, а плъхът седи срещу мен, примлясква и ме гледа. После се врътва и изчезва...
        Кошмарното продължение идва от домашните ми!? Дъщеря ми каза "Ах, колко е миличко, с тези сладки мустачки, мила муцунка и малки кръгли очички! Хайде да си го опитомим!". А кучката, която се обажда при всеки преминаващ и пази къщата, мълчи и не реагира на плъха.
        Не знам какво да правя при този целия заговор! Не мога да пусна отровен газ нагоре в комина, тъй като над мен живее малко бебе.
        Някой да има брилянтна идея подръка как да изгоня натрапника?
        Пробвайте с цитираната от мен по-горе смесчица.Успех.
        Николай Папазов

Коментар

Петя .... сложи му пудра с гипс ....
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

имам си мишка, излиза в шкафа под мивката.. живея в къща скоро си купих такова устройство, засега няма ефект пише че трябва да мине извесно време....
            Николай
            VITARA 1.6, 93 къса кабр
            КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от 0n4o Преглед на мнение
              Трябва ти истинска котка(и),най-добре улично.Имам 2 на двора и една у дома-унищожиха всичко живо,по-дребно от тях-мишки,плъхове,гущери даже и 3 къртици хванаха.Много важно е докато са малки майка им да ги учи-носи им полуживи мишлета за игра,след това им става спорт.
              Ако роди пак котката ще ви подаря най-сигурното средство против гадини....Само трябва списък на желаещите!
              0+

Коментар

Абе, що не се обърнете към тайните ни агенти с адронните колайдери? Не вярвам да ви откажат услугата срещу презареждане с ракиегориво!

Както каза Оn4o, най-ефикасни са котките, стига да са ловци, щото знам и такива дето като видят мишка (недай си боже плъх ) и припадат или бягат презглава ! А за да станат ловци наистина трябва майка им да ги обучи, макар че сме имали котки, които сме взели отнякъде и пак си стават ловци, без обучение.

Ако ви се занимава с елиминиране на мишки/плъхове с "по-така" наслаждение: един колега навремето беше изобретил напълно ефективен капан – кофа пълна с вода, покрита изцяло отгоре с лист хартия, който по средата е нарязан кръстовидно с бръснарско ножче. На кофата се подпира под наклон летвичка или нещо подобно, по което мишката да може да се изкачи, а на срещуположната страна на мястото, където тя ще стигне ръба на кофата, се поставя парче салам/сланинка, като се внимава да не се бутне листа. Мишока се покатерва горе, тръгва към примамката и цоп в кофата; нямаше случай мишка да оцелее от този капан и да разкаже на останалите да се пазят .

И да ви разкажа нещо интересно – като дете често наблюдавах как кокошките ни ловят мишки покрай коша за царевица – беше невероятна гледка – обикаляха около него чоплейки и уж незаинтересовано, и щом някоя мишка само се покажеше, най-близката кокошка се втурваше като спринтьор и я докопваше (нямаше пропуск, вЕрвайте ми). Следваше бързото й и безжалостно разфасоване от останалите втурнали се към плячката кокошки . Голям деликатес им бяха тия мишки (същото правеха и с охлювите) - явно остатъци в съзнанието, от времето когато са били динозаври!

Имам и една много неприятна откъм мирисни възприятия случка – в офиса се носеше непоносим смрад, явно от умряла мишка, но опитите ми да локализирам миризмата бяха неуспешни, докато накрая не тръгнах из стаята буквално душейки всеки предмет. Познайте къде беше умряла мишката? В ксерокса, при това на такова място, че беше невъзможно да бъде извадена, трябваше да разглобя половината ксерокс, за да я махна от там!
                Последно редактирано от Фани; 24-09-08, 09:56.
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Фани, ако не бях видяла лично пълшока, щях да си помисля, че пораженията по тръбата са от хаотично използваните напоследък адронни колайдери, а не от банален гризач!
                  Моля средностатистическите домакини да не гледат приложените снимки!

Извадих от стената тръбата и - о, ужас! На първата освен дупките се виждат и 100% пренебрегвания вече три седмици капан, с който лично аз съм уловила преди 4 (словом четири) плъха и вдясно новозаложеното капанче. Чакам резултата сега.
                  Прикачени файлове
                  НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                  Omnia vincit amor !

Коментар

Не знам дали ще ти помогне, но ето как случайно се отървах от мишките, които преди 5-6 години ни бяха побъркали. Бяха само-две три, но в къщи периодично се разиграваха сценки като в "Том и Джери" (мишката винаги управлява събитията), а най-хитроумни капани се оказаха позорен провал.

Веднъж една приятелка на синовете ми помоли да й пазим за ден-два котето. Пуснахме го в кухнята и там го хранихме, т.е. не му се е налагало да лови гризачи, за да оцелее. Но след неговия престой мишките изчезнаха окончателно и завинаги.

Може би на твоя плъх му липсва миризмата на котка, за да набере сили и да избере свободата...

Поздрави!
                    Искам България чиста!

Коментар

Чакам резултата сега.
                      Такъв няма да има.
                      Страхът, както знаеш, има миризма. А докато си ги давила ги е било мно-ого страх (меко казано) и миризмата ще остане с месеци. Капанът трябва да се попари с вряла вода или да минат месеци. Абе сложи друг и ще го хванеш.

Коментар

Има залепващи "лентички" за гризачи (същите като тези които овесват в магазините за мухи но по голями ) поставя се на желаното място с примамка в средата и когато мишока се опита да похапне залепва като закован .

Коментар

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
                          Има залепващи "лентички" за гризачи (същите като тези които овесват в магазините за мухи но по голями ) поставя се на желаното място с примамка в средата и когато мишока се опита да похапне залепва като закован .
                          Това действа за мишки но лично съм наблюдавал как плъх минава през това лепкаво нещо като трамвай на празна спирка
                          Николай Папазов

Коментар

Отговорът е лепило за мишки и плъхове. По спомени това, което сме използвали е някакво румънско (мисля, че беше "Trap cool" - има го в Силистра). При търсене с Google излизат и други. Нагледният пример не е за деца и хора със слаби нерви.
                            Последно редактирано от cveti; 18-11-08, 23:45. Причина: Добавяне снимката като линк.

Коментар

Сгрешил съм името и страната производител на лепилото от горния ми пост . Намерих една останала опаковка и прилагам снимки на препарата.
                              Прикачени файлове

Коментар

От: Средства против плъхове и мишки

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02478.jpg
Прегледи:1
Размер:110.5 КБ
ID:5278769 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02476.jpg
Размер:88.0 КБ
ID:5278768 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02477.jpg
Размер:125.7 КБ
ID:5278767 Лабораторията на ВМИ - Пловдив си изпусна опитните плъхове преди една седмица. 100 метра по канала и в мазетата на блока. ХЕИ реагираха светкавично и преди малко събрах първите жертви.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X