Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хладилник Горенье с китайско сърце

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Не е точно така.
    Миналата година купих пералня и сушилня Горение.
    В магазина на Горение продавача ми обясни.
    Перални и сушилни над 1000 лв в Словения другото в Китай.
    Взех си от най-скъпите и инокс си имат и отзад си пише Словения.
    Хладилниците им обаче се сглобявали някъде изнесено от друг производител Турция ли беше ще излъжа, но реално не са Горение.
    Всички дребни уреди като микровълнова са от Китай.

Аз съм много доволен от кондензационната термопомпена сушилня

Относно удължената гаранция при мен цялото оборудване е с такава.
    И за миг не се замисляй и си взимай!
    Ще се радваме след 2 години.

А за компресорите мисля Данфос вече не произвеждат малки компресори.
    То и Данфоса е един Данфос.
    Само за протокола на работата сменям пресостат Данфос работил 5 години със същия абсолютно модел но ново произведен.
    Да ама новия изкарва 2 месеца там където стария 5 години.
    Има една смазка вътре на мембраната се опича и спира да работи.
    Мейд ин Поланд.
    Та такива работи.

П.п.
    Относно хладилниците дето изглеждат еднакви отзад.
    Бош и Сименс хладилници се сглобяват от Деу.
    Глобализация какво да се прави.
    Последно редактирано от rosen_offroad; 15-09-15, 06:13.
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

От: Хладилник Горенье с китайско сърце

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Да, ама не охлажда особено и бръмчи. А колко ток харчи е трета тема
      Охлажда си не по лошо от новите а като му завъртиш термостата до край става нулева камера Бръмчи ако не е нивелиран . Тези тип хладилници са с хоризонтални компресори които на теория са вечни ако не се пробие от някъде изпарителя или някоя тръба без ремонт може и 100 години да изкарат .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Охлажда си не по лошо от новите а като му завъртиш термостата до край става нулева камера .
        Искам да го накараш да държи 4 градуса постоянно, например
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
          А за компресорите мисля Данфос вече не произвеждат малки компресори.
          Все още произвеждат малки компресори, има Полски, Словенски и Китайски, но това не влияе на качеството. Продавам и други марки компресори от Френски и Китайски производители и бих казал че утвърдените марки в бранша държат на качеството.
          Но да не забравям, че 80% от работата на всяка част вложена в някаква машина, зависи от експлоатация и качествен монтаж. Защото причината пресостата да си отиде за два месеца, може да не е в самия пресостат. За това и положението с гаранцията е малко сложно...пример:техник купува компресор, но го избира не по параметри, мощност, изпарение и т.н., а по габарити (ще влезе ли аджеба в дупката на хладилника)...на такъв няма как да се даде гаранция, а от там страда и крайния потребител.
          Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
            Но да не забравям, че 80% от работата на всяка част вложена в някаква машина, зависи от експлоатация и качествен монтаж. Защото причината пресостата да си отиде за два месеца, може да не е в самия пресостат.
            Става дума за защита на корабен парен котел от над налягане.
            Стария монтиран на същото място и същите външни условия издържа 5 години.
            Струва нов 350 usd
            Поздрави
            Последно редактирано от rosen_offroad; 15-09-15, 10:51.
            Land Rover Discovery II, V8 4.0
            VW Golf VI variant
            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Ама ти майтапиш ли се? Е...харчи малко повече...

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                Ама ти майтапиш ли се? Е...харчи малко повече...
                Ми не.
                Че може да работи вместо фризер ясно, но като нормален трудно.
                Харча отделно.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Приеми, че може да работи перфектно на колкото искаш градуса. Проблемите му са сравнително лошата изолация, както и недобрия фабричен русенски термостат.

пп: И в този ред на мисли има едни още по-дълговечни от гореспоменатите: Това са Зил, Берюса и не помня още кой, но е така, не е тайна защо.

Коментар

Приеми, че може да работи перфектно на колкото искаш градуса. Проблемите му са сравнително лошата изолация, както и недобрия фабричен русенски термостат.
                    Е как се съчетава ебан термостат с читави градуси?

Коментар

Е как се съчетава ебан термостат с читави градуси?
                      Сменя се.

Коментар

Аз харесвам китайските неща, и не бих платил никаква допълнителна гаранция. Щом някой може да ми гарантира за тия пари, и аз мога да си го гарантирам. Та това е сигурно към 15-20% от цената на нов?
                        Има си и добра страна: Ако случайно се наложи да купуваш нов, няма да се налага почистваш стария
                        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Сменя се.
                          Да, то и изолацията може да се оправи и кво ли не - и направо нов хладилник

Коментар

На мен в последните 12 години ми се случва само едно нещо с хладилниците: пробив в тръбичка, извън достъпните за ремонт места. Тотален кеф, респективно щета.

Либхер, Gorenje, AEG.

Коментар

Старите компресорни хладилници поддържат не по лошо от новите температурен режим просто през годините се е скапало уплътнението на вратата и от там повече загуби . Имам английски Изола подарък от кумовете за сватбата на майка ми и баща ми през 1966 година . Купуван е от пловдивския панаир и дизайна му е квадратен като на новите . Преди десетина години с един приятел хладилен техник му сменихме уплътнението на вратата и до ден днешен си работи на вилата без никакви други ремонти . Няма я характерната за българските хладилници ръжда под вратата и се затваря с по голяма лекота от новия ми Уирпул в нас .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Имаме Горение висок - хладилник+фризер с два компресора от 2001г, работи като пушка(да не му е уроки).
                                Търся сега за синковеца подобен с 2 компресора, ако имате конкретни препоръки, ще съм благодарен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X