Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сушилня - отвеждане на влагата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сушилня - отвеждане на влагата?

Градски легенди.Една дреха или завивка не се е свила,скъсала или там каквото описва колегата за три години.Аз нея суша олекотени одеала с доста синтетика вътре.
    Никакви проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
      Износват,трънки.Как за три години една дреха не мръдна?
      Ако переш с прах от два лева,ще се износват.Един течен Миеле за двама човека около 40лв тубата ми стига за една година.Цветно.
      Да праха за пране ми е от 2.02 лв.

Освен домашната сушилня ползвам в половината от времето си и служебни професионални такива Миеле та знам за какво иде реч.
      Износени барабани няма ни в пералня ни в сушилня ама дрехите се износват х2
      Самия факт че им се събират толкова власинки в сушилнята е показателен - дрехата изтънява и се износва.

Аз лично нови, хубави, качествени и скъпи дрехи не слагам в сушилня.
      Пералнята вкъщи от години не знае повече от 40 градуса.
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Аз такива власинки имах първите два,до три месеца.Сега по-филтрите почти не се събира нищо.Дрехите нито са луксозни,нито от най-скъпите,За тези на жената не питам
        Някъде нещо при теб не е както трябва.

Коментар

Колеги, мисля на всеки като мен, който обмисля опции за сушилня, наистина сериозните колебания са свързани с отдаването на влага в помещението. Предполагам има доста като мен, които сме натикани да живеем в ново строителство с кухня и всекидневна в едно, където далеч няма достатъчно място за отделена (в подходящо помещение) сушилня. Та, моята най-голяма дилема е ДАЛИ преминаването към комбиниран уред (говоря за качествен такъв две в едно) ще увеличи сериозно количеството влага в кухнята ми? Отдаване на топлина е повече от нормално и разбираемо, но това лесно се решава с отворен прозорец, голямата дилема е влагата - има ли я или е само "градска легенда". Нямам физическа възможност за отделни уреди, просто няма къде да ги сложа, затова предстои покупка на качествена комбинирана машина (изключвам Миеле категорично).
          Да, пропуснах, имаме второ детенце (и двете малки) и това е причината да се замисля за необходимостта от такъв уред

Коментар

Градска легенда,та дрънка.......
            Каква влага,какви глупсоти.Съвременните сушилни събират конденза в съд подобен на този за прах на пералнята.Вадиш и в мивката.На всяко пускане се прави.Това ти е чиста дестилирана вода,на всяко пускане.Идеална е за гладене със нея,ама не ми се занимава всеки път.При мен са в едно "мокро" помещение пералня,и над нея сушилня.При брат ми са му в кухнята.Влага = 0.
            Това което аз знам,че комбинираните уреди са 90% дефектни.Т.е принципа и на работа е различен,и още не са ги изчистили като концепция.Аз познавам само 1 човек който досега ми е казвал че е нямал проблеми с комбиниран такъв.Всички други ревът че протичат след определено време,и уреда е на боклука защото се наводнява електрониката.
            Разделни.
            И недей изключвай Миеле.Вземи си Миеле.Имаха промоции скоро за добри машини от порядъка на 2000-2500лв,ама 10г забравяш.
            За хора с деца,след второто пускане ще разбереш как си живял без това нещо досега?
            През 90г на експурзия в Германия,моите родители са ми разкзвали че не са видели едно пране по балконите или простор на балкона.Мислели са си че тия хора не се къпят или перат.Как може да няма мокри гащи на балкона?

п.с
            Дори и на село оборудвах родителите ми с сушилня.Радват и се втора година като малки деца.

Коментар

Благодаря ти за мнението, Живко. Мислейки обективно, струва ми се, че влага и т.н. не би трябвало да има в съвременните машини, все би треало да са го измислили хората. Но ми омръзна да гледам и слушам постове и съвети от авери "НЕДЕЙ взема комби уред, ще мухлясаш, ще изгниеш от влага и т.н." имам близки с такива уреди и не съм чул обективни оплаквания (само в един случай, но там с допълнителен влагоуловител нещата са решени). Изрично писах, че залагам на машина висок клас, все се надявам там да няма усложнения откъм качество и проблеми с влага ...
              А относно Миеле, нямам против, просто далеч не съм убеден, че си струва да засиля 4500 за такъв уред, при положение че до 2к мога да взема пак немски АЕГ ... но пак казвам, тепърва се запознавам със спецификите, за момента това ми е мнението.

Коментар

АЕГ беше немска до 90 и някоя.От както ги купиха китайците не са.Изчакай на промоция някое Миеле да изпадне.Ще имат такива след няма и два месеца.Празници,края на годината,трябва да се хванат обемите за продажби,да има бонусчета.Ще клекнат представителите на марката.Търпение.
                До 2500 ще си вземеш читаво Миеле,което ще ползват и твоите дечурлига.Скоро промоцията и беше два отделни уреда пералня и сушилня за под 5000лв.И от високите и класове,където единият струваше толкова.
                Влага няма при Миеле,Бош и Сименс,така да го кажа.Тези съм ползвал,за тях знам.
                При другите може и да има

Коментар

Първоначално публикуван от _Mitaka Преглед на мнение
                  Благодаря ти за мнението, Живко. Мислейки обективно, струва ми се, че влага и т.н. не би трябвало да има в съвременните машини, все би треало да са го измислили хората. Но ми омръзна да гледам и слушам постове и съвети от авери "НЕДЕЙ взема комби уред, ще мухлясаш, ще изгниеш от влага и т.н." имам близки с такива уреди и не съм чул обективни оплаквания (само в един случай, но там с допълнителен влагоуловител нещата са решени). Изрично писах, че залагам на машина висок клас, все се надявам там да няма усложнения откъм качество и проблеми с влага ...
                  А относно Миеле, нямам против, просто далеч не съм убеден, че си струва да засиля 4500 за такъв уред, при положение че до 2к мога да взема пак немски АЕГ ... но пак казвам, тепърва се запознавам със спецификите, за момента това ми е мнението.
                  Имам комби пералня и сушилня кондензационна АЕГ купена 2000 година на цена най висок клас пералня х2.
                  Това е една от най глупавите ми покупки.
                  Бившата ми жена я ползва като сушилня 3 пъти.
                  Иначе като пералня грешка няма и до сега.
                  Основния проблем е че капацитета на сушене е 2 пъти по малък и трябва на една пералня да пускаш 2 сушилни.
                  Иначе като всяка кондензационна сушилня не отдава влага във въздуха.
                  Идеалното решение е 2 уреда един над друг или двойна машина stackable washer/dryer(по американско само такива ползват)
                  VW Golf VI variant
                  Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

И последен въпрос някакви предложения и препоръки за марка.

Ходих да гледам по магазините основно което е може би най изгодно машините на Whirlpool и Hotpoint-Ariston се предлагат с 5 годни пълна гаранция ако се закупи до края на месеца. Има машини и с 10 години гаранция на мотора за същите марки.
                    Всичко друго е от 2-3 и вече доплащане за повече ако желаете. Единия консултант ми каза че от миналата година Whirlpool и Hotpoint-Ariston са вече една марка (не знам до колко е вярно, по запознатите могат да кажат) и разликата в машините като цяло е типа управление, брой програми и капацитета.
                    Спрял съм се на WHIRLPOOL AZA 999 като цената й варира от 830 до 1300лв. или модел Hotpoint-Ariston AQC9 6F7 TM1 цена от 950 до 1200 някъде. и двете са 9 кг. А++

Ако има препоръки и съвети да споделите за тези марки или други ще е полезно.

Лек ден на всички.

Коментар

Термопомпени ли са тези модели, ако да смело скачай при тази гаранция.
                      VW Golf VI variant

Коментар

Износват,трънки.Как за три години една дреха не мръдна?
                        Ако переш с прах от два лева,ще се износват.Един течен Миеле за двама човека около 40лв тубата ми стига за една година.Цветно.
                        От къде да си купя този препарат?
                        Не ми се смята колко пари в къщи се дават за препарат за пране, че ще ме заболи главата.
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                          Термопомпени ли са тези модели, ако да смело скачай при тази гаранция.
                          Ето малко данни от официалните сайтове.
                          И да основно в момента е тази гаранция.
                          Също така като си изберете модел от така наречените промоционални модели потърсете в чичо гоогле ще ви каже къде е най- изгодно.

WHIRLPOOL AZA 999
                          Основни характеристики
                          Модел AZA 999
                          Вид Кондензационна
                          Цвят Бял
                          Основни характеристики
                          Технология 6th Sense да
                          Eco Monitor да
                          Капацитет (кг) 9
                          Технология на сушене Електрическа с термопомпена технология
                          Дисплей да
                          Управление Електронно
                          Отложен старт/край отложен край
                          Защита от пресушаване да
                          Заключване на управлението да
                          Система за измерване на влагата да
                          Регулируеми степени на изсушаване да
                          Възможност за обръщне на вратата да

Hotpoint-Ariston AQC9 6F7 TM1
                          Основни функции
                          Технология Термопомпа
                          Система против намачкване преди и след сушене
                          Звуков сигнал за край на цикъла
                          Защита за деца

Структурни характеристики
                          Цвят : бял
                          Капацитет на сушене (кг) : 9
                          Тип сушене : Кондензационна
                          Тип сушилня : Automatic
                          Обем на казана (л) : 112
                          Двупосочно въртене на барабана
                          Дисплей : Цифров дисплей
                          Капацитет на контейнера за вода (л) : 5
                          Сменяем филтър
                          Отваряне на вратата на 180° : Ляво

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          От къде да си купя този препарат?
                          Не ми се смята колко пари в къщи се дават за препарат за пране, че ще ме заболи главата.
                          Това щях и аз да питам по рано, но забравих.

п.п. Та ако стигнем до положение, че трябва да се поръчва от Германия се записвам с 2 туби.

Коментар

Не,не трябва.Магазина от който аз си го взимам се намира в МОЛ Сердика(до Подуене).Търсите магазина на Миеле.Имат всякакви,т.е за връхни,памучни,горни дрехи,омекотители и т.н
                            Тези които аз съм ползвал са за цветно,в синя туба около 40лв,за бяло пране картонена опаковка,и той там някъде.Скоро ще си взема омекотител,чакам да свърши Ленора.
                            За белите знам,че е от естествени продукти,т.е пшеничени кълнове и още някакви натурални съставки,затова не е течен.

Като човек имал с термо-помпа,и сега с нагревател сушилня,мога да ти кажа да не се лъжеш че едната е по-икономична на ел.енергия от другата.И двете съм ги ползвал по около 2г,та мога да ги сравня.
                            Работят еднакво като време,просто на термопомпата,като свърши програмата,и датчика отчете че са ти влажни дрехите,стартира програмата отначало.Разход на ел.енергия е равен.
                            Почети из чуждите форуми какво се пише за машините които си харесал.За Миелето сушилнята,така четох в магазина на крак(английски форум),и не съжалявам.

За двама човека,по една опаковка от двата ме изкарва,от декември до декември.
                            Ето го:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:000000000007903110.jpg
Прегледи:1
Размер:36.6 КБ
ID:5728420

За Бяло ползвам това:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bqlo.jpg
Прегледи:1
Размер:43.6 КБ
ID:5728421
                            Последно редактирано от FiveFinger; 16-09-16, 13:05.

Коментар

На сайта http://mielecenter-max.bg/products/a...el-ultracolor/ е с безплатна доставка.

П.П На Миле домакинската техника е ужасно скъпа. Примерно фурна за вграждане- 9 000 лв., адсорбер - 6 000 лв. Че той лекия ми автомобил е по-евтин от една смукалка с 3 бутончента, 2 ел. двигателя и 5 кила неръждавейка.
                              Предпочитам да си купувам съдомиялна, пералня, сушилня и т.н.т. всеки уред за под 1 000 лв. и като му свърши гаранцията да го сменям с нов от колкото да си купя продукт на Миле, за който да тегля кредит и си заложа къщата за цял живот.
                              Затова и не карам Мерцедес или Майбах, ами Мазда. Пак ми вози г*за.
                              Последно редактирано от s_s1; 16-09-16, 14:14.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Като човек имал с термо-помпа,и сега с нагревател сушилня,мога да ти кажа да не се лъжеш че едната е по-икономична на ел.енергия от другата.И двете съм ги ползвал по около 2г,та мога да ги сравня.
                                Работят еднакво като време,просто на термопомпата,като свърши програмата,и датчика отчете че са ти влажни дрехите,стартира програмата отначало.Разход на ел.енергия е равен.
                                Колега спрете да заблуждавате хората.

Термопомпените сушилни (ако са наистина такива, може би вашата не е била) харчат под 30% от нормалните с ел. нагревател

Съжалявам че в момента не съм си у дома за да ви покажа тест с амметър и електромер за да се убедите.

След 2 месеца ще постна подобаващ тест.

Ако някой притежава термопомпена сушилня и чете тука - Моля измерете максималния ток на сушилнята!
                                VW Golf VI variant

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X